• Anonym (A)

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    LuciferIV skrev 2019-08-05 18:32:53 följande:
    Eftersom de använt hans verktyg utan att fråga om lov så är det hans givetvis. Likaså var det hans lådor.
    Sant
  • Anonym (A)
    sextiotalist skrev 2019-08-06 12:56:01 följande:
    Du får söka andra arbeten, löneförhandla, berätta att det du säljer, din tid och dina kunskapar, är så värdefulla, att de är beredda att betala för detta.
    Håller med
  • Anonym (A)
    Missermajser skrev 2019-08-07 12:42:16 följande:

    Nu vet jag inte hur TS resonerar med arbetare och kapitalägare. Jag anser inte att särskil många företagare, höga tjänstemän med stor lön eller aktieägare är att betrakta som några egentliga kapitalägare.


    När värdet på dessa perasoners privatgendom överstiger deras belånade andel kanske och att de är så pass förmögna att kan fortsätta leva på sina tillgångar när de går i pension.


    Nu förhåller det inte sig så med det flesta utan de har stora lån även om de har hög lön och lite aktier här och där. Ha man spelat med duktigt i det sociala spelat och skaffat sig en god befattning kan man så klart leva gott men man kan fortfarande vara ÄGD!


    Du har förmodligen en lön som via sociala avgifter ska betala din pension iframtiden. Det vore ju ganska korkat att enbart göra egna uttag ur företagen och strunta i sociala avgifter.


    Sen ska man ju inte glömma ett den finns en liten grupp människor som äger oss alla då dom har så stort kapital att de KAN driva rörelser utan att betala ett öre i sociala avgifter för egen räkning. De KAN starta stora projekt utan att låna en krona om de vill. Dessa faller enligt mig under epitetet kapitalägare. Dvs de tillhär den grupp som faktiskt äger tillgångarna som vi andra arbetar för att få del av.


    +1
  • Anonym (A)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-17 17:24:26 följande:
    Vilka är "de rika"? Vid vilken summa räknas man till "de rika"? I jämförelse med rästen av världen i stort räknas alla i detta land till "de rika". Beror på vem man jämför med. I jämförelse med slottsägare i Storbrittannien så är ingen i Sverige att räknas till "de rika"... Många ägare av saker saknar kontanta medel och pengarna är låsta i ägodelar t ex en fastighet. Då är de "rika" men kan inte gå och köpa sig en falukorv till lunch ändå... eftersom pengarna är en byggnad och finns inte kontant.
    +1
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!