Inlägg från: Anonym (Inte läst) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte läst)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Har inte läst hela tråden men jag skulle säga att det kommer bli verklighet det du efterfrågar. Det har det alltid blivit.

    Tittar vi rent historiskt så är det när en överhet växt till sig i enorma proportioner samtidigt som medelklassen/arbetarklassen får det riktigt dåligt som kraven kommer. Just nu badar ju medelklassen i bidrag, vi har bra arbetsmarknad osv. Vänta tills vi får nästa recession, eller depression eller kanske en ekonomisk härdsmälta. Hyperinflation. Fiatpengar inte värda något. När människor börjar slåss om de knappa resurserna kommer kraven komma.

    Med det sagt, visst är det tragiskt att vi inte kan sansa oss och börja redan innan så att vi slipper få blodiga revolutioner men hey, människan är som människan är. 

    Vi lever i en tid av extremt välstånd där majoriteten av välståndet tillägnas de som redan har. Men eftersom vi andra också (ännu) har ett ganska gott välstånd så finns liksom inte glöden för att tända brasan.

    Men som jag började med, va så säker på att den kommer. Det har inte slagit fel historiskt och det kommer inte slå fel igen. Frågan är bara vad vi kommer landa i. Nazism eller kommunism. Det lutar just nu åt nazism men man vet aldrig. När brasan brinner krävs det bara en stark ledare som har talets gåva för att få med sig de hungriga på tåget.

  • Anonym (Inte läst)
    Anonym (lätt) skrev 2019-08-05 20:20:45 följande:

    Och varför skapar inte du ett eget företag i så fall och tjänar massor av pengar som du sen kan ge bort till de som är fattigare än dig?

    Eftersom de uppenbarligen inte är värda pengarna som de tjänar måste det ju vara ett enkelt jobb att få till ett sånt företag...

    Jag är istället tacksam för att människor skapar företag som jag kan jobba på och få en hyfsad lön långt över stor del av jordens fattiga människor. Jag har mat och tak över huvudet och har råd med lite fritidsaktiviteter. Fick inte folk chansen att tjäna pengar på företag skulle de heller inte skapa dem. Och var skulle folk jobba då?


    Här har ni gott folk precis det som jag skrev om i mitt inlägg ovan. Manifesterat svart på vitt.

    Människor bryr sig inte om de superrika, så länge de känner sig någorlunda mätta för dagen och har tak över huvudet. Men när konkurserna duggar tätt och vi får en ekonomisk kris, massarbetslöshet osv. Då, då jäklart blir det eld i knutarna.

    Tragiskt att vi människor är så inkapabla till att se längre än näsan räcker. Riktigt tragiskt.

    Naturligtvis är det horribelt att det går tiggare på Sveriges gator, hemlösa, fattigpensionärer och annat skit samtidigt som de nyrika köper villor på djursholm som de omedelbart vill riva för att det inte passar deras "vision". Bara en dåre anser något annat.
  • Anonym (Inte läst)
    Anonym (sjukpensionär) skrev 2019-08-05 20:43:36 följande:

    Vilket samhälle? Ett där alla har lika lite pengar och tillgång till nädvändigheter och nöjen som jag?

    Du skriver själv att du lever ett hyfsat gott liv och har hyfsad inkomst. Då tycker jag att du kan testa att leva som jag fram till jul. Det  har du råd med. Överskottet kan du alltid skänka till någon organisation.


    Socket dravel. Vi pratar inte om att leva som antingen superrika eller fattig. Det finns en lagom nivå.
  • Anonym (Inte läst)
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 20:44:26 följande:

    Det kapitalistiska systemet är inget annat än en modern form av slaveri.

    Varför ska jag jobba tre timmar om dagen till kapitalägarna när det finns barn som svälter? Och deg är inte ens någonting jag kan välja bort!


    Det roliga är att folk kan inte ens tänka så något annat. Utan det kapitalistiska systemet går jorden under! Alla blir utfattiga, svält, missär!
  • Anonym (Inte läst)
    Anonym (Avundsjuk?) skrev 2019-08-06 17:05:13 följande:

    Preach it! Det finns många saker att skylla på för dem men bristen på eget ansvar är aldrig ett utav dem. Vill man vara undersköterska så stödjer jag det. Jag stödjer däremot inte när de sjukanmäler sig konstant och tar extra bidrag för att fylla ut plånboken lite extra och sedan gnäller på ekonomin. Eller dessa tomtar som tror att de "har rätt/är värda" sina extra bidrag för att de har jobbat deltid i ett lågutbildat arbete. Dom få kronorna de har betalat in kan inte ens jämföras med vinsten de själva tar ut.


    Du verkar lågutbildad. Riktigt lågutbildad. Du verkar inte ens förstå det kapitalistiska systemet som du själv vurmar för här i tråden.
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!