Inlägg från: Anonym (Bara bra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bara bra)

    Ni som är otrogna hur känns det?

    Jag vill ha massor av sex. Min fru vill inte ha sex. Så jag har i över 15års tid träffat gifta kvinnor för hämningslös sex. Ingen idé att diskutera partnerbyten och att ha rätt att träffa andra med min fru då hon har en sjukligt stark övertygelse att är man gift är man monogam. Väljer självklart alltid gifta kvinnor dels för att det ger en extra kick och dels för att man minskar risken för hon skall börja prata om det till höger och vänster. Man har så att säga lika mycket att förlora.

    Tro inget annat jag älskar min fru och hoppas för hennes skull att hon inte får reda på mina små nöjen.

  • Anonym (Bara bra)
    Stolt Farsa skrev 2019-08-13 07:11:01 följande:

    Tycker du att det du gör är rätt eller tycker du att det är fel men kanske inte så farligt.


    Kan faktiskt inte se något större fel. Min fru och jag har bra och trygga liv och jag är väldigt mycket trevligare när jag inte är sexuellt frustrerad och att tjata mig till sex eller vilja ha ställa upp sex är inte något jag skulle trivas med.

    Synd bara att min fru inte kan skilja på sex och kärlek det skulle vara ännu bättre om man kunde vara ärlig.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (tr) skrev 2019-08-13 09:27:14 följande:

    Hur tror du att din fru skulle reagera om det kom fram?


    Hon skull inte tycka om att ryckas upp ur sin dröm om en monogam relation så det traumat hoppas jag att vi slipper. Bättre för alla att hon får fortsätta att drömma än att tvingas väljs mellan den drömmen och allt annat hon värdesätter och trivs med.
  • Anonym (Bara bra)
    Stolt Farsa skrev 2019-08-13 12:27:00 följande:

    Tror du att många som är otrogna har bilden av att "Det han/hon inte vet lider hon inte av".


    Självklart är det så. Så är det i andra sammanhang också. Kan garantera att jag långt ifrån alltid är ärlig när frun kommer hem från frissan, optikern eller shoppingturen. Efter en lång relation så är det också ett tecken på respekt att vara lite försiktig med vad man säger och delar med sig av. Jag vet mycket väl vad hon tycker om otrohet och jag känner mig själv hur jag blir när jag är sexuellt frustrerad. Kan tyckas oärlig då man avgett vissa löften men löften bryter man titt som tätt och det var löften som gavs när vi var nyförälskade och fortfarande var i kaninstadiet. Där är vi inte idag och det minst dåliga alternativet för alla är att smyga och hoppas på att vissa hemligheter får följa med ner i graven.
  • Anonym (Bara bra)
    Stolt Farsa skrev 2019-08-13 12:52:43 följande:

    Jag håller med om att vi inte är ärliga med allt, och jag vet inte heller om det är ett ideal vi vill uppnå.

    Men. Håller du inte med om att det är lite skillnad på att ljuga om ifall man har glömt att köpa toapapper än att säga att man skall gå på gymmet när man egentligen skall ha sex med en annan människa som din fru inte känner till.

    Jag tror inte att din fru skulle lämna dig om du ljög om att du glömde köpa toapapper men konsekvenserna är ju mycket mer långtgående om hon skulle komma på att du är otrogen. 

    Jag vet inte, jag kommer nog aldrig att förstå det där. 


    Man är olika, ser inte någon större skillnad på att säga att man blir lite sen och har lite skoj på vägen hem än att att säga att det var en väldigt snygg klänning du köpt när man egentligen menar att det där skulle jag inte ens vilja använda när jag kollar oljan i bilen.

    Har helt enkelt inte samma koppling mellan relation, kärlek och sex som min fru och vissa andra har. Har samma problem att förstå att det är så stor skilnad på att ljuga om otrohet än att vara oärlig i andra sammanhang och avstå från att servera en sanning som motparten inte skulle må bra av, så hur krast det än kan låta så det man inte vet behöver man inte gråta över.
  • Anonym (Bara bra)
    Stolt Farsa skrev 2019-08-13 13:21:22 följande:

    Ja jag får nog köpa din förklaring om att vi är olika helt enkelt. Någon annan förklaring finns väl egentligen. En fråga bara. Om din fru mot förmodan skulle få reda på vad du gör räknar du med att er relation är slut Då?


    Det skulle förvåna mig om den tog slut men hon skulle få en jobbig tid med att bearbeta och ta in. Hopps faktiskt mer för hennes skull än för min del att det får stanna som en hemlighet. Skulle det uppdagas vet jag självklart vems felet är och det är bara att rakryggad stå för vad man gjort.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 18:18:51 följande:

    Men om man har problem med något i förhållandet,varför pratar man då inte om det med sin partner istället för att vara otrogen?

    Går inte problemen att lösa så är det ju ärligare att göra slut.

    Att stanna kvar i ett förhållande man anser inte fungera och samtidigt låta sin partner få leva i en lögn är inget annat än egoistiskt.


    En relation bygger på sanningar, vita lögner, halvsanningar och rena lögner. Man får fixa och trixa efter bästa förmåga. Man kastar inte bort en lång relation med allt man byggt upp tillsammans bara för att man inte längre synkar sexuellt utan då får man vara ärlig mot sig själv och hitta en lösning som man själv mår bra av.

    Självklart inte en optimal lösning men som i många sammanhang kan man inte få den optimala lösningen utan man får leva med den bästa lösning man kan få.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (Etik) skrev 2019-08-13 18:41:37 följande:

    Tycker det här är en intressant filosofisk diskussion, utan självklara svar.

    I fallet där part A är missnöjd med sexlivet, men allt annat är bra, och A vill fortfarande leva med B.

    Person B är nöjd med att sexlivet lagts på hyllan, och vill också leva med ihop med A

    Då finns det 4 scenarion om vi förenklar lite.

    1. A får också lägga ner sitt sexliv, vilket får till följd att A blir mer lättirriterad och grinig, och även B känner av det här, så förhållandet är ok, men inte alls så bra som förut.

    2. B känner att han/hon måste ställa upp för sex för A:s skull, vilket görvatt B inte mår riktigt bra, och A är inte helt nöjd heller, då sexet är rätt oengagerat. Förhållandet blir även här sämre.

    3. De separerar, med allt vad det innebär för ekonomi, socialt umgänge mm, och det drabbar båda hårt, då båda egentligen vill leva med varandra och trivs ihop.

    4. A söker sex på annat håll, är nöjd och harmonisk vilket gör att även B trivs utmärkt i förhållandet.

    Båda är lyckliga.

    Så länge A sköter det snyggt, är alternativ 4 det som är bäst även för B, för det är faktiskt så, att det man inte vet om kan man helt omöjligtvis ha nått ont av heller.

    Men visst är det en risk, och kommer det fram blir det en variant av alternativ 3, fast lite hårdare uppbrott troligtvis.

    Visst kan man tycka att det moraliskt riktiga är att separera, men vad säger att B blir lyckligare av det?

    Livet är inte svartvitt, och det är kanske bättre att leva lyckligt ovetandes än olycklig med alla korten på bordet.


    Ligger en del i detta men en upptäckt behöver givetvis inte leda till alternativ 3.

    Är rätt övertygad om att det inte skulle bli så i mitt fall. Självklart en massa gråt och anklagelser men att hon skulle välja att lämna ser jag som högst osanorlikt.

    Har flera bekanta där ena parten vart otrogen utan att det betyder att man kastar bort ett långt liv tillsammans.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-13 18:43:28 följande:

    Varför kan man inte hitta en lösning som innebär att man är ärlig mot sin partner också, t.ex. öppet förhållande?


    Livet är inte så enkelt.

    Ibland finns det ingen gemensam lösning att hitta när man vill helt olika saker och man kastar inte bort en lång relation och allt man har gemensamt för att man har olika syn på sex och man har olika behov.

    Att tro att det alltid går att prata och hitta en lösning är göra livet väl enkelt för sig.

    Ibland får man se till sig själv i första hand för att kunna vara trevlig och harmonisk och orka tillföra i relationen och i livet i övrigt. Självklart inte optimalt men livet är inte alltid optimalt utan man får göra så gott man kan med dom kort man har att spela med.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-13 19:09:18 följande:

    Om man inte kan prata om problemen med sexlivet och samarbeta för att nå fram till en lösning har man nog inte ett så bra förhållande och då är det bättre att gå skilda vägar.


    Vad får dig att tro att du vet det minsta om vår relation och hur vi har det. Vi kan absolut tala om sex och vi har en fantastisk relation. Det betyder som sagt inte att vi alltid tycker lika som i fallet med monogami och relationer och då får man välja att antingen vara oärlig mot henne eller mot sig själv och må dåligt själv. Inte en optimal situation men så är det.

    Ibland får man helt enkelt bli lite katolik och göra det som känns rätt för sig själv och om det upptäcks får man be om syndernas förlåtelse.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (trogen) skrev 2019-08-13 19:33:24 följande:

    Ni har i alla fall misslyckats med att tillsammans hitta en lösning på ett stort problem i ert förhållande, för att den ena vill ha sex och den andra inte är ett stort problem. Är man ett par är man ett team och kan man inte lösa viktiga frågor och det resulterar i att den ena väljer att leva dubbelliv passar man kanske inte ihop.


    Sluta larva dig.

    Allt går inte att hitta lösningar på i en relation det är två individer med olika drömmar, värderingar och behov som få göra det bästa av situationen och ibland innebär det att man inte kan vara helt ärlig.

    Fortsätt du att leva i din drömvärd men jag kan garantera att det kan bli ett hårt uppvaknande en regnig dag.
  • Anonym (Bara bra)
    Anonym (arrogant) skrev 2019-08-13 19:43:38 följande:

    som din fru lever i en drömvärld och får ett hårt uppvaknande en dag menar du


    Det kan det självklart bli men inte jätteroligt.

    Har haft mina affärer i över 15 år utan problem men om det händer så tar vi det problemet den dagen.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 20:03:13 följande:

    Du undviker att svara på frågan. Varför pratar du inte med din partner om problemet? Ni kanske kan lösa det tillsammans. Det vet du ju inte om ni inte ens pratar med varandra.


    Ge dig. Vi har levt tillsammans i över 30 år så självklart har vi talat om sex och värderingar. Att man talar om saker är inte det samma som att man alltid kan hitta en samsyn. Var har du läst att vi inte har talat om detta. I vanlig ordning är du igång och gör helt fria tolkningar av det du läser. Alla lever inte ditt liv och har heller inte en önskan att leva ditt liv så försök att acceptera att folk har lite olika sätt att hantera relationer och det som man oundvikligen inte är överens om i en relation.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 20:20:57 följande:

    Just det. Man är två individer i ett förhållande.

    Varför ska då bara den ena få chansen att göra det bästa av situationen? Ska inte båda få samma chans då?

    T ex genom ett öppet förhållande?

    Om man är så olika och har så olika drömmar och värderingar så är man kanske ändå inte rätt för varandra i slutänden?


    Men lilla fröken Molly nu är du igång och spekulerar i en relation du inte vet något om igen.

    Läste dina inlägg i en liknande tråd för inte så länge sedan och och då var det tydligen väldigt känsligt när några spekulerade i din relation och tidigare relation så då är det minst sagt märkligt att du tycker att det är ok att ha vilda spekulationer om min och min frus relation fungerar och om vad vi talat om och inte talat om vad vi inte kan enas om.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 20:33:21 följande:

    Ja,det är det där jag har lite svårt att förstå.

    Men det verkar som att en del otrogna inte vill att deras partner ska vara otrogna.

    Att de ofta är svartsjuka själva.


    Ja ha nu är lilla fröken igång och spekulerar vilt om något hon inte vet något om. Är inte det minsta svartsjuk och har flera gånger sagt till min fru att hon borde skaffa sig en toyboy.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 20:39:09 följande:

    Jag spekulerar inte. Jag utgår ifrån mina egna erfarenheter.

    Sluta larva dig.


    Hur tänkte lilla fröken nu.

    Vad har dina erfarenheter att göra med om jag är svartsjuk eller ej, vilda fantasier och spekulationer från lilla fröken det är vad det är.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 20:59:49 följande:

    Antingen har du blivit trampad på en öm tå eller så försöker du bara provocera. Jag tänker inte tillåta mig att bli provocerad av barnsligheter igen.

    Mina erfarenheter av hur en del otrogna tänker. En del,inte alla.

    Så ta det inte personligt.


    Fattar inte hur jag inte skall ta det personligt när diskussionen handlade om huruvida jag var svartsjuk eller ej och du sätter igång med din vilda spekulationer.

    Men som alltid det är ok för dig att spekulera i andras relationer men ingen får spekulera i din eller dina tidigare.

    Det är vissa typer av människor jag mår riktigt illa av och det är personer som tror sig ha rätt att styr och ställa i andras liv och personer som tror sig sitta på den enda sanningen om relationer.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 21:15:53 följande:

    Men vem har diskuterat om huruvida du är svartsjuk eller ej? Inte jag i alla fall.

    I alla fall inte med dig. Det måste du ha missförstått totalt.

    Läs vad jag skrivit istället. Jag skrev att en del otrogna,INTE ALLA,är svartsjuka. 

    Så om det inte stämmer in på dig så behöver du ju inte ta åt dig. Eller hur.

    Jag tycker för övrigt inte att man ska spekulera i andras förhållanden när man inte vet hur det ser ut.

    Just därför ställer jag frågor för att försöka förstå. Men det verkar lite känsligt att svara på.


    Då har du tydligen inte läst vad det är för diskussion du väljer att citera delar av och kommentera.

    Kan inte se tillstymmelse till någon fråga i det du skriver utan bara en massa moralpekpinnar om att kan man inte komma överens så får man väl gå skilda vägar. Svarar gärna på frågor men anklagande pekpinnar kan jag inte med bästa vilja världen tolka som en fråga.
  • Anonym (Bara bra)
    molly50 skrev 2019-08-13 21:30:36 följande:

    Jag vet inte vilka inlägg du har läst. Jag har t ex ställt frågan varför inte båda parter i förhållandet ska få samma chans till att hitta en lösning som känns bra.

    Eller varför man inte pratar med varandra alt gör slut om man känner att det inte fungerar?

    Jag kan inte se på vilket sätt det ska vara anklagande eller varför det ska vara så svårt att svara på?

    Om du finner det anklagande så förstår jag ärligt talat inte varför du inte bara ignorerar det och scrollar vidare istället för att ta på dig offerkoftan och ta till härskartekniker.

    Sådant har jag väldigt svårt för.


    Nu har jag svarat på dina frågor upprepade gånger. Självklart har vi under våra 30 år som gifta pratat med varandra men i vissa frågor kan man inte nå samsyn så enkelt är det då får man hel enkelt välja att vara oärlig eller att själv må dåligt och också bli en pina i relationen och för övrig omgivning. Man kan helt enkelt inte alltid hitta en lösning som är helt optimal utan man får göra det bästa möjliga av situationen. Tro nu inget annat vi har en fantastisk relation och ett härligt liv tillsamman det är bara sexbiten som efter ca 15 år tillsammans dog bort och då har jag valt att under de senaste 15 åren ha lite sex vid sidan om och ser faktiskt inget jättekonstigt med det.
Svar på tråden Ni som är otrogna hur känns det?