• Jenzia

    Vi som vill snacka ägglossningstester. Svaga/starka ?

    toenail skrev 2020-10-07 21:23:50 följande:
    Jag har testat att känna på livmodertappen. Gjorde det min förra cykel men blir inte klok på den. Försöker fånga upp sekret och kika med fingrarna men det kommer bara litegrann, som en lotion ungefär och så känns det som att det nästan alltid är för mig.. Ibland kommer det vattnigt sekret på toapappret men inget som jag kan skapa trådar av. Så jag hoppas att allt ändå står rätt till =)

    Ja det är jättecoolt att kunna så mycket om sin kropp! Jag blev mindblown bara av att få reda på hur mycket som egentligen krävs för att bli gravid haha. Frågade min kille hur många procent han tror blir gravida vid samlag under rätt tillfälle och han trodde på 95%. Hahah. Det trodde jag nog innan också..

    Jag förstår att du kan känna oro över åldern. Det är ju verkligen inte omöjligt för dig att bli gravid så jag håller alla tummar och tår att du blir det inom tre månader! =) <3
    Man behöver lite tid för att lära känna sin tapp Så ge inte upp! Lotion/krämigt sekret är också fertilt sekret. Och vattnigt sekret lika så! Låter lovande i a f att du kan fånga upp något på pappret Det är inte alla som får det lite tjockare och trådigare äggvitesekretet, men det behövs heller inte.

    Jag vet! Jag kunde aldrig föreställa mig att så mycket skulle behöva klaffa för att en graviditet skulle bli till! Och att ägget bara lever i 24 timmar! Känns som om att skolan präntat in i en att man kan bli gravid jämt! Om jag får en dotter ska jag lära henne allt om fertilitetsförståelse, så att hon slipper ta hormonella preventivmedel! Det är bara mög och skit ju! :-P

    Jag har mitt sikte inställt på en bebis under år 2021 i a f!
    Har ni precis börjat försöka eller?
  • Jenzia
    Hadt skrev 2020-10-08 11:36:00 följande:
    Ja din ser man direkt är positiv!

    Postar en bild från idag. Översta är 6/10, mitten 7/10 och nedersta idag 8/10.

    Alla 3 har haft så att på ena sidan linjen är den starkare men resten av linjen är svagare..

    Tycker dock idag är svagare än igår.. om jag jämför med bilden från idag, svårt med dom andra nu när dom torkat.

    Liksom kan väl inte vara fel på alla? Är från olika förpackningar.

    Kan det ha något att göra med att jag fick barn för 8 veckor sen?

    Jag funderar på om du ammar eller inte? Ammar du så borde du inte fått tillbaka ägglossning så snart efter en förlossning. Kroppen vill ju inte bli gravid under period då din bröstmjölk/näring behövs till en annan liten.
  • Jenzia
    Hadt skrev 2020-10-08 16:39:49 följande:
    Ja jag ammar. Fick något som var exakt likt mens och i helgen småblödde jag i 2 dagar. Avslaget är helt borta. Men är ju förvirrande det här haha. Har förstått att amningen kan göra att det tar tid för mensen att komma tillbaka men också att det inte gör någon skillnad.
    Jag tror det är rätt otroligt att du har ägglossning redan, särskilt i och med att ägget borde ta omkring 14 dagar på sig att mogna. Men det var ju konstiga lh-tester iaf. Kanske kan ett ökat prolaktin ge positivt lh-test? Men nu bara gissar jag.
  • Jenzia
    toenail skrev 2020-10-08 16:39:23 följande:
    Jaha, där fick jag lära mig något nytt igen haha. Trodde att det lotionaktiga betydde att det var kört.

    Haha ja, så tänker jag också att skolan präntat in att man blir gravid huuur lätt som helst. Det är väl därför man blir stressad när det int dragit sig efter ett par månader..

    Att hoppas på bebis under år 2021 låter som en bra inställning! Spännande att få följas åt i allas resor här.

    Ja vi har precis börjat försöka. Vi har pratat om det förut och skulle börja efter sommaren men det har aldrig riktigt känts som att han verkligen menar det och javisst, han ändrade sig från ingenstans och totalvägrade. Vart så ledsen och förbannad och då sa han att jag skulle bestämma ett datum lite längre fram där vi skulle börja försöka. Sa oktober och han gick med på det men i ilska så jag trodde inte alls att det skulle bli av. Tog upp det lite mer bestämt när oktober kom att nu är det dags för barn och du har inget val haha.. typ så. Och sen hade vi sex en dag och så kom han i mig till min stora förvåning och verkar tycka det här är spännande nu. Så jag är jätteglad att det vänt för honom! =)
    Ja, det är en spännande resa och man stöta på många fina människor på vägen! Finns också en hel del... ska vi säga trötta?.. människor här på Familjeliv. Jag läser ibland riktigt respektlösa svar/inlägg. Om du får sådana ska du bara ignorera dem!

    Låter som om du haft en jobbig upplevelse med din sambo, men skönt med helomvändningen och att ni nu är på samma blad! Försök njuta av den här tiden, det är så lätt att börja känna sig stressad men det leder verkligen inte till något gott!
  • Jenzia
    Thereseho skrev 2020-10-10 10:30:54 följande:


    Hur skulle ni tolka detta. Det övre är så nära positivt man kan komma ?

    Tack på föthand :)
    Vissa lh-tester blir ju inte suuuperpositiva. Har du använt dessa stickorna tidigare? Brukar teststrecket blir lika starkt eller starkare än kontrollstrecket? Om ja, då hade jag fortsatt testa Det ser i a f ut att vara på väg att bli positivt!
  • Jenzia
    YaseminL skrev 2020-10-10 13:02:35 följande:
    Precis så är det. När båda strecken är lika starka / teststrecket starkare än kontrollstrecket kommer ägglossning ske inom 36 h sen när ägget väl släppt så är ältestet negativt igen och ägget lever i 24 h innan det dör.
    Jag tror du vill väl, men det är en del faktafel i det du skrev. Så här funkar det:

    När mensen är över börjar östrogenet åter igen öka i kroppen för att ett nytt ägg
    ska mogna och bli redo inför en ny ägglossning. När östrogenet är som högst (ofta runt dag 11-15 i cykeln) skickas signal till hjärnan om att nu så bör det vara dags för kläckning! Hjärnan skickar då ut LH (det hormon som ägglossningsstickan testar efter) som är ett kläckningshormon.

    När strecket på testet är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket då är mängden LH som högst. När LH:t går ned är det en indikation på att äggstockarna taget emot tillräckliga kläckningssignaler och därefter sker ägglossningen (förhoppningsvis).

    Ägget kan släppa allt från någon timme till flera dygn efter peak av LH. Ibland släpper ägget inte alls och då brukar hjärnan skicka ut en ny omgång av LH, för att göra ett nytt försök att få ägget att släppa. Därför kan man få peak av LH flera gånger på en cykel, om det vill sig illa =/ Ett negativt LH-test efter en peak innebär alltså inte per automatik att man haft ägglossning.

    Om man får igenom en ägglossning så lever ägget mellan 10-24 timmar innan det dör, om det inte mött en trevlig spermier och gått med på att släppa in den innanför skalet
  • Jenzia
    Amandap95 skrev 2020-10-11 20:44:29 följande:

    Har jag missat peaken? ????????


    Fortsätt testa, din ägglossning kanske bara är några dagar sen denna cykel
  • Jenzia
    toenail skrev 2020-10-12 10:25:58 följande:

    Men oj.. alltså jag uppfattar det som att ditt första svar var att man FÅR ägglossning när strecken är lika starka medan Jenzia förklarar att hjärna skickar en signal att det är DAGS men att det inte alls behöver betyda att man FÅTT ägglossning. Så det var ändå en skillnad i era texter och det är ju jättebra om någon förklarar mer ingående så att man inte tror att man fått ägglossning varje månad enbart för att kontrollstrecken varit lika starka.


    Ja, precis så! Du har uppfattat helt korrekt
  • Jenzia
    YaseminL skrev 2020-10-12 10:04:14 följande:

    Haha men herregud, det var ju i princip det jag skrev? Ja, sen kan man ju skriva utförligare ( eller googla ). Kan skriva om mitt svar om du vill

    Precis så är det. När båda strecken är lika starka / teststrecket starkare än kontrollstrecket kommer ägglossning ANTAGLIGEN ATT ske inom 36 h sen när ägget väl släppt så är ältestet negativt igen och ägget lever i CIRKA ( OFTAST ) 24 h innan det dör. I VISSA FALL SÅ FÅR MAN POSITIVA ÄGGLOSSNINGSTEST TROTS ATT ÄGGET EJ SLÄPPT. DÅ FÖRSÖKER KROPPEN ÄGGLOSSA IGEN SENARE. IBLAND KAN MAN ÄVEN TRO ATT ÄLTESTEN ÄR POSITIVA DÅ STRECKEN SER LIKA STARKA UT, DÄRFÖR REKOMMENDERAR JAG CB DIGITALA ADVACE. MEN DETTA LÄR DU MÄRKA OM 14 DAGAR + OM MENSEN KOMMER ELLER INTE. SEN KAN MAN HA MENS MEN INTE ÄGGLOSSNING. ENDA SÄKRA SÄTTET ATT SE OM MAN HAFT ÄGGLOSSNING ÄR ATT TEMPA ELLER ULTRALJUD.

    Kände du att du ville skriva utförligare hade du ju kunnat svara på hennes kommentar och inte min?


    Jag är ledsen över att du blev så förolämpad av att jag ville korrigera fakta. Vi ska väl hjälpas åt här inne? Så att vi alla kan nå vårt mål. No hard feelings från min sida.
  • Jenzia
    dudetten skrev 2020-10-12 11:13:12 följande:

    Kan ÄL ha skett så snabbt?


    LH-peak kan absolut komma så snabbt Läs mitt inlägg ovan om när ägget släpper.
  • Jenzia
    Özlem03 skrev 2020-10-13 10:45:29 följande:

    Jag körde clearblue digital äl test och fick gladgubbe på morgon urinet den 6/10. Hade samlag den 4, 5,6 och den 7.. känner av små molande värkar till och från och lite stickningar på högra sidan nere på magen. Vill sååå gärna se ett plus ! Förväntad bim är om 9 dagar , vad tror ni ??


    Kära du, ingen kan sia om du blir gravid eller inte. Men ni fick till det på bra dagar
  • Jenzia
    Maramba skrev 2020-10-13 08:57:22 följande:

    Positivt ägglossningstest idag, tisdag morgon.

    Sambon kommer hem på torsdag kväll. Visst är det kört?

    Även om ägget skulle släppa så sent som 48 h efter positivt test så fattar jag det som att det kan ta upp till ett dygn för spermierna att simma till ägget. Och om ägget bara lever ett dygn så känns det hopplöst. Någon som vill ge hopp?


    Jag hade legat torsdag kväll! Om din man har riktigt ligga spermier så kan det räcka med en timme för den att nå ägget
  • Jenzia
    Rickis80 skrev 2020-10-13 11:51:59 följande:

    Behöver hjälp! Det är förstA gången jag använder ägglossningstest. Har jag ägglossning idag?


    Du har ett positivt ägglossningstest idag, men huruvida du får ägglossning idag, imorgon eller om några dagar går inte att utläsa av ett ägglossningstest. Rådet är dock att ha sex och hoppas på det bäst
  • Jenzia
    Maramba skrev 2020-10-15 13:01:02 följande:

    Märklig cykel denna månad.

    Dels verkar ÄL komma senare än vanligt, dag 19 istället för 14-16.

    Sen brukar stegringen på ÄL-testerna hålla i sig ca ett dygn innan de sjunker och bli svagare men nu är jag på tredje dagen med positivt ägglossningstest.

    Sen fick jag igår otroligt ont i ena bröstvårtan från ena minuten till den andra. Det sitter fortfarande i. Smärtar att ens ha bh-n på sig. Kan inte minnas att jag haft sånna problem runt ÄL tidigare. Snarare pms-symptom i slutet på cykeln i så fall.


    Låter som typiska tecken på att kroppen, av någon anledning, har svårt att ägglossa denna månaden. Tex, om du har positivt på dina ägglossningstester flera dagar i rad beror det på att hjärnan behöver skicka ut med mer LH (kläckningshormon) för att dina äggstockar ska reagera = senare ägglossning.

    Jag hade väldigt likt det du beskriver för tre cykler sen också, så jag vet hur jobbigt det är när cykel knasar :-/
Svar på tråden Vi som vill snacka ägglossningstester. Svaga/starka ?