• Tomelilla15

    Orolig för att blivande sambo ska sluta jobba...

    Anonym (Arg) skrev 2019-08-12 12:47:38 följande:

    Tack! Då vet jag att jag inte tänker helt uppe i det blå i alla fall. Kommer nog säga något i stil med "Så länge din arbetssituation inte är stabil eller du visar upp en stabil plan, kommer det inte bli tal om ihopflyttning för min del. Jag vill känna trygghet när jag blir sambo.

    Det som förvånar mig är att han är så klok och seriös när det gäller i princip allt annat. Han är också riktigt omtyckt på sitt jobb, sköter det bra, har avancerat upp mycket sedan han började och har goda möjligheter att fottsätta göra det. Så jag förstår inte varför han ens har tankar på att slänga bort en sån chans, bara för att det står lite still nu. Blir inte klok på hur han tänker. Tyvärr visar flera i hans familj och bekantskapskrets upp samma (och till och med värre) oseriöshet och gissar på att det kanske därför blivit någon slags normalitet för honom.


    Jag tycker spontant också du ska vara försiktig. En arbetsskygg människa är bara jobbig att leva med och flyttar ni ihop ovh du drar in pengar så lär väl hans motivation sänkas mer. Det är ett svårare beslut att sparka ut en bostadslös och arbetslös person än att säga nej till att flytta ihop. Sög därför nej till att flytta ihop nu.

    Funderar också på om han kan må dåligt på något sätt. Typ känner press eller ångest som smyger sig på efter ett tag på ett jobb. Han kanske har något att bearbeta? Kan du få honom att prata med någon för att reda ut sina tankar och resonera med om framtiden, planer, mål och hur han egentligen mår?
Svar på tråden Orolig för att blivande sambo ska sluta jobba...