Inlägg från: Anonym (Lite empati är inte skadligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lite empati är inte skadligt)

    Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?

    Anonym (Hon med atypisk autism) skrev 2019-07-26 13:30:11 följande:

    Du kan gott stå i kö. Bara för att du har ADHD och autism ska du inte ha någon gräddfil, du lär få en hel del sura blickar också, själv skulle jag skämmas ögonen ur mig om jag skulle gå före pga mina diagnoser. Med rullstol är det en helt annan sak, de har inget val. Välj en dag när det inte är så mycket folk istället.


    Jag skulle tro att en person i rullstol i många lägen har lättare för att köa än en person med den problematik ts beskriver. Om du nu själv bär på någon sorts problematik, är det så jäkla svårt att ha empati? Eller ingår det i din diagnos att du får ångest av att nån går före dig i kön till karusellerna?
  • Anonym (Lite empati är inte skadligt)
    Anonym (Hon med atypisk autism) skrev 2019-07-26 13:41:12 följande:

    Empati har man för folk det är synd om, som är sjuka eller råkat ut för något, inte för de som omotiverat ska roffa åt sig fördelar.

    Jag menade inte att de med rullstol har svårt att stå i kö, de kan inte gå in genom den vanliga ingången eller stå i köfållan då de inte är anpassade för det.

    Asperger/autism/ATS och ADHD innebär inte att man får ångest av köer.


    Empati är medkänsla, inte tycka-synd-om. Om nu ts skriver Jag får ångest av att köa, varför är det så viktigt för DIG att ifrågasätta och bli kränkt över att hon kanske får möjligheten att få förtur till bergochdalbanan. Det är ju mycket troligt att hon verkligen tycker att det är jättejobbigt. Att behöva ha ryggen fri för att känna trygghet tycker jag låter som en sorts ocd som mycket väl kan rymmas inom autismspektrum. Och framförallt är det ju en sån extremt futtig grej att börja bråka om. Jag har svårt att känna empati för någon som inte kan bjuda på en sån liten grej, men jag tycker lite synd om dig då du verkar ha mycket ilska i ditt liv.
  • Anonym (Lite empati är inte skadligt)
    Bagar Bengtsson skrev 2019-07-27 16:01:29 följande:

    Finns två sidor som vanligt. Jag förstår TS att hon tycker det är jobbigt att stå i kö, det gör alla men för henne leder det värre saker. Jag förstår även de andra som tvingas stå 90 minuter för att få åka två minuter. Mest rättvist hade det ju varit om TS fått vänta i ett rum själv eller med folk med liknade problem och att efter 90 minuter få gå ombord på attraktionen.

    Nu tror jag inte dessa förutsättningar finns. Så därför vore det bättre att låta TS gå före på en attraktion varannan timme. På så sätt så har hon fördel att slippa stå i kö men ändå inte få åka de populäraste sakerna flera gånger i timmen.


    Men hur viktigt är det att det råder millimeterrättvisa i kön till en karusell? Jag fattar inte att folk kan bli så upprörda över en så helt oviktig grej.
  • Anonym (Lite empati är inte skadligt)
    Bagar Bengtsson skrev 2019-07-27 17:10:58 följande:

    Har du stått i en kö nån gång? Har du inte blivit förbannad när ungar hoppar över avspärrningar för att gå före, att en paxar plats åt fyra andra i en kö?

    Jag vill att det ska vara rättvist så långt det går i samhället utan att det ska kosta för mycket.


    Vilken fånig fråga. Självklart har jag stått i köer, till såväl Liseberg, Legoland och Louvren. Och ja, jag kan bli irriterad när fullt friska personer tränger sig före, det brukar dock gå över fort, jag försöker att inte lägga onödig energi på ilska, det kanske du ska testa?

    Men på samma sätt som jag släpper förbi en mamma med ett kissnödigt barn i toakön har jag inga som helst problem med att släppa förbi en person med npf för att denne ska kunna ha roligt i bergochdalbanan utan ångest.
  • Anonym (Lite empati är inte skadligt)
    Bagar Bengtsson skrev 2019-07-27 18:12:33 följande:

    Vi har olika åsikter vilket är helt fritt att ha.

    Om en mamma kom till toakön med ett pissnödigt barn så ser jag heller inte nån anledning att släppa före henne heller om jag är jättepissnödig. När man får barn så lär man sig att fråga om barnet är kissnödigt eller att de ska gå på toaletten även fast de inte är kissnödiga för att försöka. Det är inte lätt för många att hålla sig heller, även i vuxen ålder. Det handlar inte om empati. Tror det är bättre om en fyraåring kissar i en buske än en man på 45 år...


    Vilken härlig människa du verkar vara.
Svar på tråden Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?