• Anonym (hycklare)

    Varför är det så förbjudet att omnämna sig själv som SNYGG?

    Vet inte hur många trådar härinne som fullkomligen överhoppas av trakasserier och fördömanden fort någon råkar nämna något om UTSEENDEN, som behandlas som något ytligt rent allmänt speciellt här på denna sajt.
    Gud nåde den som tycker att de själva är snygga eller omnämner sig själv eller andra i skalor?

    Vad är problemet?

    Extremt många människor är snygga...VÄLDIGT SNYGGA till och med och får höra det från dag 1. De får specialbehandlingar, extra fördelar, förmåner, dränks i sexinviter och frierier, får bättre jobb mer bekräftelse, behandlas bättre osv. Visst orättvist kan man tycka, men det är ju en annan sak. Verkligheten ser ju ut så. Vi människor reagerar på vackra linjer, former, avstånd mellan olika ansiktsdrag, tjocklek på hår, lemmar, längd, vikt och speciella färger. Varför förneka vår natur på detta sätt?

    Varför är det inte ok att tycka om sig själv, att tycka man är snygg när alla andra verkar göra det? Varför ska man ständigt jobba med självkänsla och stärka sitt självförtroende men trycka ner sin spegelbild och sin beundran över sin uppenbara skönhet. Vilket jävla hyckleri!!

    Personligen älskar jag människor som själv tycker de är snygga och attraktiva så länge det inte stiger dem fullkomligen åt huvudet. Så länge de har empati och självdistans är det ju det mest sexiga och attraktiva som finns och det vet ju alla..indirekt!

    Är väldigt nyfiken på era svar och varför det är så fel att värdera utseenden? Varför är det så mycket mindre värt än att värdera inre kvaliteter?

  • Svar på tråden Varför är det så förbjudet att omnämna sig själv som SNYGG?
  • Anonym (Gerard)
    Anonym (hycklare) skrev 2019-08-02 22:28:01 följande:
    Men det finns också de som i sin personlighet värderar sådant högt som har behov av att uttrycka sådana åsikter och faktorer, utan att andra ska behöva lägga vikt vid och begränsa deras helhetsupplevelse. Vem bestämmer åter igen vad som är viktigt, eller förmätet?

    Visst finns det människor som tycker att de är mycket snyggare än vad du eller kanske många andra bedömer dem, men det gör ju inte deras upplevelse av sig själv mindre värd eller sann även om det blir pinsamt för dig att inte kunna ge ditt gillande. Men det är ju ditt problem och inte den andres, eller? Vem bestämmer vad som är snyggt och vem som får ingå i denna mall?
    Det blir löjligt i diskussioner där den ena genom sitt utseende ser ner på andra som denne ser som fulare, oftast används en sorts tiogradig skala som snarare för tankarna till fjortisar på mellanstadiet. Om någon automatiskt anser sig överlägsen andra för att denne tycker den är en 10a så blir det ett problem i att denne är otrevlig mot andra, otrevliga människor sprider dålig stämning.

    Personligen drabbas jag inte värre än så, jag har inget intresse av att umgås med ytliga människor som mentalt befinner sig i Klass 6b. Vackra människor med fötterna på jorden och bra personlighet umgås jag mer än gärna med dock.
  • Dr Nail

    Det beror på vad man menar med snygg. Har man jobbat hårt för att bli det då är man nog värd lite beröm, tycker jag. Pratar vi däremot om något man föddes med...då är det ju inte värt ett skit? Man ska aldrig få kredd för saker man inte uträttade.

  • Anonym (ångermanlänning)

    Många av dom som påstår att dom är snygga överdriver ofta. Sen snackar man utseende tycker jag att det är rätt så individuellt. Vi har alla olika smak vad vissa tycker är snyggt tycker andra inte är det. Sen brukar dom som måste påpeka hur snygg dom är sällan vara speciellt ödmjuka och det är extremt oattraktivt.

  • Sgtwolf
    Dr Nail skrev 2019-08-03 00:50:30 följande:

    Det beror på vad man menar med snygg. Har man jobbat hårt för att bli det då är man nog värd lite beröm, tycker jag. Pratar vi däremot om något man föddes med...då är det ju inte värt ett skit? Man ska aldrig få kredd för saker man inte uträttade.


    Du menar att om du föddes smart och förstår integraler, är det mindre värt än någon som kämpar för att kunna lägga ihop 2+2 och få det rätt?

    Genlotteriet är orättvist men föds du vacker, smart, med vinnarglöd eller vad som. Så försvinner inte framgången bara för att sämre lottade fått kämpa för att ens nå halvvägs. Samtidigt är inte de sämre lottade i genbanken per automatik sämre människor. Ibland bättre just för dom fått kämpa lite.
  • Giftskåneman

    En sak att skriva, jag tycker jag är snygg, det är ok, men att påstå jag är snygg är ett uttalande som inte stämmer då det finns andra som inte tycker det.

  • Anonym (Ann)

    Inget fel att tycka att man är snygg.

    Men att gruppera människor i kategorier snygga/osnygga

    är bara pubertalt. Och att ondgöra sig för att man blir nobbad trots att man är snygg är inget annat än patetiskt.

  • Anonym (Eva)

    Så fort en snygg person säger eller påtalar att hen är snygg blir hen automatiskt ful.

  • Anonym (Huvudet)
    Anonym (Ann) skrev 2019-08-03 17:18:53 följande:

    Inget fel att tycka att man är snygg.


    Märker du direkt om en man är snygg
  • Anonym (Q)
    Anonym (Huvudet) skrev 2021-08-23 15:13:21 följande:
    Märker du direkt om en man är snygg
    ALERT! Systematisk puff av gamla trådar som handlar om tjejer och sex/relationer-
Svar på tråden Varför är det så förbjudet att omnämna sig själv som SNYGG?