• smulpaj01

    Ni som gör allt hemma!

    Jag gjorde det när jag levde med mitt ex av flera anledningar. Dels för att jag inte hade några problem med det och blev inte bitter, dels för att han gav mig massor av annat tillbaka och framförallt för att jag var så mycket bättre på det.

  • smulpaj01
    Anonym (Är det allt?) skrev 2019-08-15 11:22:36 följande:

    Men är det att ta hand om ALLT i hushållet när man lagar mat, städar och tvättar?

    Hemma hos oss så ingår det också t.ex. att serva och fixa bilar med allt vad det innebär, fixa alla tekninska saker som strular/går sönder. Underhålla och reparera saker (vi bor i hus), sköta om trädgården alla årstider och mer där till. Att tvätta, laga mat och städa är en del av det hela. Bara för att min sambo gör andra saker än att tvätta betyder inte att sambon är en lat jävel.

    Vi delar upp alla möjliga saker (jag är kvinna) och det som jag gör enbart som inte han gör är att tvätta och klippa gräset, för de är saker jag vill göra, jag vill att det görs på mitt sätt helt enkelt. Det han gör som inte jag gör är att fixa elprylar som strular, jag gillar det helt enkelt inte och han vill att det ska göras på ett visst sätt. Det tar tid det med, jag hör ofta många kvinliga vänner säga "men de tycker han är roligt". Min man gör väl hellre sånna saker än t. ex. tvättar, men roligt? De vet jag inte om han tycker att det är direkt.

    Tycker när jag läser liknande trådar på FL så innebär det att göra "ALLT" så tvättar man, lagar mat och städar typ. Men att leva tillsammans innebär ju så mycket mer än så, en bra start är ju att verkligen kominucera med varandra för att undvika onödiga tjaffs och bråk.

    I TS frågeställning kan man ju vända på steken, vad gör latmasken för dig?


    Jag kan nog inte komma på en enda grej i hemmet som exet gjorde regelbundet. Tvätta, städa, laga mat, fixa trädgården, ta hand om katten, bygga ihop möbler, installera elprylar, möblera om.....allt detta gjorde jag. Byta däck på bilarna hade vi en firma som gjorde.

    Precis varje dag året om (utom när nån av barnen fyllde år)fick han frukost på sängen som han beställde kvällen innan. Jag gick alltid upp före honom och startade bilen på vinterhalvåret så den var varm när han skulle åka, men han skaffade en ny bil och kunde fixa det från sängen. Han betalade dock för storstädning nån gång per månad och han bjöd ofta ut mig på luncher, middagar, weekendresor, bio, bowling m.m.
Svar på tråden Ni som gör allt hemma!