• YaseminL

    Vi som vill snacka ägglossningstester. Svaga/starka ?

    Vad skulle ni säga om dessa testen? Första testet är för 4 dagar sen fram tills idag. Känner mig helt lost.

  • YaseminL
    Jenzia skrev 2020-09-30 07:51:21 följande:

    Det testet som är längst till vänster ser positivt ut


    Tack! Blir så kluven för tycker att testet jag tog igår också är starkt men inte helt positivt.. känns som att alla som tar ältest efter just ägglossning är mer eller mindre stenblanka, mina syns ju tydliga streck. Trots två barn sedan tidigare är man lika lost var gång man tar ältest haha.
  • YaseminL
    Ebichu skrev 2020-10-02 10:19:18 följande:

    Det högra testet togs den 29/9 och det vänstra togs idag. Högra testet jag tog den 29/9 när den var färdig så såg den ut exakt som testet som togs idag och skillnaden i styrka mellan kontrollstrecket och teststrecket är exakt samma i verkligheten. Det jag undrar över borde det inte vart någon förändring på dom här 2 dagarna mellan testdag det vart eller är det normalt att det kan hålla sig lika eller är det en normal säkningshastighet om man haft ägglossning?


    Inget av dom två testen visar på att du haft ägglossning. Sådär kan ett ältest se ut hela månaden förutom vid just ägglossning.
  • YaseminL
    toenail skrev 2020-10-06 07:26:30 följande:

    Jag är lite osäker på min ägglossning denna månad. Har inte fått någon peak och då testade jag ändå 21.30 på kvällen och sedan 05 på morgonen dagen efter för att inte missa. Förra månaden var min T/R peak på 0.88. Jag ser folk som har minst 1.5 och det gör mig lite orolig. Borde jag oroa mig? Det är andra månaden jag kör med ägglossningstest så jag vet inte riktigt hur det fungerar


    Vad är detta för app?
  • YaseminL
    Hadt skrev 2020-10-07 13:26:28 följande:

    Är detta positivt? Både igår och idag har jag testat och de ser båda nästa lika ut , det som är frågande är att det är starkare i ena kanten istället för hela linjen?


    Tycker inte att det är riktigt positivt. Testa imorgon igen. Använde mig av samma test som du denna månaden och hade också ett väldigt starkt test men det var inte positivt. Skickar bild på det.

  • YaseminL
    Dunisar skrev 2020-10-10 11:44:29 följande:

    Jag fick två plus igår på ÄL test. Självklara positiva.

    Idag fick jag neg. Betyder detta är ägget släppt? :)

    Haft sex nu tre dagar i rad. Ikväll också tänkte jag.

    Men är de så att när LH inte längre ger utslag så har ägget släppt? Jag hade molande värk igår kväll.


    Precis så är det. När båda strecken är lika starka / teststrecket starkare än kontrollstrecket kommer ägglossning ske inom 36 h sen när ägget väl släppt så är ältestet negativt igen och ägget lever i 24 h innan det dör.
  • YaseminL
    Jenzia skrev 2020-10-10 17:29:35 följande:

    Jag tror du vill väl, men det är en del faktafel i det du skrev. Så här funkar det:

    När mensen är över börjar östrogenet åter igen öka i kroppen för att ett nytt ägg

    ska mogna och bli redo inför en ny ägglossning. När östrogenet är som högst (ofta runt dag 11-15 i cykeln) skickas signal till hjärnan om att nu så bör det vara dags för kläckning! Hjärnan skickar då ut LH (det hormon som ägglossningsstickan testar efter) som är ett kläckningshormon.

    När strecket på testet är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket då är mängden LH som högst. När LH:t går ned är det en indikation på att äggstockarna taget emot tillräckliga kläckningssignaler och därefter sker ägglossningen (förhoppningsvis).

    Ägget kan släppa allt från någon timme till flera dygn efter peak av LH. Ibland släpper ägget inte alls och då brukar hjärnan skicka ut en ny omgång av LH, för att göra ett nytt försök att få ägget att släppa. Därför kan man få peak av LH flera gånger på en cykel, om det vill sig illa =/ Ett negativt LH-test efter en peak innebär alltså inte per automatik att man haft ägglossning.

    Om man får igenom en ägglossning så lever ägget mellan 10-24 timmar innan det dör, om det inte mött en trevlig spermier och gått med på att släppa in den innanför skalet


    Haha men herregud, det var ju i princip det jag skrev? Ja, sen kan man ju skriva utförligare ( eller googla ). Kan skriva om mitt svar om du vill

    Precis så är det. När båda strecken är lika starka / teststrecket starkare än kontrollstrecket kommer ägglossning ANTAGLIGEN ATT ske inom 36 h sen när ägget väl släppt så är ältestet negativt igen och ägget lever i CIRKA ( OFTAST ) 24 h innan det dör. I VISSA FALL SÅ FÅR MAN POSITIVA ÄGGLOSSNINGSTEST TROTS ATT ÄGGET EJ SLÄPPT. DÅ FÖRSÖKER KROPPEN ÄGGLOSSA IGEN SENARE. IBLAND KAN MAN ÄVEN TRO ATT ÄLTESTEN ÄR POSITIVA DÅ STRECKEN SER LIKA STARKA UT, DÄRFÖR REKOMMENDERAR JAG CB DIGITALA ADVACE. MEN DETTA LÄR DU MÄRKA OM 14 DAGAR + OM MENSEN KOMMER ELLER INTE. SEN KAN MAN HA MENS MEN INTE ÄGGLOSSNING. ENDA SÄKRA SÄTTET ATT SE OM MAN HAFT ÄGGLOSSNING ÄR ATT TEMPA ELLER ULTRALJUD.

    Kände du att du ville skriva utförligare hade du ju kunnat svara på hennes kommentar och inte min?
Svar på tråden Vi som vill snacka ägglossningstester. Svaga/starka ?