Inlägg från: Anonym (Mumu) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mumu)

    Så här USEL är MJÖLKEN för din HÄLSA och för PLANETEN!

    Anonym (Va) skrev 2019-08-10 18:21:48 följande:

    Jo mjölk är nyttigt. Men man ska inte dricka/äta för mycket feta mejeriprodukter. Precis det dom säger I filmen som du länka, dom dessutom är ett humorprogram och inte bästa källan om du vill starta en seriös debatt.


    Det senaste rönet är att det är mjölksockret (eller rättare sagt det ämne våra kroppar bildar när de bryter ner laktos) som är boven. I laktosfri mjölk finns nedbrytningsprodukten kvar, så det funkar inte heller. Däremot såg man inte samma hälsoeffekter av mejeriprodukter med naturligt låg laktoshalt, som ost och filmjölk. (Om jag fattade allt rätt.)
  • Anonym (Mumu)
    Anonym (Hysteri) skrev 2019-08-10 22:41:20 följande:

    Jag undrar mest varför det ligger massa mjölktrådar ute just nu....

    Jag har mjölk i kaffet och barnen dricker det till alla måltider, om man inte ska dricka något annat djurs mjölk tycker ni då alltså att man ska dricka bröstmjölk hela livet och hur får jag tag på det då jag slutade amma för 4 år sen?


    Alternativet är att sluta dricka mjölk.
  • Anonym (Mumu)
    Kramklubba skrev 2019-08-10 22:44:32 följande:

    Vilken bullshit. Mjölk är inte speciellt varken nyttigt eller onyttigt. Men det är ganska näringsrikt.


    Och verkar göra kvinnor bensköra.
  • Anonym (Mumu)
    CarinaL26 skrev 2019-08-11 05:17:22 följande:

    Dumheter! Det finns NOLL vetenskapliga belägg för detta. Det enda problemet med mjölk är laktosen, OM MAN ÄR LAKTOSINTOLERANT.

    Att man kan tycka att det känns konstigt att dricka ett annat däggdjurs mjölk är en annan fråga som inte har det minsta att göra med om det är nyttigt eller onyttigt.


    Forskare från Karolinska institutet och Uppsala universitet håller tyvärr inte med dig om första stycket.

    www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/vetenskap/uppsala-forskare-mjolkdrickande-kopplat-till-okad-dodlighet
  • Anonym (Mumu)
    Thedrjohn skrev 2019-08-11 08:00:31 följande:

    En observationsstudie kan inte bevisa att mjölken orsakat högre dödligthet, bara att det finns en korrelation. Det finns massor av möjliga förklaringar till korrelationer men oftast betyder det att gruppen ?mjölkdrickare? inte är slumpmässig utan utmärker sig på annat sätt.


    Ja, så är det ju absolut. I studien såg man att riskerna minskade om man dessutom åt mycket frukt tex. Men de tittade bara på maten, inget annat. Kanske folk på landet, som kanske åker mycket bil, dricker mer mjölk och kollektivresenärer (som går mer) i stan dricker mindre?

    Jag tycker dock att skillnaden i resultat mellan storkonsumenter och lågkonsumenter är så pass stor att det är värt att ta resultatet på allvar.

    ?Dessutom var det 60 procent vanligare att en kvinna som drack tre glas mjölk eller mer per dag drabbades av höftledsfraktur jämfört med en kvinna som drack mindre än ett glas om dagen.? (Svt.se)
  • Anonym (Mumu)
    CarinaL26 skrev 2019-08-11 10:25:51 följande:

    Har du läst artikeln eller bara den något vinklade tolkningen från SVT? Korrelation och kausalitet är långt ifrån samma sak. Studien är på sin höjd hypotesgenererande och det krävs fler väldesignade studier för att kunna dra en välunderbyggd slutsats. Vilket framgår i den medicinska artikel som ligger till grund. Många andra korrelationer man observerat i medicinsk forskning man aldrig kunnat vederlägga som kausala och många har man direkt förkastat.


    Jag hörde en intervju med en i forskargruppen i P1. Hen hade fö slutat dricka mjölk, men lämnade över frågan om kostråd till andra till Livsmedelsverket. Men det är ju några år sedan, så jag minns inte vilket program det var.

    Givetvis finns det osäkerheter i en sån studie (och jag vet en japansk studie som gav motsatt resultat, men där drack folk generellt mycket mindre mjölk än i den svenska studien, och det är ju just stora mängder som verkar dåligt för skelettet) men jag tycker att det den pekar mot är tillräckligt goda skäl för att som vuxen låta bli att dricka tre glas mjölk om dagen. Det är ju stora mängder som det gäller (inte ens mina barn dricker så mycket mjölk) och är inte särskilt svårt att undvika. Men det är givetvis upp till var och en att bedöma riskerna. Jag tar risker när det är nödvändigt, eller jag bedömer det vara värt det. Men inte för att dricka mycket av ett livsmedel som jag inte behöver.

    Men du kanske säljer mjölk och gärna vill att jag köper mer?
Svar på tråden Så här USEL är MJÖLKEN för din HÄLSA och för PLANETEN!