• Hoppet19

    IVF hösten 2019

    Ivfgotthis skrev 2019-08-07 16:16:17 följande:

    Hej!

    Har följt tråden ett tag, men bestämde att det var dags för en presentation :).

    Jag och min man är oförklarligt barnlösa och gjorde vår första IVF-behandling i påskas. Då gjorde jag den korta behandlingen, svarade, av oklar anledning, bara på en äggstock. Fick ut 6 ägg, varav 5 var mogna och 4 befruktades. 2 överlevde till dag 5. Första behandlingen resulterade tyvärr inte i någon graviditet och vårt frysta embryo klarade inte upptiningen. Nu ska vi starta andra behandlingen i nästa vecka. Denna gång blir det en lite högre dos Bemfola, så hoppas vi på svar på båda äggstockarna :).

    Såg att någon undrade om sprutorna kunde förvaras i rumstemperatur, och i FASS står att de går att förvaras i max 25 grader. Man får dock inte lägga tillbaka dem i kylen efter att ha förvarat dem i rumstemperatur!


    Välkommen hit! Skönt att få starta nästa vecka och att den högre dosen hjälper till????
  • Hoppet19
    Loviisa89 skrev 2019-08-08 09:37:22 följande:

    Vad jobbigt att ägglossningen kan komma på fel dag för dig, hoppas den kommer rätt nu!

    Jag ska göra min fjärde FET denna cykeln. Jag kör också med letrozol denna gången och hade vul idag. Så nu väntar jag bara på ägglossning :) Hon hittade rätt mycket vätska bakom livmodern (förstod inte riktigt vart det var). Så nu skulle hon ta lite blodprover. Så skönt att dom ibland reagerar, tänk om det är nått dom kan hitta med detta! :)


    Spännande att du är igång! Har du kört letrozol hela tiden? Ja faktiskt bra att hon ville undersöka saken närmre! Undrar vad det var...?
  • Hoppet19

    Fan pratade med läkaren på ivfkliniken nu angående planen. Nämnde då mina ?blödningar? / bruna flytningar jag haft med start 2 veckor efter mensen som håller i sig fortfarande, över 2 veckor nu..

    Hon var inte glad över att jag slutade med lutinus 2 dagar före testdag! När jag testade negativt med en femdagars på ruvardag 15 så skiter jag i det, inte håller jag på och tar med hormoner då när jag vet det är kört!? Men Hon sa som ?jag tror det kan ha varit en graviditet och sedan har du stött ut den för att du slutade med tabletterna? VA!? Tänk OM, sprang och tog ett test nu med toknegativt såklart..usch det känns inte roligt, känns som jag får skäll av fröken. Olustig känsla. Blir ledsen...

    Nu ska jag få tid på min gynmott för att göra en undersökning!

  • Hoppet19
    misu80 skrev 2019-08-09 11:08:21 följande:

    Nä nu blir jag fan lite upprörd! Det var det mest opedagogiska jag har hört!! Snacka om att slänga ett helt lass med skuld över dig! Det är helt omöjligt att veta om det faktiskt tagit eller inte, så varför antyda det? Hur kan man säga till någon som kämpar som du, att det kan ha varit en graviditet och nu har du stött ut den? Varför kan hon inte säga att nästa gång är det mycket viktigt att du inte slutar med Lutinus före testdagen. Punkt! Utan att blanda in skuld.

    Jag förstår dig att du är ledsen, det hade jag också blivit. Och jag hade också gjort precis som du, avbryta hormonbehandling när jag anser att det är kört, om jag inte har fått mer information om att det är jätteviktigt att ta det fram till testdagen. Jag kan inte annat än hoppas att du kan få distans till det hela och absolut inte lägga någon skuld på dig själv. Det blev som det blev denna gång, nya tag nästa gång.

    Kram


    Tack för dina ord! Det värmer.

    Ja tyckte hon var alldeles för hård, dessutom tog jag ett gravtest på testdagen som var negativt och då borde det väl visat positivt även fast jag slutat med tabletterna någon dag tidigare! Nu hoppas jag att undersökningen på måndag visar på något bra och att dessa blödningar slutar. Vill så gärna få en chans till!
  • Hoppet19
    Hedblomster skrev 2019-08-09 12:19:12 följande:

    Men snälla, vilket bemötande?! Hade hon en dålig dag tro? Inte okej. Det är tillräckligt jobbigt som det är! Rd 15 med femdagars skulle det ju synas på ett gravtest, man är ju inte dum...


    Ellerhur, jag tror inte att DEt hade blivit positivt 2 dagar senare och då hade jag slutat vilket som.. man behöver verkligen snälla personer i vården som jobbar med det här! Bemötandet är så himla viktigt!
  • Hoppet19
    Jooosen skrev 2019-08-09 14:21:44 följande:

    Fyfan DEN vill man ju inte direkt höra!! Jävligt konstigt bemötande...skuldbelägga dig... vilken konstig människa


    Ellerhur!! Fan sparka på den som ligger!! Tack för stöd! Fint att ha ett sånt här forum där man får chans att ventilera! Hoppas så att det kommer gå bra för oss alla!!
  • Hoppet19
    zey skrev 2019-08-12 14:53:00 följande:

    Okej tjejer! Någon här som vet om man får göra FET (alltså återföring) av blastocyst dag 6 istället för dag 5?

    Min klinik har stängt på söndag och jag fick ju självklart positivt idag... är så jävla ledsen och suttit och gråtit på jobbets toalett...

    Blir ju inte klokare om jag googlar heller.. gah! Vill inte berätta för kliniken att jag fått positivt, har sån ångest!


    Åh vad roligt med positivt test!! Men jobbigt att du ska vara ledsen för det här, många skriver ju att de har gått bra med insättning på lördagen också! Jag tänker såhär att du kan ringa anonymt och fråga hur det blir om man har älutslag på en måndag och beroende på hur dom svarar så säger du sanningen eller annars att du fått utslag i söndags? Så får du sätta in på lördag!! Hoppas det löser sig!!
  • Hoppet19
    Limarie skrev 2019-08-12 21:02:30 följande:

    Uppdatering: 

    Idag var jag på ultraljud igen, dag 10 av sprutorna. Alltså ganska sen ultraljud. Hade 3 bra äggblåsor i fredags och 3 mycket små. De tre små är större men inte 100% mogna men läkaren var övertygad om att hon med en dag extra stimulering kan få 2-3 av de omogna att mogna till. Med ev risk för att 1 av de största övermognar. 

    Så hon tyckte inte vi skulle avbryta och tyckte att jag ändå svarade bra. 

    Känns allt så konstigt. Vi var till 99% inställd på att avbryta nu och plötsligt ska det bli uttag på torsdag. Tänk om det blir minst 5 ägg. Då har vi samma som förra gången och kan hoppas på att nåt blir befruktad denna gång. Om inte då blir man så klart förkrossad men då tror vi inte längre på slumpen. 2 gånger kan man inte ha sån otur att inget befruktas. 

    Men hoppas, hoppas att alla är mogna. 

    Helgen var hemsk. Vi var så ledsna. Har ställt oss i adoptionskön nu. Känns lite skönt ändå. 

    Sedan var det faktiskt riktigt bra med fertilitetscoachen. Många bra tipps. Ni som är intresserade: Kolla fertilitetsyoga på youtube. Ska köra detta nu. Testade igår och det var så skönt. Bra för alla er som ska ha ägguttag och som ruvar. (Inga vetenskapliga bevis för att det hjälper för fertiliteten men det känns skönt i kroppen och själen). 


    Verkligen vad ni tvingas svänga mellan hopp och förtvivlan!! Men nu håller vi tummarna för dig på torsdag och hoppas att det blir fina ägg och som befruktas!

    Bra tips, ska kolla in fertilitetsyogan!
  • Hoppet19
    Limarie skrev 2019-08-16 10:47:18 följande:

    Nej. Det blev inget. Inget av de 4 befruktades trots ICSI. Jag är tom, vi är tomma. Inget svar vad anledningen kan vara. 

    Vi borde försöka igen säger läkaren, vi har ju tre gratis försök (när vi nu blir kallade). Det känns meningslöst och för smärtsamt. Vi hade gärna velat gå över till donation nu. Eller vad kan man mer göra för att veta: Varför går det inte? Varför har ingen någon förklaring? 


    Aj!! Ledsen för din skull, fy fan alltså! Kram
  • Hoppet19
    LLW skrev 2019-08-19 21:47:12 följande:

    Så var vi hemma efter första besöket på Livio Falun! 10 timmar tog hela resan + besöket.. Hoppas det är värt det!

    Vilken jäääääkla skillnad från landstingets klinik! Wow! Här skräddarsyr de behandlingen utifrån oss och istället för att man ska passa in i samma mall som alla andra. Väldigt nytänkande och öppna för förslag.

    Jag kommer dels få ta Prasteron som ska förbättra äggkvalitén, min man har fått mediciner som ska förbättra hans spermier, vi kommer vara med i en studie kring intralipider samt att vi ska få testa något som kallas PICSI, där de testar spermierna på ett nytt sätt för att välja ut de allra bästa. Känner mig smått överväldigad men så himla trygg i att få denna hjälp!

    Börjar med Prasteron idag och om en vecka börjar jag spraya med Suprecur. Sen om ca 3 veckor ska vi tillbaka till kliniken för fler tester och för första intralipiddroppet! Då ska mannen även lämna prov så de kan göra PICSI en gång innan äggplocket.

    Det känns så skönt att vara igång igen! Lite rädd för biverkningarna av sprayen och Prasteronet (innehåller testosteron så kan få en del tråkiga biverkning...) men jag får ta det! Vi kommer även höja dosen av menopur från 187 till 225. Hade en läkare som kändes väldigt kunnig och insatt i vår historia. Hittills väldigt nöjd med Livio Falun!


    Men vad roligt att bli tagen på allvar och får möta en vård som är intresserad av andra behandlingsmetoder! Kan tänka mig att man blir peppad, och får energi till att fortsätta den här kampen!

    Jag är inne på dag 6 med provera för att framkalla en mens, sen är det dags för FET igen! Men inga ändringar vill dom göra... Suck.. vid 4 misslyckade fet så provar dom att skrapa i livmodern, hade velat prova det redan nu men Nepp... Åh längtar tills det händer något igen!
Svar på tråden IVF hösten 2019