• Gro

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Hej

    Gravid, går in i vecka 11 på torsdag. Vågar knappt skriva eftersom jag hade sent missfall förra året i vecka 19. Hade gjort nipt och allt såg bra ut på ultraljudet så det finns ingen förklaring till varför hen somnade in säger de. Men har varit på ul och än tickar hjärtat (fast det var ju en vecka sedan).

    Mår extremt illa från klockan 15 ungefär, sedan hela kvällen och natten så sover knappt. Vågar inte ta någon medicin pga förra barnet som dog, även om jag vet att det inte var medicinen (Lergigan).

    Inskrivning imorgon!

  • Gro

    Hej

    Har bf 11/3, går in i v 14 imorgon. Är 42, fyller 43 om 6 mån.

    Gjorde kub igår, fick väl så bra det kan bli för min ålder (1/17544).

    Men oroar mig ändå för att något ska vara fel och funderar på NIPT. Har tre missfall på raken bakom mig, ett i v 19 och där hade vi visserligen gjort NIPT och allt såg bra ut (på RUL) så det finns ju aldrig garantier.

    Någon mer över 40? Hur går tankarna?

  • Gro
    malinmyra skrev 2019-09-04 23:34:19 följande:
    Är inte över 40, men hinner fylla 35 innan bf och vi bestämde oss för nipt på en gång. Har aldrig varit gravid förr, så känner mig jätteny och orolig över allt. Kändes bättre att få svar från nipt än att behöva vänta ända till rul. Men å andra sidan hade jag kanske nöjt mig med kub, om vi fått det betalt. Nu fick vi betala allt själv, så då valde jag hellre nipt. Men erbjuder de dig inte åtminstone ultraljud, då du ändå haft en del missfall tidigare?
    Här i Stockholm blir man erbjuden kub/nupp över 35 år. Men förra gången gick vi direkt på nipt, sedan blev det ju sent missfall ändå trots att inget fel hittades så då körde vi på kub/nupp nu först och hade vi fått dåliga siffror bestämde vi att vi skulle göra nipt. Var helt säker på dåliga siffror men så blev det ju inte (oerhört ödmjuk och tacksam för detta). Men något gnager i mig ändå. Vi vill vara förberedda OM det skulle vara något...
    Men just nu har vi haft en stor utgift också och det kostar över 5000 så det spelar in. 
    ultraljud ja, vi erbjuds kub/nupp och sedan rul som alla andra. tycker konstigt, då jag haft tre missfall i rad innan varav två efter vecka 12. Tänker gå privat. Vet de som haft samma och blivit erbjudna mer regelbunden kontroll pga oro : (
  • Gro
    Lustablong skrev 2019-09-05 06:09:52 följande:

    Jag fyller 39 strax efter förlossningen. När vi blev erbjudna NIPT tackade vi ja direkt. Har inte gjort någon fosterscreening på de andra två då jag var betydligt yngre än vad jag är idag.

    Jag gjorde NIPT igår 12+3 är inte det sent?!?


    Var bor ni? Ni behöver inte betala alltså?

    De har tydligen kommit på att det är för tidigt med nipt innan vecka 12 då så många fick göra om testerna. sa min bm varje fall.
  • Gro
    sofiaaaaaa skrev 2019-09-05 07:25:52 följande:

    Jag fyller 38 år om några månader. Har aldrig fått göra kub innan (va 4 år sen sista barnet, men kommer göra det denna gång. Kommer göra NIPT om jag behöver efter resultatet från kub. Men kommer inte betala för det. Tänker man får förlita sig på kub resultatet. Pjuh, men man är såklart ändå väldigt orolig!


    Ja, speciellt när man läser statistiken. 1/40 får dåliga siffror på kub vid 42 års ålder. Vilket egentligen bara är 2,5% men jag stirrar mig blind på det. Antar man bara får släppa. Finns ju inga garantier alls i livet. Som sagt, min bebis bara dog i vecka 19, helt utan medicinsk förklaring. Att gå igenom det har gjort mig otroligt ödmjuk inför livets skörhet.
  • Gro

    Hej

    Vecka 16 idag, fjärde barnet. Mår illa fortfarande (lite) och är väldigt trött men känner INGENTING i magen. Inget som drar eller fladder. Så orolig, fick missfall i vecka 19 förra året och misstänkte då ingenting mer än att jag tyckte det var konstigt att jag inte känt fosterrörelser. 

    Har gjort KUB och hört hjärtljud för en vecka sedan men efter detta slutade alla graviditetssymptom: brösten ömmade mindre, magen blev mindre, illamåendet lättade, magen stabiliserades.... Har moderkakan i bak, så inget som borde dämpa.

    Blir tokig, kan inte släppa denna oro! Ringde förra veckan och fick lyssna på hjärtljuden, drar mig för att ringa igen.

    Läste någon som skrev något om tysta veckor? Jag känner inte igen från tidigare, men då har jag ju inte oroat mig heller...

  • Gro
    Belle1 skrev 2019-09-16 13:12:44 följande:

    Hej på er!

    Är lite orolig och vill höra om någon annan känner igen sig. Jag går in vecka 13 i morgon och mina symtom är som bortblåsta. För några veckor sedan mådde jag riktigt kasst med illamående och extrem trötthet. Upplevde även min mage som uppblåst och svullen. Men för ca en vecka sedan försvann allt och idag känner jag mig i princip ogravid! Tycker magen ser lika platt ut som innan graviditeten och brösten känns inte lika svullna. Inget illamående och hungern börjar komma tillbaka. Känner mig ganska pigg och som mitt gamla (innan graviditeten) jag. Är det någon annan som också upplevt att allt försvunnit i vecka 12-13 eller bör jag kontakta mvc för att kolla om bebis fortfarande lever? Har läst något om spökveckor men är det inte lite tidigt?


    Känner igen! Försvann över typ en dag?
Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL