• Anonym (Maja)

    Orolig för att blivande sambo ska sluta jobba...

    Skulle känt precis likadant. Vill inte ha en partner med dålig arbetsmoral. Aldrig varit i din sits så har inga råd att ge.

  • Anonym (Maja)
    Anonym (Arg) skrev 2019-08-12 14:12:16 följande:

    Han är varken från en liten by, storstad eller vänster, hehe.. Har helt enkelt bara haft en rätt slö livsstil genom åren och troligen fastnat i dessa vanor.

    Han har dock varit med om en del tragiska saker, så på det sättet förstår jag att han inte orkat jobba vissa perioder. Men nu tycker jag det känns som att han skyller på varenda liten motgång och fastnar i att tycka synd om sig själv. Typ "Ja, nu kommer hösten och jag blir ju tyvärr så deppig då" eller "Jag är ju så trött på morgnarna och har svårt att komma upp", som om det vore världens ovanligaste känslor och en anledning att slippa jobba.

    Jag försöker säga att alla känner likadant ibland, men ändå får han det till att det är mycket svårare för honom att jobba. Kan ju vara så att han faktiskt har en depression på riktigt, men han verkar inte vilja söka hjälp för det i så fall (han har tidigare uttryckt att det är meningslöst).


    För att göra ett långt resonemang kort. Personlig utveckling måste komma inifrån. Du kan tyvärr inte göra din pojkväns personliga utveckling åt honom.

    Det enda du kan göra är att ta ansvar för ditt egna liv och din egna personliga utveckling. Ibland inspirerar man andra när när man lever, förändras eller utvecklas. Ibland gör man inte det.
  • Anonym (Maja)

    Din rubrik lyder "Arg". Jag undrar vad/vem du är arg på och varför.

  • Anonym (Maja)
    BurningDiamond skrev 2019-08-12 16:48:24 följande:

    Eeeeh? Rubriken lyder "Orolig för att blivande sambo ska sluta jobba...".


    Sorry. Ts kallar sig för arg.
  • Anonym (Maja)
    AnnaSthlm skrev 2019-08-12 16:29:22 följande:

    Jag kan ana några saker bakom ditt inlägg som jag tror är viktiga att du är ärlig med dig själv kring. Om man hårddrar det lite låter det såhär:

    1. "Jag duger inte och måste prestera ihjäl mig för att bevisa att jag duger för min mamma/pappa/familj"

    2. "Jag tillåter inte mig att slappna av för att världen är en farlig plats och jag måste vara på min vakt"

    3. "Jag kontrollerar min omgivning och identifierar mig med min partner. Jag tillåter inte mig själv att vara mellan jobb, för då blir jag sårbar och oduglig. Därför är det olidligt för mig att min partner tillåter sig att vara just mellan jobb".

    Omedveten tror jag att du längtar efter att känna dig mer fri inombords, och därför har du valt denna partner. Hans beteende verkar kunna ställa dig med ansiktet rakt in i dina inre konflikter, och det är ett utmärkt tillfälle att göra just det.

    Tillåt din pojkvän fatta sina egna beslut. Med det inte sagt att du behöver flytta ihop med honom precis nu.


    Men helt seriöst handlar det här om arbetsmoral. Killen vill snylta på kollektivet för att han inte har lust att jobba.
Svar på tråden Orolig för att blivande sambo ska sluta jobba...