• Virriga Vera

    Tvångskonfiskera de rikas pengar!

    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:18:13 följande:
    Har inte tänkt så långt.

    Tycker i princip att man har rätt till frukterna av sitt egna arbete men inte andras.
    Du har rätt till frukten av ditt eget arbete, det kallas lön. Du får betalt för att utföra ett arbete. Vad är problemet?

    Du tycker inte att de som satsar pengar i ett företag så få avkastning på sina investerade pengar? Hur hade du tänkt att företag ska utvecklas och ev. expandera så att de kan skapa fler arbetstillfällen?
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 14:54:54 följande:
    Oj, det där måste varit en logisk vurpa.

    Titta på ett fält. Det ser ett fält. På våren kommer ett gäng med arbetare. Från vår till höst sår de, vattnar, rensar, beskär för att till sist på hösten skörda. De har nu ett antal lådor med grödor. Plötsligt kommer en okänd man in i bilden. Vem tycker du ska ha grödorna. Arbetarna eller den okända mannen som precis kom?
    Den som betalade allt som gjorde det möjligt för att grödorna skulle växa, vilket innebär lönen till de som arbetar, allt utsäde, alla skatter och försäkringar för de som arbetar och som ser till att bomullen säljs vidare till bästa pris.
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 18:20:55 följande:
    Fröna hade arbetarna samlat ute i naturen. Vatten till bevattning har de hämtat de från bäcken bredvid. Den okända mannen hade de aldrig träffat tidigare. Nu har arbetarna skördat och har packat ner grödorna i lådor. Vems är skörden?
    Varför i hela friden är de så puckade att de odlar på någon annans mark?
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 21:38:10 följande:
    Vad är det för fel på det jag säger?
    Det hade ju varit lättare att diskutera med dig om du kunde argumentera ordentligt och inte ändra förutsättningarna för diskussionen hela tiden och om du hade kunnat ge exempel på hur man skulle lösa dina förslag. Att svara på de frågor som vi ställer till dig är ju också en förutsättning för att bli tagen på allvar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, en kurs i argumentations och diskussionsteknik är något som saknas i skolan.
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-05 19:46:45 följande:
    Det enda problem med mitt hypotetiska timmerhus ute i skogen skulle vara att den skulle rivas av en kapitalägare, med backning av staten.

    Jag har ingen möjlighet att bli min egen ty jag är arbetare utan kapital. Det finns ingenstans på jorden kan kan slå mig ner och arbeta bara för min egen överlevnads skull. För evigt är jag intvingad till löneslaveriet för att göda någon annan. Utan makt och utan möjligheten att välja bort min herre.
    Men då får du väl göra som de flesta småföretagare, spara och jobba fler timmar utan lön.

    Om du inte kan slå dig ner någonstans på jorden för att leva i din Utopi, säger det dig ingenting? Det kanske är så enkelt att det inte fungerar i längden att leva som du vill?
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-06 13:05:39 följande:
    Återigen, jag vill inte stjäla från andra. Jag argumenterar för att ingen ska stjäla.
    Det är exakt det du argumenterar för. Vad är konfiskering annat än legaliserad stöld?
  • Virriga Vera
    Anonym (ts) skrev 2019-08-06 13:52:23 följande:
    Man kan inte stjäla någonting som inte ägs eller kan ägas.
    Anonym (ts) skrev 2019-08-06 13:53:56 följande:
    Tycker du att man kan stjäla luft?

    Är du dum på riktigt eller spelar du bara?
Svar på tråden Tvångskonfiskera de rikas pengar!