Inlägg från: Anonym (Permiss) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Permiss)

    Förlossning och kriminalvården?! Någon som har koll?

    Vad är särskild permission?

    Intagna kan få särskild permission för att exempelvis besöka en anhörig på sjukhus, gå på begravning eller något viktigt som gäller barnen till dem.

    www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/fangelse/permission/

    Det finns väl permission som man får, beroende på straff och hur länge man suttit så är det väl lite olika men sen kan man väl ansöka om särskild permission utöver den vanliga så att säga. Då borde han ju kunna vara med vid förlossning.

    Men hur det går till med bestämmelser, om han kan ha den rörlig beroende på när du föder, vet jag inte något om.

    Lättast skulle ju vara om du kan få ett planerat k.snitt så ni får ett datum.

    Har du inte familj/vänner som kan hjälpa dig hemma sen med barn och tillsyn de första veckorna då du ska läka efter ett eventuellt snitt?

  • Anonym (Permiss)
    Panduro skrev 2019-08-05 09:14:11 följande:

    Har inget svar på din fråga men hoppas det är okej att svara ändå. Tycker det är viktigare att han skulle använda sin permission till att träffa två-åringen än att vara med på förlossningen. Har du övervägt en doula? Har hört sååå mycket positivt att de som haft med en doula vid förlossningen.


    Han kan använda sin permission till att vara med två-åringen men han kan eventuellt använda särskild permission till förlossningen.

    Den är utöver den vanliga permissionen så att säga.
  • Anonym (Permiss)
    ciwny skrev 2019-08-05 09:53:40 följande:

    Tack! Vad vi har förstått så skulle han kunna ansöka om särskild permission om han inte redan haft permissioner. Nu förväntas han liksom använda dem. Oklart dock om han fått särskild permission för fl då det kanske inte anses ?ömmande familjeskäl?.

    Jag har ingen som har möjlighet atthjölpa till så mycket efter så jag hoppas verkligen slippa snitt och håller tummarna för att vara på benen snabbt som ögat efter till skillnad mot förra gången.


    Det kan ju gå då han besöker en anhörig (dig) på sjukhus. Kolla upp det, jag skulle kunna tro att det finns en chans till att det skulle kunna gå. Samt så gäller det hans barn så det är ju två anledningar till att det skulle kunna gå.

    Du kanske kan prata med läkare om en planerad igångsättning ? Genom din barnmorska så kan du få hjälp med att träffa kurator/psykolog. Det kanske inte skulle vara så dumt att prata med någon nu? Då kan du dessutom lyfta frågan kring förlossning till henne, hon har kanske annat råd/tips än vad mvc har. Denne kanske kan hjälpa dig med aurora samtal med läkare i så fall? Samt att du får lite stöttning och råd om allt de praktiska.

    Har du möjlighet att flytta till annan stad där di har nära och kära som kan hjälpa dig tills du kommer på fötter?
  • Anonym (Permiss)
    Anonym (Nej) skrev 2019-08-05 16:42:59 följande:

    Så han råkade omedvetet begå ett brott som ger fängelsestraff? Ett brott som inte har några offer och som han inte begått aktivt?

    Vi är olika det är sant. Jag skulle hata den som skadade mina barn( och mig) på det sättet och vägra låta den personen göra så mot fler barn. Han är motsatsen till trygghet.

    Ni har delad vårdnad enbart på pappret. Han har ingen aktiv del i föräldraskapet just nu.

    Flytta dit du har stöd istället och hitta en mogen, trygg, ärlig man. Det finns sådana. Jag lovar.


    Nu läser du Inter vad TS skriver.

    Hon nämner ingenting om brott eller offer.

    Hon säger att han inte aktivt har förstört hennes liv. Det var aldrig hans mening med andra ord. Du vet ingenting om vad som har hänt eller vad han är dömd för, så blanda inte in TS barn i detta. Det som är tråkigt är att barnen inte kommer ha lika lätt till att träffa sin pappa. Och vi vet heller inte hur länge han är borta från bilden.

    Ta dina pekpinnar och rikta åt ett annat håll.
  • Anonym (Permiss)
    Anonym (Nej) skrev 2019-08-05 17:57:44 följande:

    Det är ju omöjligt att välja att begå brott utan att förstå att man riskerar fängelse. Han valde aktivt att riskera fängelse och ansåg därmed att brottet var viktigare än barnen och sambon. Det är ju ett aktivt val han gjort!

    Inga pekpinnar. Bara en förhoppning om att ts väljer en bättre förebild till dina barn. (kriminalitet har en mycket stark social ärftlighet) Pappan har ju redan valt bort sin familj.


    Jag tror TS vet bättre i denna fråga än vad du gör, därav valet att stanna med honom.

    Och sluta prata om social ärftlighet när du inte ens vet brottet han har begått.

    Det är lätt att sitta över en telefon eller data och skriva och anta en massa men så länge su inte är insatt i deras situation så ska du inte lägga dig i TS val.
Svar på tråden Förlossning och kriminalvården?! Någon som har koll?