Inlägg från: Anonym (trogen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trogen)

    Ni som är otrogna hur känns det?

    Anonym (Bara bra) skrev 2019-08-13 18:26:49 följande:

    En relation bygger på sanningar, vita lögner, halvsanningar och rena lögner. Man får fixa och trixa efter bästa förmåga. Man kastar inte bort en lång relation med allt man byggt upp tillsammans bara för att man inte längre synkar sexuellt utan då får man vara ärlig mot sig själv och hitta en lösning som man själv mår bra av.

    Självklart inte en optimal lösning men som i många sammanhang kan man inte få den optimala lösningen utan man får leva med den bästa lösning man kan få.


    Varför kan man inte hitta en lösning som innebär att man är ärlig mot sin partner också, t.ex. öppet förhållande?
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Etik) skrev 2019-08-13 18:41:37 följande:

    Tycker det här är en intressant filosofisk diskussion, utan självklara svar.

    I fallet där part A är missnöjd med sexlivet, men allt annat är bra, och A vill fortfarande leva med B.

    Person B är nöjd med att sexlivet lagts på hyllan, och vill också leva med ihop med A

    Då finns det 4 scenarion om vi förenklar lite.

    1. A får också lägga ner sitt sexliv, vilket får till följd att A blir mer lättirriterad och grinig, och även B känner av det här, så förhållandet är ok, men inte alls så bra som förut.

    2. B känner att han/hon måste ställa upp för sex för A:s skull, vilket görvatt B inte mår riktigt bra, och A är inte helt nöjd heller, då sexet är rätt oengagerat. Förhållandet blir även här sämre.

    3. De separerar, med allt vad det innebär för ekonomi, socialt umgänge mm, och det drabbar båda hårt, då båda egentligen vill leva med varandra och trivs ihop.

    4. A söker sex på annat håll, är nöjd och harmonisk vilket gör att även B trivs utmärkt i förhållandet.

    Båda är lyckliga.

    Så länge A sköter det snyggt, är alternativ 4 det som är bäst även för B, för det är faktiskt så, att det man inte vet om kan man helt omöjligtvis ha nått ont av heller.

    Men visst är det en risk, och kommer det fram blir det en variant av alternativ 3, fast lite hårdare uppbrott troligtvis.

    Visst kan man tycka att det moraliskt riktiga är att separera, men vad säger att B blir lyckligare av det?

    Livet är inte svartvitt, och det är kanske bättre att leva lyckligt ovetandes än olycklig med alla korten på bordet.


    Det är ungefär som om man skulle lösa familjens ekonomiska problem genom att skaffa sig pengar på ett otillåtet sätt utan partnerns vetskap. Det kan hända att det inte kommer fram men innebär likväl att partnern lever i en lögn och om det skulle komma fram leder det troligen till att förtroendet för den som ljugit får sig en ordentlig törn.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Bara bra) skrev 2019-08-13 18:56:30 följande:

    Livet är inte så enkelt.

    Ibland finns det ingen gemensam lösning att hitta när man vill helt olika saker och man kastar inte bort en lång relation och allt man har gemensamt för att man har olika syn på sex och man har olika behov.

    Att tro att det alltid går att prata och hitta en lösning är göra livet väl enkelt för sig.

    Ibland får man se till sig själv i första hand för att kunna vara trevlig och harmonisk och orka tillföra i relationen och i livet i övrigt. Självklart inte optimalt men livet är inte alltid optimalt utan man får göra så gott man kan med dom kort man har att spela med.


    Om man inte kan prata om problemen med sexlivet och samarbeta för att nå fram till en lösning har man nog inte ett så bra förhållande och då är det bättre att gå skilda vägar.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Bara bra) skrev 2019-08-13 19:16:29 följande:

    Vad får dig att tro att du vet det minsta om vår relation och hur vi har det. Vi kan absolut tala om sex och vi har en fantastisk relation. Det betyder som sagt inte att vi alltid tycker lika som i fallet med monogami och relationer och då får man välja att antingen vara oärlig mot henne eller mot sig själv och må dåligt själv. Inte en optimal situation men så är det.

    Ibland får man helt enkelt bli lite katolik och göra det som känns rätt för sig själv och om det upptäcks får man be om syndernas förlåtelse.


    Ni har i alla fall misslyckats med att tillsammans hitta en lösning på ett stort problem i ert förhållande, för att den ena vill ha sex och den andra inte är ett stort problem. Är man ett par är man ett team och kan man inte lösa viktiga frågor och det resulterar i att den ena väljer att leva dubbelliv passar man kanske inte ihop.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Bara bra) skrev 2019-08-13 19:39:30 följande:

    Sluta larva dig.

    Allt går inte att hitta lösningar på i en relation det är två individer med olika drömmar, värderingar och behov som få göra det bästa av situationen och ibland innebär det att man inte kan vara helt ärlig.

    Fortsätt du att leva i din drömvärd men jag kan garantera att det kan bli ett hårt uppvaknande en regnig dag.


    Jag lever inte i någon drömvärld utan vet av egen erfarenhet att man ibland måste fatta det svåra beslutet att bryta upp från ett förhållande när man inte kan enas om grundläggande saker.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Etik) skrev 2019-08-13 22:09:18 följande:

    Väldigt få brukar acceptera det, de flesta (kvinnor i vart fall) som jag diskuterat ämnet med här på FL säger samma sak; ska han leva med mig får han avstå sex, finns inte på världskartan att han skulle ha sex med någon annan.

    Bara att ens lyfta frågan skulle få många att explodera direkt.

    I verkliga livet kan ärlighet i många fall bara göra saken värre.

    Hade jag varit helt ärlig hemma hade det bara gjort min fru ledsen och mått dåligt, bättre att hålla vissa saker för sig själv (gäller andra saker än otrohet)


    Om den ena inte alls vill ha sex och inte går med på ett öppet förhållande och den andra inte kan tänka sig att leva utan sex är det bättre att gå isär.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-13 22:18:54 följande:

    Då vet man ju premisserna för ett förhållande med den kvinnan. Ska vi vara ihop måste jag avstå sex. Det är inte obligatoriskt att vara i ett sånt förhållande.


    Precis så.
  • Anonym (trogen)
    LuciferIV skrev 2019-08-13 22:31:15 följande:

    Jo, men sen är det ju allt det andra i livet som också spelar roll, är inte så enkelt alltid.


    Jag har aldrig påstått att det är enkelt, men ibland måste man fatta jobbiga beslut här i livet.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Funkar) skrev 2019-08-13 23:32:01 följande:

    Men det fungerar ju också alldeles utmärkt att ha ett förhållande med den personen och bara låta bli att berätta exakt allt. I årtionden. Det kan vara riktigt bra årtionden. Brister bubblan sen så kommer de flesta undan med att påstå att det bara hänt några enstaka gånger, och relationen behöver inte alls vara över för det.


    Om man läser trådar av personer som blivit bedragna ser man att relationen ofta antingen blir mycket sämre eller tar slut eftersom tilliten till den otrogne är skadad.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Funkar) skrev 2019-08-14 10:59:24 följande:
    Enligt den otrogne eller enligt den bedragne? Nu kan jag inte relatera till det som otrogen, för det har jag aldrig varit, men bedragen har jag blivit, och det var jobbigt, men jag såg var bristerna fanns (vilket var ännu jobbigare) och tog det i slutändan inte personligt. Tilliten är mycket bättre efteråt, jag levde i en bubbla innan, självbedrägeri är inte en bra metod för ett lyckligt förhållande. Jag har blivit en mer inkännande och ödmjuk person. Det behövdes. Kände dock inget behov av att starta en tråd om min personliga utveckling efter att livslögnen sprack. Tog samtalen med en terapeut och med min partner istället.
    Så självbedrägeri är dåligt men att bedra är ok? Jag får inte ihop det.

  • Anonym (trogen)
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-14 10:00:25 följande:
    Håller med. Brukar tänka tvärt emot vad många tycks göra.

    Har man en så dålig relation och känner så lite kärlek till varandra att man inte reda ut en liten vid sidan om affär är det kanske inte en så bra relation i grunden som man har försökt intala sig.
    Om otroheten har pågått länge är det knappast fråga om en liten affär. Jag förstår inte hur man genom att vara otrogen en lång tid kan riskera att skada den man säger sig älska. Det om något tyder på bristande kärlek. 
  • Anonym (trogen)
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-14 12:17:47 följande:
    Varför tror du det.

    Att känna sig trygg och älskad är ett behov, behovet av sex är ett annat behov. Att förväxla dessa behov eller blanda samman dessa kan skapa stora problem i relationer som du förmodligen redan märkt.
    Om man har ett behov av sex som inte kan tillfredsställas i relationen bör man ta upp det med sin partner. Om man istället ljuger och går bakom ryggen på partnern i åratal är man inte särskilt respektfull, vilket man borde vara mot någon man älskar.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-14 12:31:03 följande:

    Ge dig nu. Sköt ditt liv och dina relationer. Min man och jag är fullt kapabla att ta ansvar för våra liv och vår relation, det som inte vi ser som ett problem är absolut inte något du över huvud taget behöver fundera över.


    Om ni kommit överens om att ha sex med andra är det väl inget problem. Det är något annat än att vara otrogen.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-14 12:52:57 följande:

    Och den otrohet vi hade innan har vi sedan länge rätt ut och det är historia nu.


    Så bra för er, men alla fungerar inte som ni.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (Funkar) skrev 2019-08-14 13:04:23 följande:

    Självbedrägeri är värre än att bedra någon annan, om du nu frågar efter min åsikt. Det är definitivt värre att inte känna sig själv än att inte veta precis allt om någon annan.


    Att känna sig själv är något som man i viss mån styr själv, det gör man inte om man blir bedragen.
  • Anonym (trogen)
    Oerhörd skrev 2019-08-14 13:12:39 följande:

    Rent emotionellt är en sexuell relation något väldigt litet för min del, särskilt i jämförelse med den relation jag har med min man. Att du inte kan förstå att livet är långt och fyllt av svåra val där det rätta inte alltid är ett självklart eller ens bra val säger mer om dig än något annat.


    Men alla känner inte som du när det gäller sexuella relationer. Om man är tillsammans med någon som har en annan syn kan det bli problem. Det är inte jag som inte förstår att livet är fyllt av svåra val utan otrohetsförespråkarna som är för bekväma för att vara ärliga mot sin partner.
  • Anonym (trogen)
    Oerhörd skrev 2019-08-14 13:19:12 följande:

    Nej. Att du inte förstår det betyder inte att det är som du säger. Det betyder enbart att du inte förstår det. Du kan jobba på din förståelse för andra människors både goda och mindre goda val i livet. Den bakomliggande orsaken till ett mindre gott val är sällan så enkel som brist på kärlek.


    Konstigt att de som försvarar otrohet kräver förståelse för otrogna men inte visar samma förståelse för dem som blir djupt sårade av otrohet.
  • Anonym (trogen)
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-14 14:08:11 följande:

    Är det någon i denna tråd som har uttryck att man inte förstår att bedragne kan känna sig mer eller mindre sårad. Jag har i alla fall inte sett något sådant inlägg.

    Har väldigt svårt att tro att någon som är otrogen inte förstår att det kan såra. Sedan lägger man in detta som en av pusselbitarna bland andra pusselbitar och överväganden och utifrån detta gör sitt val.

    Jag fattar dagligen beslut i helt andra sammanhang där jag vet att folk kommer att bli sårade och ledsna så det är inte så himla konstigt att man gör på liknande sätt även när det gäller otrohet.


    Nedanstående citat är ett exempel på bristande respekt för den bedragnes känslor. Varför är det enbart de bedragna som ska visa hänsyn genom att jobba med sig själva, medan de otrognas beteende alltid ska accepteras och förstås? Det låter nästan som psykisk misshandel: jag har minsann rätt att göra som jag vill i förhållandet och om du inte accepterar det är det fel på dig.
    Anonym (BBW) skrev 2019-08-15 10:16:11 följande:

    Tror att det i många fall handlar om sårad självkänsla och att man inser att den drömbild man haft var en illusion inte så mycket om sveket i sig. Många skulle helt enkel bli bättre rustade att hantera något som är rätt vanligt i relationer om man jobbade med sin egen självkänsla och självbild.


  • Anonym (trogen)
    Oerhörd skrev 2019-08-16 17:59:43 följande:

    Det är ganska exakt det här jag menar. Istället för att försöka förstå varför det så ofta blir sån obalans mellan parternas behov eller ens vilja erkänna den, bara säger vi *du är dum* och så är det bra så. Den som bedrar sig själv verkar ytterst sällan vilja se till sig själv alls. Och det var väl precis det som avsågs - otrohet är kanske inte en så stor grej för personer som är mer medvetna om sin egen roll i en relation så som den faktiskt ser ut. I en sån relation kanske otrohet inte är en grej alls - det är ju enklare att vara öppen om svåra tankar med en person som inte är så snabb att döma andra.


    Jag kan möjligen förstå det resonemanget om otroheten varat under en väldigt kort tid. Då kan den eventuellt ses som ett mänskligt misstag, men om den pågår i åratal har man satt det i system på ett annat sätt och det är mycket mer sårande att bli förd bakom ljuset under så lång tid. Att gå bakom ryggen under en längre tid på ett utstuderat sätt kan inte ursäktas med att partnern betett sig illa, det är bara uttryck för feghet och oförmåga att ta ansvar för förhållandet. Dessutom är det långt ifrån alltid så att den bedragna har gjort något fel.
Svar på tråden Ni som är otrogna hur känns det?