Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    BF April 2020

    hjärtekrossad skrev 2019-11-10 13:14:29 följande:

    Eftersom du vacccinerar dina barn får du förklara hur ovaccinerade skulle vara en risk för vaccinerade?

    Haha det är bevisat att ovaccinerade barn är friskare än vaccinerade. Sen jag helt slutade med vaccin för mina barn är de inte längre sjuka. Alla andra går runt och är sjuka men inte mina barn! Jag säger bara en sak ta reda på vaccin innehåller. Sen om ni vill spruta in gifter i era barn. Låt mig inte hindra er!


    Nu får jag ändå gå in och säga att den här tråden börjar få otrevlig ton, vilket är tråkigt för oss alla. De som vill diskutera vaccin mer ingående kan kanske göra det i en separat tråd.
  • Daphodil
    Anonym (B) skrev 2019-11-18 09:04:44 följande:

    Status: Jag fick en sammandragning igår! Har fortfarande inte känt fosterrörelser och är så orolig att fostret inte lever. Har fått vätska i tuttarna. Min livmoder sitter fortfarande långt ner och når inte upp till naveln, jag har inte fått någon jättekula, men har jag tighta kläder så syns det. Mår bra. Någon som känner igen sig? Känner ni era bebisar? :(


    Vilken vecka är du i? Är det första barnet?
  • Daphodil

    Jag är nu ganska säker att jag känner bäbisen. Det började i v 16 och då var jag hemskt osäker, men nu i v 18 är det starkare och återkommande på vissa tider (plus följs inte av en fis Flört). Detta är dock min tredje graviditet, med första började jag ana rörelser först v 20 och först v 22 var jag säker på att det var bäbis.

  • Daphodil
    Anonym (B) skrev 2019-11-18 12:21:20 följande:
    Ja, det är första barnet och jag är i vecka 18.
    Ja, som även andra skriver: det är så normalt att inte känna förrän v 20-22 med förstisen. Jag kände verkligen inte ett dugg innan v 20.
  • Daphodil
    Pastime skrev 2019-11-19 14:51:17 följande:

    Har ni stora magar? Såg förresten att den här tråden är under kategorin gravid -> syskon men jag väntar mitt första barn så hoppas jag ändå får vara med. Men min mage är så liten nu här i vecka 18 så jag förstår ingenting. Livmodern når inte naveln utan ligger längre ner och det syns inte att jag är gravid om jag inte har typ superslimmade tights på mig. Hmmmm.... Hade en startvikt på 50 kg till mina 165 cm så är smal men när började livmodern bli en ordentlig gravidkula för er? Inte bara svullna tarmar då så att säga.


    Min livmoder når inte heller naveln, men magen ser ändå tydligt gravid ut. Det kom dock senare i första graviditeten.
  • Daphodil
    banan123 skrev 2019-12-11 07:40:52 följande:

    Nu var de länge sedan någon skrev :) Hur mår alla? Jag mår jätte bra. Känner den lilla bönan där inne flera gånger om dagen ( gjort i 3-4 veckor nu). Känns ganska galet att halva tiden är gjord och snart kommer dom vara här :)


    Ja, det är tyvärr dålig fart i tråden! Jag mår bra, känner lillen dagligen sen v 16. Mysig känsla.
  • Daphodil
    isabelle85 skrev 2020-01-07 14:38:54 följande:

    Hej!
    Lite sen in i denna grupp men inte vågat jinxa så mycket, har två mf i bagaget och är så tacksam att det gått så långt och bra som det gjort denna gång! Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag faktiskt är i v25 och att allt går bra, känns som nåt kommer gå fel om jag ens tänker det! Inte köpt några bebis-grejer alls än, förutom att ha hämtat min gamla vagga från min mammas vind!

    Men har BF 26/4, så förhoppningsvis blir det en aprilbebis och om den inte känner för att stanna inne alltför länge! Fanns det även en fb-grupp kopplad till denna tråd? :)


    Välkommen! Jag har BF 27/4 så följer dig hack i häl. Har inga höga förhoppningar om aprilbäbis och hänger lite i majtråden också =)
  • Daphodil
    gullig skrev 2020-03-23 14:07:33 följande:

    Hur mår ni alla? Det var väldigt länge sen nån skrev här. Nån mer som är trött på att vara gravid? Själv tycker jag att det är riktigt tungt nu och längtar efter att kunna ta på strumpor som en normal människa :)

    Har oxå sån foglossning, ont i ryggen och sover som en kratta!

    Var på TUL idag och bebis väger ca 3 kg nu, idag är det två veckor kvar tills han kommer! Så häftigt men ändå overkligt.

    Ha en fin dag alla!


    Hittills går det bra. Kände mig tyngre förra graviditeten, har tex inga problem med strumppåtagning nu. Dock inte lika långt gången som du. BF om 5 veckor, så det börjar ändå kännas nära!
  • Daphodil
    Anonym (B) skrev 2020-04-16 10:44:37 följande:

    Har BF 24 april. Ingen bebis i sikte. Jag har haft kraftig mensvärk på nätterna kortare stunder men det har varit övergående. Känner ingenting i kroppen annars. Vill så gärna att bebisen ska komma VARJE DAG, kan inte sluta tänka på det! Försöker gå små promenader varje dag, igår gick jag lite för långt och tog ut mig totalt, var nära på att inte kunna ta mig hem :p Höll på att svimma! Mådde dåligt i två timmar efteråt, låg helt död i fosterställning på sängen, haha! Men sedan gick det över och annars mår jag bra i kroppen.

    Jag är sugen på att testa några såna där få igång förlossnings-husmorsknep. Inte för att jag tror på dom direkt, men för att jag har ändå ingenting att göra :p Färdknäppen tror jag inte kommer fungera att testa dock, för jag har så himla ont i bäckenet och blygdbenet värker vid ansträngning. Men man kanske kan testa något annat? Förlossningsyoga, förlossningsdrinken, ananas, hallonbladste... Någon som ska testa något? För kul? :p


    Ja jag har tänkt ta ett bad nästa vecka och kanske ta till färdknäppen. Har ingen större tilltro till nån av dem, men vad gör man inte för lite spänning.
  • Daphodil

    Min bäbis kom 23 april, på BF-4. Allt gick bra och snabbt (till skillnad från med mitt första barn). Grattis till alla andra som fått sina barn!

  • Daphodil
    Anonym (B) skrev 2020-05-06 16:15:05 följande:

    Min bebis kom den 29 april, vecka 40+5. Jag blev igångsatt pga lång vattenavgång, så hela paketet tog två dygn. Hade som ondast där vid 6 centimeter i öppningsfasen och tog epidural. Sedan hade jag inte ont längre men krystningsfasen blev utdragen pga kände inget tryck och hade svårt att hitta rätt muskler att ta i med plus att jag var såååå trött efter igångsättningsdygnet med värkar. Så körde dragkamps-tekniken med en handduk och en undersköterska och precis när läkaren för sugklocka kallades in så ploppade bebisen ut. Blev typ extra taggad av att den där klockan kom på tal :p Ville inte!

    Nu har vi kämpat på med amning och lite gulsot och sådär. Har inte varit en dans på rosor under första veckan...

    Hur går det för er med amning?


    Grattis! Jag blev igångsatt med min första, så jag vet hur jobbigt det kan vara. Skönt att allt gick bra.

    Amningen går ok. Jag tycker det är svårt att styra mängden - ammar han båda brösten vid varje amning blir det sprutmjölk som gör honom förbannad, ammar jag bara ett bröst känns det som mjölken sinar...
  • Daphodil
    Anonym (B) skrev 2020-05-06 19:21:32 följande:

    Det som strular för mig är att jag får blåsor och sår på toppen av bröstvårtorna så det gör helvetes ont. Skapat en tråd här på FL om det. Men kort sagt, jag gör allt efter konstens alla regler och försöker lägga till henne rätt och jag tycker att hon gapar stort och allt vad det är, men ändå får jag sår och det blir en pina. Sen är det också att hon inte vaknar och signalerar själv att hon vill äta utan hon bara sover och sover och vi måste väcka efter klocka :( Mina bröst läcker otroligt mycket och blir så spända och gör ont pga produktionen är så bra men hon suger korta stunder... Kanske borde pumpa men jag vet inte!!! Tycker att det är så mycket att hålla reda på och försöka lista ut. Kunde hon inte kommit med ett facit :/


    Jag känner igen allt detta med mitt första barn, och tror att det kommer falla på plats snart. Angående såriga bröst är mitt bästa tips att amma åt "fel" håll, dvs lägga barnet på vänster sida när du ammar vänster bröst, med kroppen ut mot din vänster sida. Då sker inte nötningen på samma ställe. Det är lite trixigt men efter några dagar-någon vecka hade mina sår läkt och jag kunde amma som vanligt igen.
Svar på tråden BF April 2020