• GAndrea

    Tips om mat och näringsdryck till 18 månaders som äter dåligt?

    Vi har/hade samma problem med äldsta dottern nu 2,5 år och väger 12,5 kg.

    Till köttbullar och makaroner gav vi baconmjukost som sås eller dipp till. Vi har även bytt ut vanlig pasta mot bön/lins/ärtpasta pga av att hon vägrar alla grönsaker utom ärtor och majs.

    Sen älskar hon bananpannkaka. Vipsa 2 ägg med 1 mosad banan. Stek som plättar och serverade med smörklickar istället för sylt.

    Ostrullar är ett favorit mellanmål. Bre ostskivan med smör och rulla ihop.

    Hon kan inte sitta still en hel måltid utan ca halva sen tar vi med maten till leksakerna så får hon t.ex. En pusselbit om hon tar en tugga osv. Eller att vi sjunger sånger och för varje ny vers får hon en tugga.

    Tröttsamt men det börjar gå bättre...

  • GAndrea
    Anonym (Hjälp) skrev 2019-08-10 21:26:10 följande:

    Det kanske är så med näringsdrycker, absolut sista utvägen....

    Han har sedan han var liten vägrar både välling och ersättning, både i nappflaska och mugg. Äter inte gröt heller, har testat alla sorter som finns. Vore så skönt om man bara kunde ge en flaska välling och blanda i lite smör.


    Min dotter ratade smör i vällingen så jag gav henne smörstavar istället. Inte smörgåsmargarin utan baksmör, det är ju lite hårdare. Hon kan fortfarande villa ha det när vi lagar mat. Leverpastej i stavar äter hon också. Smörgåspålägg måste inte vara på smörgåsen ;)
Svar på tråden Tips om mat och näringsdryck till 18 månaders som äter dåligt?