Inlägg från: Anonym (suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (suck)

    Hur tusan gör vi med rummen?

    Anonym (Enklast) skrev 2019-07-23 09:50:00 följande:
    Bra för TS att det är löst.

    Men du kan alltså inte föreställa dig tråden där en person i TS situation beklagar sig över sitt och makens/makans obefintliga sexliv, och skriver att det känns som om allt kretsar kring barn, disk och tvätt? Och när folk frågar hur de bor så visar det sig att föräldrarna är undanskuffade i det kombinerade köket/vardagsrummet. Hur många av råden handlar då om att de bör skaffa sig avskildhet tror du? Hur många säger "huvudsaken att ungarna får ta plats, du och maken/makan får bita ihop"?

    Jag tycker att det är mycket viktigare att föräldrarna har eget rum än att barnen har det. Och det går ju att fixa en bäddsoffa i v-rummet åt något av barnen.
    Det är de vuxna som "valt" situationen, därför är det de vuxna som får "stå tillbaka". Det är knappast barnen som valt bostadsort, boende, yrke, antal syskon, inkomster osv.

    Det är mycket värre för ett barn/ungdom att bli socialt isolerad för att hen inte kan ta hem vänner (och hänga privat) än det är för en vuxen att knulla obehindrat.

    Dessutom har de vuxna resterande lägenheten när barnen lagt sig, det är knappast så att barnen kommer sitta i köket/vardagsrummet efter föräldrarna lagt sig på en daglig basis.

    I just detta fallet är det en uttalat begränsad tid detta boendet gäller. Om några år så kommer de kunna skaffa bättre lämpat boende enl TS.
Svar på tråden Hur tusan gör vi med rummen?