• LLW

    IVF hösten 2019

    Jooosen skrev 2019-09-24 17:21:25 följande:

    Shit spännande! Ska tänka på dig på torsdag! Jag ska försöka ha något att klämma på i handen när/om det gör ont. Gör det du med. Kanske räcker med sambons hand typ. Kan vara skönt på något sätt även fast det inte gör mindre ont direkt. Skönt att du får extra av allt :) det kommer gå kanon!!


    Tack :)))) har precis tagit ovitrellen, fy vad nervös man är att något ska gå fel med den, då är det kört liksom haha. Ska lätt klämma mannens hand! Han förtjänar att få utstå iallafall en liten uns smärta i allt det här ;)
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-24 19:42:29 följande:

    Stooooort lycka till! Jag har aldrig haft narkos vid äggplock men den gången i Falun gick jättebra. Hade inte lugnande heller, bara smärtstillande. Hade inte ont alls men kände som mensvärk en gång och då sa jag till och fick genast mer smärtstillande! De är duktiga där så det kommer gå jättebra!

    Nu vid mitt äggplock i Uppsala fick jag lugnande men det behövdes egentligen inte. Dock var de lite sega med smärtstillande tyckte jag så kände när han tryckte in nålen, och det gjorde ont. Men de känns mycket mer nonchalanta där än i Falun.


    Tack vännen <3 åh vad skönt att höra! Behövde det, tack! Så länge de lyssnar och ger mer när man ber om det ska det väl gå bra. Sa till att jag vill ha smärtstillande ett tag innan så det verkligen hinner börja verka.

    Hoppas det är så att du haft ägglossningen. Förstår att du blir orolig när det inte känns som vanligt, så håller tummarna för att det går som planerat!
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-24 21:46:25 följande:

    Haha ja vet!! Typ att man ska råka spruta utanför eller något annat galet som inte direkt lär hända :p... igår hade jag bråttom med fyremadel så lyckades på något sjukt sätt dra ut hela plasthylsan som man egentligen ska trycka in. Fattar inte va ja tänkte. Som tur var hade ja sparat några från ivf 1, annars hade dom inte räckt...

    På något sätt kanske det är bra o tänka att det kommer göra ont. Då är man beredd, samt att det kommer kännas skönt om det faktiskt inte alls gör så ont - vilket är helt möjligt!! Vilken tid ska ni vara på plats på torsdag?


    Haha men hjälp, tur du hade gamla kvar! Ibland slår det slint alltså, men får skylla på att vi är fullproppade med hormoner!

    Ja, förberedd på det värsta o hoppas på det bästa får man försöka helt enkelt :) vi ska vara där klockan 8, så åker redan imorgon eftermiddag och tar in på hotell, annars hade vi behövt åka klockan 4 på natten..

    När har du nästa ultraljud inbokat?
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-26 09:20:23 följande:

    Stort lycka till idag! Tänker på dig <3


    Tack <3

    Nu är vi påväg hem igen. Äggplocket gick sådär. trots att vi sagt till att jag behöver extra smärtstillande så var dom inte riktigt med på hur ont jag faktiskt får.. läkaren som gjorde plocket kom och bad om ursäkt efteråt. Nu efter två timmar är jag fortfarande öm men inte så farligt. Längtar hem men det är 4 timmars bilresa kvar.

    Dom fick iallafall ut 8 ägg. Känns väl.. ok. Vi har ju fått 5, 9, 7 och nu 8. Så får väl inte så många helt enkelt.

    Imorgon ringer dom och berättar om/hur många som blivit befruktade. Återföring i helgen eller nästa vecka beroende på.

    Skönt att ha det gjort, nu börjar väntan...
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-26 15:22:24 följande:

    Tråkigt att du ändå fick ont :( vilken läkare var det? Om du vill säga! Jag har bara haft Staffan vid äggplock där samt vid 2 återföringar, och Samir vid de 2 sista återföringarna. Hoppas nu det blir många befruktade och att ni får möda för besväret <3


    Jag hade Staffan! Vet inte riktigt vad jag tycker om honom. Han är säkert kunnig men känns väldigt förvirrad ibland och sköterskorna verkar ofta irriterade på honom. Tappade saker och hade svårt att formulera sig ibland. Men snällt av honom att be om ursäkt efteråt att de inte var tillräckligt förberedda med smärtlindringen. Samir träffade vi första besöket, hon kändes väldigt kompetent men lite stressad. Hur var din upplevelse?

    Sköterskorna gillar jag verkligen, tycker dom är väldigt trevliga och sympatiska!
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-26 20:04:03 följande:

    Fan att det ändå gjorde så pass ont! Jag tror inte bedövning tar så bra på mig alls, kanske är samma för dig! Men 8 är bra. Hoppas många vill befruktas. Gör dom icsi på era? Minns inte vad du sa... jag börjar bli sjukt nervös för äggplocket. Vet inte hur ja ska hantera det :(. Ska på nytt vul imorn och ska noggrant gå igenom min rädsla..


    Ja, men ändå var jag beredd på mycket värre. Typ så illa att jag inte skulle kunna fortsätta. Så alltid nått att det inte gick så långt! :P Nu har jag rejält ont i magen. Känns som ett stort blåmärke över hela magen och sidorna. Ömt och värker. Får ännu mer ont om jag skrattar eller hostar... hoppas det går över fort!

    Dom gör icsi ja! Mannens prov såg normalt ut denna gång men det är ju ändå något som gör att de inte befruktar mina ägg på egen hand, så dom vill inte riskera något.

    Åh jag förstår dig!! Fy tusan vad man mår dåligt för det innan. Men man får försöka tänka att man måste få det överstökat, det tar ju förhoppningsvis inte så lång tid! Hoppas ditt går bättre senna gång! När är vul imorgon?
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-09-26 21:46:21 följande:

    Mitt äggplock med Staffan gick ju bra och han var inte så förvirrad just då, men han är ju otroligt gammal (typ 76 tror jag) och jag har hört andra som också märkt att sköterskorna blir irriterade för han missar grejer... Samir verkade bra men ja, pratade inte så jättemycket! Det var iaf bra att de tog till sig efter åt att de inte var snabba nog med smärtlindring ju. Man ska lyssna på patienten!


    Ja han är väldigt gammal! Men dom skulle ju inte ha kvar honom om han inte fortfarande var bra på sitt jobb. Får försöka tänka så. :)

    Frågade om trombyl och jag kommer få både det och prednisolon vid ev återföring. Verkligen all in!
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-27 10:45:57 följande:

    Nu kommer jag från andra vul, sprutdag 10. Ett helt annat utfall än förra ggn. Förra gången fick vi ut 10

    Ägg och var typ lika många blåsor såhär 3 dagar innan plock. Nu mättes det till närmare 30 (!) ägg. Sjukt. Jag kommer få äp på måndag men inte sätta tillbaka något denna cykel utan nästa. Nästa är jag eventuellt utomlands just då. Jag orkar INTE. Denna jävla väntan. Men jag vet att det är för min skull. Men ändå. Mitt äggplock förra ggn på 10 ägg var ju fruktansvärt. Hur jävligt kommer det vara denna gång när de ska försöka ta ut 30 :(


    OJ! Hur kan det bli sån skillnad med exakt samma behandling? Galet ju! Förstår att det känns förjävligt att behöva vänta, men tänk om ni får jättemånga befruktade embryon nu, det vore ju underbart!

    Hur pass säkert är det att du är utomlands? Inget som går att flytta?
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-27 11:16:14 följande:

    Ja visst är det galet. Och i måndags hade jag 9 blåsor som inte var så stora. Så måste vuxit som fan sista dagarna.. trots bara 125 enheter gonal.. kommer vara utomlands 12-19 november. Så när vi kollade schema på kliniken är det risk för att det blir typ då. Aja inget man kan påverka så ingen idé o grubbla ihjäl sig. Hoppas att äggen är av bra kvalite nu.. hur mår du idag?


    Sjukt! Hoppas du återhämtar dig fort efteråt. Hur känner du dig i kroppen?

    Ååh hoppas det inte krockar! Finns risk att det krockar med julstängt månaden efter annars eller? Fan det är ju som mitt första förra året. Först misslyckad ivf, sen utomlands nästa tillfälle och sen julstängt.. tre månaders väntetid. Men konstigt nog har jag för mig att den tiden gick rätt fort ändå.

    Dom ringde precis från kliniken!!! Av 8 ägg blev 7 befruktade!! Sån jäääävla lättnad, herregud vilken sten som släppte från bröstet. Hade gått och intalat mig att inget hade blivit befruktat så blev helt chockad. På tisdag ska jag dit och få tillbaka en blastocyst :):):):)
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-27 11:43:35 följande:

    Känner mig rätt svullen emellanåt. Men exakt!!! Har redan räknat ut att det kan bli julstängt månaden efter. Man har verkligen ingen påverkan i detta! Jag ska luska lite mer på måndag hur planen ser ut! Men grattis! Vad otroligt kul o höra. Vi har sagt det förr, men NU är det fan vår tur. Underbart :D


    Förstår att du kan känna dig svullen! Jag har svårt att ha vanliga byxor efter plocket, min mage svullnade upp rejält efter plock men inte innan.

    Tänkte på en grej.. hur kan dom veta att det är runt 30 ägg? Kan dom se det? För jag har aldrig varit med om att de nämt antal ägg under vul, bara antal äggblåsor och det är ju inte samma sak. Kan de verkligen se äggen i äggblåsorna?
Svar på tråden IVF hösten 2019