Inlägg från: Anonym3323 |Visa alla inlägg
  • Anonym3323

    BF mars 2020 - stannar på FL

    glitterhitta skrev 2019-07-28 23:56:32 följande:

    Idag är jag i vecka 4+6 och mår väldigt bra än så länge, lite illamående ibland men det är inte så illa och min bröst ömmar lite grann. Detta är fjärde graviditeten och ska förhoppningsvis bli barn nummer tre för mig, beräknad till 29 mars ?


    Är gärna med här :) vi är på dagen lika långt gångna, hehe. Så vecka 6 och (5+1) idag. Ömma bröst, lite molvärk, och kissnödig en gång i timmen typ. Inskrivning nästa vecka! :) 
  • Anonym3323

    Inatt vaknade jag med ett ryck då jag hade extremt ont i magen, när jag la mig igårkväll hade jag matknip och var väldigt gasig. Sprang till toan iaf där jag höll på att svimma, fick sitta dubbelvikt och började kallsvettas så det rann och sen kom allt på en sekund (nr 2 alltså, ledsen för otrevliga detaljer).. frossan ca 5 min efteråt och ville spy, och sen försvann det bara.. Kändes precis som om det var magsjuka, men har typ aldrig varit med om detta? någon som varit med om det ?

  • Anonym3323
    Lustablong skrev 2019-08-01 11:07:37 följande:

    Det låter som förstoppningsdiarré. Inget farligt men obehagligt. Jag har också råkat ut för det.


    Okej, jag har inte känt mig så särkilt förstoppad.. kanske lite trögare men har ändå gått en gång per dag.. Det kanske hör till, men blev så chockad av att jag vaknade av det och att det blev sån panik. Smärtan var inte nådig, men det var skönt när det gick över :) 
  • Anonym3323
    glitterhitta skrev 2019-08-01 12:23:18 följande:
    Jodå, sånt där är jobbigt. Låter snarare som att du åt någonting dåligt igår. Hur mår du nu?
    Jag tror nästan det också, svårt att veta.. magen har ju varit kaos hela denna vecka. Jag mår sådär, nära på att spy hela tiden och haft lite svårt med koncentrationen på jobbet. Kan jämföra med hur det kändes förra graviditeten (som inte gick vägen) och nu är med MYCKET värre med alla symptom jag har.. nu måste jag ta en powernap.. 
  • Anonym3323
    frikardellen skrev 2019-08-02 17:49:08 följande:
    Känner igen mig i att må småilla, har däremot inte tappat aptiten, tycker ätandet är det enda som hjälper mot illamåendet. Mår sedan jättedåligt efter måltiderna för att allt blod går åt till matsmältningen.

    Hursom, lite pepp, det kommer att kännas bättre igen. Det försöker jag intala mig själv iaf. Försök att ta alla stunder du kan att vila. Tillåt dig att äta sånt du kan få ner eller gillar. Drick kalla drycker, vatten eller smaksatt vatten. Testa att äta något syrligt, grapefrukt eller små bitar av citron. Var snäll mot dig själv och kroppen. Våra kroppar jobbar jättehårt nu och bygger bäbisfabrik. Energin måste tas någonstans. Du och vi andra som går igenom detta är kämpar. <3
    Bra tankar och tips! här är en till som känner lite samma.. hela denna vecka har varit rätt tuff, sovit 1-2 timmar varje dag efter jobbet. Mår illa konstant, och som dig, inte tappat aptiten men vet bestämt vad jag vill ha.. hehe. Hårt bröd med ost, och soygurt funkar. Har haft svårt att dricka vatten senaste dagarna, mår bara illa av det. Blir lite smådepp när man är så trött, seg och illamående.. tur att man har en omtänksam sambo som tar hand om en. <3 

    Tär lite på en också att gå med denna hemlighet.. kanske därför man känner sig lite ensam också, eftersom man inte kan prata med någon förutom sambon (som förmodligen tycker det blir lite tröttsamt med allt gnäll just nu, haha). Men snart så blir det bättre! :) <3
  • Anonym3323

    Undrar också hur det ska gå kommande veckor när man mått så här dåligt denna vecka.. och när alla kollegor är tillbaka, hur man ska låtsas må bra och vara trevlig. Grät imorse för att jag mådde så dåligt, trist att inte orka göra något när man är ledig.. vill bara sova eller ligga på soffan .. har utskrivna tabletter mot graviditetsillamående men märker tyvärr ingen skillnad.

  • Anonym3323

    Var ute på 1,5 timmes promenad igår, men hjälpte tyvärr inte.. var som att man kände illamående mer då. Dock piggare idag så passade på att ta mig till gymmet och körde en timmes cardio. Kändes riktigt bra och var inte alls jobbigt, bara man får något annat att göra/fokusera på så funkar det ju. Är en aktiv person sen tidigare så har inte känt igen mig själv när man hamnat utslagen på soffan denna vecka. Men förhoppningsvis blir det ju bättre snart så bara att bita ihop och lyssna på kroppen! :) 

  • Anonym3323

    Var på första besöket idag hos BM. Eftersom min valda BM är på semester fick vi en annan idag, märkte då att de har lite annorlunda upplägg. De talades inte om något tidigt VUL vilket jag har önskat så blev lite besviken. Men tänkte att jag kanske kan vänta tills nästa besök om två veckor och be om ett då istället. Är idag i v.6+2, första dagen också som jag mår relativt bra vilket känns skönt. Men om jag får göra ett ultraljud i v 8 där omkring är jag nöjd, då har det ju gått lite längre också och jag har inga oroskänslor nu heller så det är ingen panik. Trodde jag skulle vara mer orolig pga det bara är ca 2 mån sen MF, men jag har känt mig väldigt lugn hittills :)

  • Anonym3323

    Att det är så där olika är ju verkligen konstigt, men nu verkar det vara beroende på vilken barnmorska man får också.. eftersom vi pratade om vårt MF och att läkaren konstaterade i v.6+0 att graviditeten var normal och ändå blev det som det blev. Då fnös hon nästan och sa jaa, men det går ju liksom inte att säga något, det man ser är ju något som pulserar, alltså hjärtat och inget mer. Det har hon ju absolut rätt i, att man inte ser så mycket och att mycket inte ens är utvecklat då. Men ändå.. sen så sa hon att som gravid ska man endast gå upp 6-9 kg oavsett vikt man har innan, låter konstigt att dra den slutsatsen. Har inte hört det tidigare. Själv vill jag verkligen inte gå upp ett kg mer än vad jag behöver, och äter redan nyttigt och har väldigt bra koll på min hälsa. Men tyckte det lät ganska så lite, och man vet ju inte om man kanske samlar på sig massa vätska senare. Alla kroppar är ju olika?


    glitterhitta skrev 2019-08-07 13:45:43 följande:
    Vi får då absolut inte något tidigt ultraljud, vi får RUL runt vecka 18 och det är allt. Om det nu inte skulle behöva TUL eller någon högriskgraviditet. Inte ens med missfall i bagaget får vi extra ultraljud tidigt.

    Jag ska ringa någon dag och höra om vi måste åka iväg för att göra NIPT eller om de kan fixa dateringsultraljud här så jag kan beställa hem och ta proverna här, annars måste vi åka 30 mil till närmsta privata ställe som gör det och det finns inte riktigt tid för det.. Nog för att jag tror att vi hade kunnat göra det utan ultraljud och ta proverna i vecka 12-13 för att vara säker på att vi passerat v 10 med råge, fast då vet vi inte om det skulle råka vara fler än en där inne och då är det att kasta pengar i sjön.
  • Anonym3323
    milow16 skrev 2019-08-09 06:40:44 följande:

    glitterhitta - Nee smärtan eller ilningar uppstod inte som du nämnde ovan. Utan det fick jag efter att ha varit hård i magen hela dagen och när det släppte så fick jag ilningar/stickningar runt omkring äggstocken...en sån känsla att man liksom reagerar och blir orolig.


    Jag har haft likadant, då jag varit väldigt gasig innan jag gjort nr2 så har det även varit ihållande smärta, men den har släppt direkt efter toabesöket.

    En annan sak, jag är väldigt ur och har varit sen 1,5 vecka tillbaka. Märker att jag blir det när jag behöver göra nr2 också, och efter så släpper det och jag mår bättre. Jag kan inte säga att jag varit hård i magen, snarare tvärtom så går det lättare. Men jobbigt med gaserna för får väldigt lätt magknip.
Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL