Inlägg från: Anonym (Etik) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Etik)

    Ni som är otrogna hur känns det?

    Anonym (tr) skrev 2019-08-13 14:52:26 följande:

    Du spelat ett spel med höga insatser, och den som kan förlora mest är din fru, hon som du inte tillfrågar ens.

    För mig resulterade min sambos otrohet i många år med psykiska besvär, missbruk och jag kommer troligen lida resten av mitt liv. Vill du verkligen riskera att din fru får det så?


    Om man hamnar i flerårigt missbruk pga en otrohet, då har man i grunden andra problem.
  • Anonym (Etik)

    Tycker det här är en intressant filosofisk diskussion, utan självklara svar.

    I fallet där part A är missnöjd med sexlivet, men allt annat är bra, och A vill fortfarande leva med B.

    Person B är nöjd med att sexlivet lagts på hyllan, och vill också leva med ihop med A

    Då finns det 4 scenarion om vi förenklar lite.

    1. A får också lägga ner sitt sexliv, vilket får till följd att A blir mer lättirriterad och grinig, och även B känner av det här, så förhållandet är ok, men inte alls så bra som förut.

    2. B känner att han/hon måste ställa upp för sex för A:s skull, vilket görvatt B inte mår riktigt bra, och A är inte helt nöjd heller, då sexet är rätt oengagerat. Förhållandet blir även här sämre.

    3. De separerar, med allt vad det innebär för ekonomi, socialt umgänge mm, och det drabbar båda hårt, då båda egentligen vill leva med varandra och trivs ihop.

    4. A söker sex på annat håll, är nöjd och harmonisk vilket gör att även B trivs utmärkt i förhållandet.

    Båda är lyckliga.

    Så länge A sköter det snyggt, är alternativ 4 det som är bäst även för B, för det är faktiskt så, att det man inte vet om kan man helt omöjligtvis ha nått ont av heller.

    Men visst är det en risk, och kommer det fram blir det en variant av alternativ 3, fast lite hårdare uppbrott troligtvis.

    Visst kan man tycka att det moraliskt riktiga är att separera, men vad säger att B blir lyckligare av det?

    Livet är inte svartvitt, och det är kanske bättre att leva lyckligt ovetandes än olycklig med alla korten på bordet.

  • Anonym (Etik)
    Anonym (Trogen men inte lycklig som jag skulle kunna vara!) skrev 2019-08-13 19:28:42 följande:

    Har även en fråga till er (främst män) som är otrogna-

    Vilka är ni? Jag har hört att det främst är den där "fotbollspappan" som bor i hus med fru och kids som oftast är de som är otrogna. Stämmer det? I så fall är det enligt mig sexigt på ngt sätt. Jag tycker ni alla är svin också, skull vilja örfila minst en av er!! Men samtidigt örfila er i syftet att ni blev provocerade till att typ trycka in mig mot er bil och knäppa upp och dra ner mina ljusblåa Lee jeans bara nedanför låren och sen trycka din hårda kuk mot min rumpa, sen knäppa upp min gant skjorta, flytta bh-n stoppa in handen och ta mig på brösten och samtidigt säga något i stil med "lek inte fin, för du vet själv att du vill ha en som mig" och sen tafsa på mig, dra ner mina byxor, trosor och gå ner på mig och slicka mig.. wow! Tänk om man hamnade i något sånt på riktigt. Hur stor tror ni sannolikheten faktiskt är att gifta familjefäder skulle våga gå så långt med ngn tjej/kvinna oavsett om de varit otrogna tidigare eller ej? Tror ni att de flesta män tänker något sexuellt om kvinnor som de stöter på? Jag får ju ofta blickar av män på typ ICA, oavsett om de är med sin fru och barn eller inte. Helt sjukt vad de tittar på mig och ler å så står deras fru och plockar tomater och äpplen liksom haha!


    Klart man kollar in andra kvinnor även om man är gift, och kanske fantiserar lite, men jag låter det stanna vid tanken.

    Ditt scenario är tyvärr väldigt osannolikt, för hur stor chans är det att en okänd kvinna skulle ta positivt på ett sånt agerande?

    Högst troligt slutar det med en våldtäktsanmälan.
  • Anonym (Etik)
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-13 18:43:28 följande:

    Varför kan man inte hitta en lösning som innebär att man är ärlig mot sin partner också, t.ex. öppet förhållande?


    Väldigt få brukar acceptera det, de flesta (kvinnor i vart fall) som jag diskuterat ämnet med här på FL säger samma sak; ska han leva med mig får han avstå sex, finns inte på världskartan att han skulle ha sex med någon annan.

    Bara att ens lyfta frågan skulle få många att explodera direkt.

    I verkliga livet kan ärlighet i många fall bara göra saken värre.

    Hade jag varit helt ärlig hemma hade det bara gjort min fru ledsen och mått dåligt, bättre att hålla vissa saker för sig själv (gäller andra saker än otrohet)
  • Anonym (Etik)
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-13 22:18:54 följande:

    Då vet man ju premisserna för ett förhållande med den kvinnan. Ska vi vara ihop måste jag avstå sex. Det är inte obligatoriskt att vara i ett sånt förhållande.


    Det vet jag väl, men det framställdes som att det var helt okomplicerat att ta upp den diskussionen, och det är det inte, och som jag tidigare nämnt, det är mycket annat som spelar in. Att bryta upp ett kanske 30-årigt förhållande, där allt utom sexlivet är toppen, för att KANSKE hitta nått bättre, är inte så självklart som många här verkar tro.

    Jag säger inte att det är rätt, men det är mycket som spelar in, och har man gått sexlös några år och träffar en trevlig person på jobbresan är det lätt hänt att man trillar dit.

    Och personligen tycker jag att om man tappat intresset för sex själv får man skylla sig själv lite om partnern väljer att söka det nån annanstans.

    Förstår faktiskt inte ens varför man blir upprörd. Är man helt ointresserad av sex hur kan det då vara en stor sak att den andre har det med någon annan?
  • Anonym (Etik)
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-13 22:51:42 följande:

    Man kan ju iallafall ha sådan hänsyn och respekt för sin partner att man inte för bakom ljuset. Om man får skylla sig själv och det är rätt, varför inte säga det till partnerns ansikte istället. Vill partner bryta upp hela livet pga en otrohet så är det ändå dennes val, alla måste få chansen att välja i sitt eget liv.


    Det verkar inte riktigt som min tes går fram riktigt märker jag.

    Jag säger ju just det, att det logiskt rätta är givetvis som du säger, men i verkligheten är det inte så enkelt.

    Det är en klassiskt äta kakan och ha den kvar.

    Man har sitt trygga förhållande (med allt vad det innebär) man trivs i, och sexet löser man på annat håll.

    Båda är nöjda med livet.

    Men om man nu ska vara helt ärliga i förhållanden, så om jag tex berättade för min fru att jag egentligen inte tänder på hennes kropp längre, skulle hon ta det väldigt hårt, och jag vet att hon skulle må oerhört dåligt av det.

    Så jag håller god min, då det är så mycket annat som är bra i vårt förhållande, tom sexet är långt bättre än de flesta har i långa förhållanden.

    Men jag borde kanske vara ärlig och själv låta henne avgöra om hon vill leva med någon som inte tänder på henne eller hitta någon annan.

    Eller så besparar jag henne den vetskapen...
  • Anonym (Etik)
    Oerhörd skrev 2019-08-14 00:23:02 följande:

    Jag har förstås inte med det att göra, så svara för all del inte om du inte har lust med det, men blir nyfiken på vad anledningen till att du inte tänder på din frus kropp längre än? Är det något obotligt som hög ålder eller bara att du inte tycker att hon bryr sig? Jag skulle faktiskt vilja veta om min man kände så... eller kanske helst få det på ett bra sätt, som i komplimanger om jag är på väg åt rätt håll, en notis i kalendern om att jag har en pedikyr inbokad (uppskattas!) eller en uppmaning om att det är dags att förnya garderoben. Men att bara låta det vara känns... taskigt. Klart jag vill attrahera min man annat än genom att vara en fantastisk person.


    Att hon dragit på sig 30kg övervikt (minst) ...medans jag själv är vältränad och ser (kroppligt i vart fall) riktigt bra ut för min ålder.

    Jag tycker inte jag ska behöva säga till en vuxen människa att ta hand om sin kropp, inte äta godis i bilen varje dag på väg hem ifrån jobbet osv.

    Givetvis stöttar jag henne i att ta tag i det här, och hon ska försöka (igen), men för hennes skull så har jag hållt inne med hur jag känner egentligen, för det finns inget positivt med att tala om det.

    Har man en gång sagt det kan man aldrig ta tillbaka det.

    Har funderat ibland på att gå isär (har även varit andra orsaker), men det är så mycket annat som det innebär, tex ekonomi, delad vårdnad osv, så jag har bestämt mig för att fokusera på det positiva istället för det negativa, men ibland kan det vara riktigt jobbigt, speciellt när jag ser män med feta ölmagar och som ser allmänt sunkiga ut som likväl har en snygg, normalviktig fru.

    Mycket väl medveten om att det är sjukt ytligt att tänka så, men nu är det som det är. Men jag håller det för mig själv som sagt.

    Det man inte vet har man inte ont av.
  • Anonym (Etik)
    Oerhörd skrev 2019-08-14 13:19:12 följande:

    Nej. Att du inte förstår det betyder inte att det är som du säger. Det betyder enbart att du inte förstår det. Du kan jobba på din förståelse för andra människors både goda och mindre goda val i livet. Den bakomliggande orsaken till ett mindre gott val är sällan så enkel som brist på kärlek.


    Håller helt med här, man kan inte utgå ifrån att alla andra fungerar som man själv gör.
Svar på tråden Ni som är otrogna hur känns det?