Inlägg från: Anonym (Kompensation) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kompensation)

    Hur delar ni på nätterna under föräldraledigt?

    Vad får du för kompensation för att du tar alla nätter? Jag tar alla läggningar nätter och mornar för att jag ammar. Nån gång om jag är trött så säger jag till min man att ta honom och byta blöja och sådär och det gör han utan protester. Han tar dessutom i stort sett alla blöjbyten när han är hemma. Jag säger att han behöver ny blöja och då tar han det direkt utan diskussion. Att du ska få skit för att du vill sova en gång är rent oförskämt. Säg åt honom att skärpa till sig.

  • Anonym (Kompensation)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-11 19:38:45 följande:

    Ingen kompensation.

    Han kan däremot anse att jag ska byta blöja för att han bytt en blöja sedan han kom hem. Med anledningen "Det är faktiskt din tur nu." Mitt svar "Min tur? Jag har bytt 711 blöjor idag."

    Han tar eventuellt bebisen när jag kommer hem så jag kan laga middag, städa, tvätta etc. Oftast får jag ha bebisen i babysitter när jag lagar maten för han behöver vila efter jobbet. Han klagar på lite sömn men på helgen kan han sitta vaken till kl.1-2 och se på film, medan jag sover för att orka vakna flera gånger varje natt.


    Men nej för i hela friden. Du har inte en normal acceptabel situation. Har ni någon som kan vara barnvakt en eller ett par timmar? Utnyttja det och sätt er ner och prata. Tala om för honom att nu är det slut på det här. Förbered och skriv upp. Mäns hjärnor är ofta ganska visuella. Visa på papper hur det ser ut. Det funkar inte att ni ska turas om så att allt blir till hans fördel. Fråga honom rakt ut varför han utnyttjar dig på det viset och klargör att det inte är aktuellt i framtiden. Och det ska göras nu för det kommer inte bli bättre om du inte gör något.
  • Anonym (Kompensation)
    Anonym (TS) skrev 2019-08-13 11:59:42 följande:

    Har tagit upp det med honom. Förklarat att det inte är normalt. Tagit upp de svar jag fått i tråden. Han enda svar var "Varför är man ens föräldra ledig då?"


    Han är antingen ett svin eller extremt obegåvad. Lutar åt det första. Jag hade aldrig tolererat det.
Svar på tråden Hur delar ni på nätterna under föräldraledigt?