• Loviisa89

    IVF hösten 2019

    Hedblomster skrev 2019-09-04 10:41:29 följande:

    Skickade ett meddelande nu via 1177 att de ska kontakta mig angående studien... Men vill gärna prata med en läkare innan nästa återföring oavsett för att se om man kan få testa nåt annat också. Varför är det så svåååårt :.


    Vad bra, hoppas du kommer med i studien! Jag förstår verkligen att du vill prata med läkare innan nästa insättning, nått annorlunda måste dom ju kunna föreslå.
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Klora skrev 2019-09-04 15:54:18 följande:

    Hej

    Jag hoppar in, skrev ett litet inlägg förra veckan, men nu har jag haft äggplock (igår) detta är vårt 4:de ivf försök, vi började våren 2018, första och tredje tog sig men det blev missfall så vi väntade ett år på det som nu blir sista försöket.

    19 ägg fick de ut igår och idag ringde kliniken och meddelade att 14 st blivit befruktade så imorgon skall vi sätta in 2 st, hoppas verkligen att det tar sig och att den eller de små vill stanna kvar. vi kommer inte spara några till frysen. Känner att detta får vara sista nu. 


    Hoppas att det/dom vill fastna och och vara kvar denna gång :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    TashMash skrev 2019-09-04 17:47:04 följande:

    Hej,

    Kände för att också hoppa in i tråden!

    Gjorde ÄP 28/8 och satte tillbaka ett befruktat ägg två dagar efter 30/8.

    Det blev totalt sex ägg , ett sattes tillbaka och inga klarade sig till frysen.

    Har ett barn sedan innan och gjort ICSI med min nuvarande man på grund av manlig faktor.

    Är på ruvardag 5 och mår illa sedan igår, vad kan det bero på?

    Testdagen är 15/9


    Kul med en till ruvare :) Illamåendet kan nog bero på lutinus, men vi kan ju hoppas att det är en tidig graviditet som skapar det :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Aryzza skrev 2019-09-05 08:16:37 följande:

    Vår officiella testdag är här och det blev positivt direkt och mycket starkare streck än i måndags när jag tjuvade :) anmält till RMC och väntan på ultraljud har inletts. Delar in detta i korta perioder så blir paniken inte så svår XD

    Mår redan illa, det är ju himla kul......


    Åh vad kul! Vilken dag fick du ultraljud? Jag föröker också dela in tiden i typ tredagarsperioder, längre fram kan jag inte tänka :/

    Jag är lite avundsjuk på ditt illamående, har inte så mycket symptom förutom molvärk några gånger per dag, så jag blir ju jättenojjig att det inte ska gå bra :/
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-09-05 07:55:35 följande:

    Nu kom blödningen jag väntat på. Spraydag 11. Hade ju såklart hoppats att den inte skulle komma o jag var gravid men men. Om en vecka ska vi till Falun för kontroll och intralipiddropp. Hoppas allt ser bra ut så vi kan börja med sprutor!

    Det jobbiga nu är att jag inte får ta några värktabletter.. har riktigt ont och det lär bara bli värre. Ringt och sjukanmält mig, jag fixar inte att jobba med den här smärtan. Hoppas det blir en riktigt kort blödning..


    Skönt att ni snart är pågång med sprutor igen :)

    Jobbigt med så ont, men alvedon borde du väl kunna ta? :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Söderlund skrev 2019-09-05 11:50:52 följande:

    Jag har inte heller symtom förutom molvärk och ibland till och med mensvärk, supersvårt att inte bli nojjig :/


    Det känns ju bra att vi är två iallafall då, då kanske det är vanligt att inte känna mer nu, vi får hoppas på det :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-09-05 11:58:57 följande:

    Ja väntan är alltid värst. Känner mig som mest lugn när jag är mitt i behandling, även om det är en annan sorts stress.

    Har tagit ett par alvedon men tyvärr hjälper de inte alls på mig :( knappt att två alvedon + Ipren gör någon skillnad. Har alltid haft sånna extrema smärtor vid mens..

    Har du haft testdatum än? Tar du lutinus?


    Ja, känner samma, när man bara väntar är man som mest stressad :/

    Jag brukar också ha hemsk mensvärk, men för mig funkar alvedon som tur är. Hoppas din mensvärk är över snart, inte roligt att behöva lida igenom det :(

    Yes, hade testdatum 30/8, och fick positivt, så nu har jag snart avklarat en av de 2,5 veckorna till ultraljudet :) Jag har ju som dig haft MA tidigare, så är riktigt jobbig väntan nu :/
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-09-05 11:58:57 följande:

    Ja väntan är alltid värst. Känner mig som mest lugn när jag är mitt i behandling, även om det är en annan sorts stress.

    Har tagit ett par alvedon men tyvärr hjälper de inte alls på mig :( knappt att två alvedon + Ipren gör någon skillnad. Har alltid haft sånna extrema smärtor vid mens..

    Har du haft testdatum än? Tar du lutinus?


    Just det, glömde svara på allt :) Tar ingen lutinus, dom verkar bara använda lutinus vid färskförsök och fet i en helt stimulerad cykel, inte så mycket experimenterande på rmc :p
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Aryzza skrev 2019-09-05 15:13:45 följande:

    Jag fick svar på 1177 att tid för ultraljud kommer hem med brev och att det blir nån gång v 8-10. Suck! Tredagarsperioder låter rätt bra, får kanske köra samma.

    Förstår känslan, jag är ju rätt glad för mitt illamående för det är ju bra tecken. Men samtidigt såååå jobbigt! Främst på förmiddagen men till och från hela dagen. Ringde och pratade med BM idag om det och har fått tid för hälsosamtal den 17e september och sen inskrivning 14e oktober.


    Vad jobbigt att inte få veta direkt när du får tid, hoppas du får i vecka 8 så du inte behöver vänta så länge :)

    Jag har också bokat tider hos mvc, men har inte bokat nån tid innan vi har ultraljudet. I östergötland har dom ändrat för ett par år sen att man inte får ett enskilt hälsosamtal, utan det är istället en föreläsning. Jag kan inte tänka mig nått värre innan jag fått reda på om nått lever där inne, att behöva sitta där tillsammans med massor av andra :/ Så jag fick hälsoföreläsningen 23/9, så har jag några dagar tillgodo om jag behöver boka av.
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Hedblomster skrev 2019-09-06 15:33:02 följande:

    Nyss ringde en läkare från rpc angående studien och jag VISSTE att de skulle vara förvirrade eftersom vi bytt klinik... Hon började med att säga att studien bara görs med kvinnor som gjort minst fyra återföringar och att vi bara gjort en, så där fick jag ju genast rätta henne och påpekat att vi gjort FEM... Då lät hon lite förvånad men skulle skicka hem info och samtyckesblankett!


    Haha, ja det kändes ju som de inte skulle ha riktig koll på det ;) Men vad bra! Betyder det att ni nu är med i studien eller att dom ska fundera på det?:)
    Insta: Ivfskafunka
Svar på tråden IVF hösten 2019