Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond
    Anonym (qwerty) skrev 2019-07-26 00:42:09 följande:
    Tror du att någon här jobbar på Liseberg?
    Ring parken och fråga direkt.
    Varför skulle det vara omöjligt att någon av de tusentals läsarna på FL skulle kunna jobba på Liseberg? Varför skulle det vara omöjligt att någon av de tusentals läsarna på FL skulle ha erfarenhet av exakt vad TS frågar om?
  • BurningDiamond
    Kverulant67 skrev 2019-07-26 18:51:40 följande:
    Då ska hon nog undvika Liseberg och andra dylika ställen....
    Fast nu finns det ju lagstiftat att den här typen av etablissemang ska vara tillgängliga för alla, oavsett funktionshinder. Sedan kan du som individ ha vilken åsikt du vill i frågan, men TS har lagen på sin sida.
  • BurningDiamond
    Anonym (Lise) skrev 2019-07-26 19:15:00 följande:
    Oavsett lagstiftning så här själv rätt välja om man vill utsätta sig eller inte. Ts har problem med köer och då Kanske det är dumt att utsätta sig för just Liseberg.
    TS vill gå på Liseberg.
    TS har ett funktionshinder.
    Liseberg har ett system som ger henne möjlighet att avnjuta ett besök hos dem trots sitt funktionshinder.
    Varför ska då TS undvika att besöka Liseberg?
  • BurningDiamond
    Anonym (Lise) skrev 2019-07-26 20:16:57 följande:
    Nej, barn kan få ledsagning och vuxna i rullstol etc. Inte ts.
    Du förstår visst inte det här med funktionshinder.

    Att sitta i rullstol är ett funktionshinder.
    Att ha autism är också ett funktionshinder.
    ADHD är ett funktionshinder.
    Synskada är ett funktionshinder.
    m. fl.

    Alla dessa funktionshinder räknas in i lagstiftningen kring tillgänglighet. Liseberg följer denna lagstiftning. Din personliga åsikt förändrar inte lagstiftningen eller att Liseberg följer lagen.

    Vill du att vissa grupper ska exkluderas från etablerad lag så tycker jag att du ska jobba politiskt med denna fråga, istället för att kräka på de individer som använder de "hjälpmedel" de behöver.
  • BurningDiamond
    1234568 skrev 2019-07-26 23:56:04 följande:
    Du kan ju söka på liseberg på nätet tex. Infon finns på första sidan, och den är rätt klar med att det gäller fysiska handikapp. Och intyg att du behöver en ledsagare med behövs.

    Om adhd verkligen hindrar dig att gå på liseberg, då behövet vården se över dina mediciner.
    Visa en källa på detta.

    När jag läser på Lisebergs sida om tillgänglighet så står det följande:
    Tillgänglighet i parken

    Vissa funktionsnedsättningar begränsar dina möjligheter att ta del av nöjesparkens utbud. Då försöker vi alltid att underlätta för dig, så att du ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök.


    Tillgänglighetsdatabasen

    För att du själv ska få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Liseberg, registrerar vi vår verksamhet i Tillgänglighetsdatabasen. Tillgänglighetsdatabasen är ett webbaserat verktyg, framtaget av Handikappkommittén i Västra Götalandsregionen, Västsvenska Turistrådet, den samlade handikapprörelsen i Västsverige samt företag och kommuner i Västra Götaland.  


    www.liseberg.se/planera-besoket/tillganglighet/tillganglighet-i-parken/

    Inte ett ord om att funktionshinder gäller fysiskt handikapp.

  • BurningDiamond
    Kverulant67 skrev 2019-07-27 02:08:49 följande:

    ADHD är ju en diagnos som ca 15% har, ska dom gå före i kön pga det. Jag tycker inte det! Köa är skittråkigt, varför ska vi friska bara få stå ut med det?????


    Ditt tyckande är irrelevant.
  • BurningDiamond
    Anonym (Vad händer?) skrev 2019-07-27 15:10:10 följande:

    Men exakt VAD är det som händer om någon som inte ?kan? köa ställer sig i en kö? Jag kan liksom inte se det framför mig...


    Har du sett någon få en panik(ångest)-attack? Kanske du kan söka på youtube?
  • BurningDiamond
    Anonym (Problem?) skrev 2019-07-27 23:11:33 följande:

    Är dina problem av sådan art att du inte klarar av att stå i kö? Eller är det bara så att du skulle tycka det vore skönt att slippa och tänker använda din diagnos till det? Började fundera på detta då jag var på Tivoli i Köpenhamn med bonustonåringen. Hen fixade galant att stå i kö, det var ungefär lika tråkigt och påfrestande för henne som det är för oss alla. Men när hen varit på Liseberg med sin andra förälder har hen kunnat få ett sånt där specialband, just för att hen har fått ADHD-diagnos. Utan att egentligen behöva det, alltså.

    Principiellt kan jag tycka det är bra att funktionsvarierade släpps förbi, men bara om det faktiskt behövs!

    Men denna tonåring, och säkert många andra, fattar ju rent förnuftsmässigt att det blir kö till populära attraktioner, och troligen tycker hen ändå inte det är jobbigare än vilken icke-diagnostiserad femåring som helst... Och bevisligen funkar det att stå i kö trots ADHD-diagnos, iallafall för vissa. Annars hade vi ju inte kunnat åka till Tivoli där man måste ha ett intyg på sin funktionsvariant från en dansk handikapporganisation.

    Men visst är det skönt, för både barn och förälder, att slippa stå i kö... Det enda rimliga vore väl att intyget var behovsprövat? Och inte baserat på diagnos?


    Men hur svårt är det att förstå? Alla som har ADD eller ADHD eller autism har inte behov av ett specialband och delas inte heller ut till alla med en diagnos. De delas ut till personer som har ett intyg som bekräftar behovet av det.
  • BurningDiamond
    Anonym (Stanna hemma) skrev 2019-07-28 13:04:49 följande:

    Som någon annan skrev är det bästa att TS får vänta på sin tur någonstans där inte andra är. Fattar inte varför TS problem ska bli alla andra problem. Man förflyttar alltid problem som npf-are har till friska människor. Trött på att hela jävla samhället ska anpassas efter de som inte är byggda för det här samhället. Likadant med allergiker. Fan. Trött på att anpassa mig. Aldrig får man ett tack från funktionshindrade heller. De bara förväntar sig att andra ska göra uppoffringar.


    Ta upp dina synpunkter med landers lagstiftare, det är de som har bestämt att ingen ska diskrimineras för att de har funktionshinder. Så länge lagen säger att samhället ska ta hänsyn till alla medborgare så är det bara för dig att acceptera, alternativt jobba politiskt för att införa mer diskriminering i samhället.
Svar på tråden Funktionsnedsättningar på Liseberg. Hur gör man för att köpa åkpass för att komma in bakvägen till attraktioner?