• Loviisa89

    IVF hösten 2019

    Fifen, du hade testdag idag väl? Hur har det gått? :)


    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Fifen skrev 2019-09-10 15:32:06 följande:

    Jo, jag hade testdag igår. Men den var helt onödig. Alla mina symptom försvann gradvis från lördagen förra veckan och när jag vaknade tisdagen förra veckan kände jag att mina ömheten i mina bröst började avta. På måndagen började jag känna hur det stack och hugg lite ganska långt ner i magen på ett sätt som jag aldrig upplevt förut, det kändes inte som en positiv känsla. Det fortsatte på tisdag fm och på em började jag blöda. Det var mer än vanlig mens, aldrig varit med om något liknande! Det gjorde så fruktansvärt ont både fysiskt och psykiskt. Aldrig haft den smärtan i magen, inte ens efter min operation. Så jag misstänker grovt att jag fick ett väldigt tidigt missfall.

    Nu sitter jag och hoppas att jag ska sluta blöda så jag kan göra ett nytt försök nu i september. Läkarna har sagt att jag ska få göra det. Tror dock att jag kommer ha ägglossning på söndag eller måndag, och min klinik har inte öppet på helger, så får jag det någon av de dagarna så är det ändå kört denna månad. Känns som att livet verkligen vill jävlas med en från början till slut.


    Nej vad tråkigt! :( Ja man blir ju helt förstörd psykiskt av ett misslyckat försök. För oavsett om det är ett tidigt missfall eller inte så känns det känslomässigt som ett missfall :(

    Vad skönt att du kanske kan sätta in direkt nu i september, hoppas att din ägglossning sköter sig och inte hamnar på fel dagar <3
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LinneaWookie skrev 2019-09-12 11:17:08 följande:

    Någon mer som plussat och är konstant orolig?

    Med två missfall i historiken känns det så oerhört hjärtskärande att veta att det kan hända igen. Magkänslan är bra men jag vet ju hur det var de andra två gångerna- allt kändes bra fram till ca vecka 7 då det började bli blodspotting/rosa i "lutinuskladdet" och sen gick det bara åt helvete från den punkten.

    Nu är jag i vecka 5+4 och det känns ju att det händer saker (ilande känsla i livmodern då och då, ömma bröst, extrem trötthet) men har aldrig haft mer symptom än så och blev aldrig något illamående eller dylikt de andra gångerna heller. Vill bara få ett tydligt tecken på att allt går åt rätt håll- ÖNSKAR att jag kunde vakna med extremt illamående så jag får ett tecken på att denna gång vill det lilla krypet minsann stanna.

    Hur ska man stå ut till vecka 12 när man kan börja slappna av? Har som längst kommit till vecka 10 innan, men då hade fostret dött redan i v7 (MA)....

    Vet att det inte finns några svar på detta, vill bara skriva av mig.

    Ha en fin dag allihopa <3


    Jag känner precis samma, har också haft två missfall innan, ett MF och ett MA. Har inte heller haft illamående varken de förra eller denna. Är nu i v 6+3. Har vul om 5 dagar, är sååå nervös och orolig :/
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    LLW skrev 2019-09-12 16:07:02 följande:

    Första omgången intralipiddropp avklarad hos Livio Falun. Skulle dessutom lämna vävnadsprov.. fy tusan. Fick lokalbedövning men det gjorde ändå ont. Så trött på alla dessa gynundersökningar! Räknade på att jag legat i den där stolen närmare 30 gånger de senaste två åren.

    Blodprovet de tog visade att jag nästan är nollad, vilket är jättebra. Så på lördag kör vi igång med sprutorna, sen ultraljud den 19e för att kolla hur blåsorna växer. Ska fortsätta med nässprayen men halvera dosen. Hoppas verkligen att det hjälper att ha gjort den här nedregleringen nu!


    Åh vad spännande, då är ni ju igång med sprutor om bara ett par dagar! Vad var det för vävnadsprov dom tog?

    Förstår att det måste vara segt med långa protokollet, men hoppas det ger resultat :) Jag är verkligen jättespänd på er nästa omgång, känns så spännande att ni får prova så mycket nytt nu :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    malinmalan skrev 2019-09-13 06:54:50 följande:

    Spännande! Har också plussat och vi ligger nära i tid men jag är lite efter er :) ringde kliniken igår en dag innan TD och fick tid för VUL 8/10.

    Hur ska man överleva väntan tills dess?! Vill så gärna att pyret ska stanna kvar!

    Har ni fortsatt testa dagarna efter ni börjat plussa? Jag har gjort det och ser ingen ökning sista dagarna.. vet ni när teststrecken borde börja bli lika starka och hur fort det ska öka?


    Det var länge ni behövde vänta på ert VUL, vi fick tid 2.5 vecka efter testdagen. Jag testade var tredje dag efter jag hade plussat, i 5+3 så var teststrecket lika starkt som kontrollstrecket på rfsu testa ofta. Tror att det kan skilja sig mycket på olika test också.
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    malinmalan skrev 2019-09-13 08:20:11 följande:

    Ja det känns låångt fram till VUL för oss! Trodde vi skulle få komma tidigare, kommer vara v 7+6 vi får komma. Vet inte om Sahlgrenska alltid gör så eller om det beror på att det var fullbokat..

    Låter bra att det ändå tog till 5+3 innan du fick så starkt, då har jag en dryg vecka på mig att öka ;) jag har testat varje dag nu vilket ju inte heller är så smart kanske.. såhär har det sett ut, (översta är igår rd 14 med tvådagars)


    Ahh, ni satte ju in tvådagars och hade nog en rätt tidig testdag, därför det blir så långt mellan för er :) Vi kommer vara i 7+1 vid vul, de ville tidigast göra i 7+0 men fanns inga tider den dagen :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    zey skrev 2019-09-16 11:25:18 följande:

    Ruvardag 4 här och jag känner mig så fruktansvärt tom denna gång. Var så peppad och glad i fredags men nu känns allt bara blä. Känner absolut ingenting, och förra gången i maj kände jag ju direkt att ?nu blev jag gravid? och fick sjukt mycket symptom (tyvärr blev det ett missfall).

    Hur ska jag hålla mig från att tjuvtesta? Har testdag 26/9, men så långt kvar. När kan man tidigast testa när man satt in ett blastocyst? Ska man ens det? Å så psykiskt jobbigt detta är :(


    Det verkar som att runt ruvardag 5 med blasto är det tidigare folk verkar få plus (med tidigt test). Men om det är negativt så kan det ändå bli positivt senare, så man ska inte bli deppig för ett negativt test då. Jag fick plus med tidigt test ruvardag 7, och med vanligt test ruvardag 8 :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89

    Idag var vi på vårt vul, i vecka 7+1, och det var till min stora förvåning positivt!!! Vi såg ett hjärta som pickade och ett embryo på 10 mm, alldeles lagom storlek. Så nu lämnar jag denna tråden och önskar er alla lycka till! (Jag kommer nog följa med i vad som skrivs ändå, men inte skriva nått själv) :)


    Insta: Ivfskafunka
  • Loviisa89
    Ladythewinter skrev 2019-09-25 16:54:37 följande:

    Hej alla kämpande..

    Vi är på g igen och började spruta förra onsdagen. Det känns att de ökat dosen gonal f för mig denna gången. Mår endel illa och det känns som mild mensvärk. Imorgon på sprutdag 9 ska vi göra första ul. Förra gången så fick vi göra äggplocket på dag 11. Hur funkar det om det blir samma denna gång då dag 11 är en lördag. Jag går på rmc linköping.


    Hej,

    Dom gör inga äggplock på lördagar, utan bara återföringar (är bara en läkare och en embryolog som jobbar lördagar tror jag). Så då kommer dom troligen köra plock på fredagen eller måndagen istället beroende på hur det ser ut, dom anpassar sig efter helgerna så du behöver inte oroa dig :)
    Insta: Ivfskafunka
Svar på tråden IVF hösten 2019