• Anonym (D)

    Ni som gör allt hemma!

    Fattar inte att man alltid ska se ner på kvinnor som faktiskt älskar att ta hand om sin man, sina barn och sitt hem. Varför ska man ses som en städslav eller någon med dålig självkänsla?

    Min man driver eget företag och arbetar aktivt 10-11 timmar per dag samt jour resterande timmar på dygnet. Jag arbetar deltid på en arbetsplats där jag arbetar aktivt 3-4 timmar per dag och resterande timmar helt eller delvis är bortkopplad från arbetet. Utöver mitt arbete tar jag med glädje hand om min familj och hem. Tycker om att leva i ett välstädat hem ,närvarande när barnen kommer hem från skolan och servera min man hemlagad mat när han kommer hem från sitt arbete. En fråga? Varför skaffar man barn om det är så tröttsamt att faktiskt ta del av deras liv? Varför bor man ihop med en partner om man hatar att ge den uppskattning och ömhet? Varför väljer man att arbeta som en jävla löneslav för en chef som skulle byta ut dig imorgon om den kunde för någon som är yngre, billigare och mer driv i? Det handlar om var man sätter sina prioriteringar i livet och var man sätter sitt värde.

  • Anonym (D)
    Sandra99a skrev 2019-08-14 12:04:11 följande:

    Det är tydligt i alla fall i mina ögon att du prioriterar dig lägst, och jag tycker uppriktigt sagt synd om dig. Hoppas du inte tutar i din dotter/dina döttrar amma unkna föråldrade värderingar om ni nu olyckligtvis har några.


    På vilket sätt? Jag skrev just att jag gör det som jag känner mig lycklig av och som fulländar mig som person. Att du har dina prioriteringar i att få en klapp på axeln av din chef så fine... jag värdesätter min familj och dom jag älskar där du värdesätter din chef , vi alla gör våra val i livet. Var är du om 30 år? ensam(kanske redan nu) bitter( av din text är du redan där) och förtids-sjukskriven(tro inte din chef bryr sig) jag sätter ett exempel för min dotter att hon kan vara precis vem hon vill vara och att framgång inte mäts i karriär eller pengar utan i dom stora sakerna som harmoni, balans , glädje ,livsenergi. Det är du som blivit grundlurad av denna ?moderna? tid där familjen är bortsollad till fördel för dom stora företagen som skriker producera i form av din tid , din energi och din kraft för att göra dom rika rikare och du är bara en eker i ekorrshjulet som byts ut den dag du inte orkar mer. Så jobba på vännen för hjulet spinner vidare och vad har du kvar när det börjar halta? Dig själv och alla du valt bort för att få den där lilla klappen på axeln.

    Så ok, tyck synd om mig, för jag tycker inte synd om dig. Dina åsikter om mig och mina val är lika viktiga för mig som din chef tycker om dina uppoffringar , ingenting med andra ord!
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 12:05:09 följande:

    Du kan ju ställa de frågorna till din man.


    Dom var inte tydliga nog för dig eller vad?
  • Anonym (D)
    Anonym (Inte nu längre) skrev 2019-08-14 12:08:03 följande:

    Jag ser inte ner på dem. Jag tycker dock det är beklagligt om det inte är kvinnans egen vilja. Och du själv verkar ju se ner på dem som inte vill ha det på det sättet du själv har det i ditt liv?

    Det är ju toppen om du trivs med din livssituation! Själv skulle jag aldrig klara av att leva så för jag ÄLSKAR mitt jobb. Jag är också egen företagare men inte fick jag mer stöd av min man för det. Jag är dessutom mån om att inte leva på någon annan utan jag ska kunna stå på egna ben. Man tappar mycket ekonomiskt av att vara den som är hemma med barnen istället för att arbeta. Och nej, jag tycker inte det är jobbigt att ta del av mitt barns liv (faktum var anledningen att jag startade eget just att jag skulle kunna vara hemma mer med mitt barn) men det finns mer i livet än det. Och har man ett jämställt förhållande där båda två delar på allt det praktiska, vilket också ger mer tid för båda att just vara med barnen, så är det ju perfekt! I mitt fall är det inte så, och det där med att visa kärlek och ömhet och omtanke finns inte åt nåt håll - han gör det inte eftersom han tar mig för givet, är ego och bara tänker på sig själv (men sex ska han minsann ha! Om man förväxlar det med kärlek.) och jag gör det inte för jag får inget tillbaka.


    Jag ser inte ner på dom som väljer andra vägar i livet, men undrar mer varför man väljer ett liv där man inte gör annat än att klaga , på mannen/frugan, på barnen , på jobbet eller annat. Vi är inte träd inrotade i marken, rör på dig, byt ut arbetet , sätt dina prioriteringar i det som gör dig lycklig, ändra din situation istället för all denna klagan.
  • Anonym (D)
    Sandra99a skrev 2019-08-14 12:41:56 följande:

    Jag är en självständig, högutbildad kvinna som står på egna ben ekonomiskt, så det har du helt rätt i. Tyvärr går det inte att säga detsamma om dig. Jag hoppas att du får ett uppvaknande innan du står där, ensam och övergiven, och utan något ekonomiskt skyddsnät (eftersom du är helt beroende av din man).


    Jag ,jag, jag ... hade rätt alltså, ensam bitter iallafall. 2 av tre inte illa. Förtidssjukskrivningen kommer ska du se..
  • Anonym (D)
    Anonym (Inte nu längre) skrev 2019-08-14 12:42:17 följande:

    Där har vi i alla fall en sak gemensamt: inställningen till att man inte ska klaga utan istället förändra sin situation. Jag gjorde ju precis det genom att jag nu ska skilja mig och hitta mig själv. För jag vill göra annat än att underhålla honom utan att få något tillbaka. Nu är det fokus på mig och mitt barn. Hitta mig själv igen och återupptäcka egna intressen osv. UTAN min man som störningsmoment.


    Point on! Bra jobbat. Håller helt med att får man ingenting tillbaka så finns det inget att ge. Önskar dig all lycka till i framtiden och att du ska träffa kärleken som kommer uppskatta dig för den du är och det du har att ge.
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 12:50:07 följande:

    Du förstod visst inte, eftersom du ändå lever med din man borde det väl vara lättare att fråga honom varför han skaffat barn eftersom han måste tycka det är tröttsamt då att ta del av deras liv när han jobbar 10-11 timmar och har jour resten av tiden?


    Men hjälp... vi är två föräldrar där den ena för tillfället startat eget och kommer så småningom kunna gå ner i arbetstid och driva företaget utan att alltid vara på plats och se över allt. Han spenderar all sin tid hemma med barnen eftersom allt annat i hushållet är ordnat innan han kommer. Jag får honom ensam efter barnens läggdags. Han har aldrig klagat på att det är tröttsamt att ha barn, däremot är det en enda stor klagan där två föräldrar valt att arbeta heltid och samtidigt kunna ?fostra? barn. Vi ser det som en självklarhet att när man väljer att bli förälder så väljer man att sätta deras behov i första rum och att då som många gör idag sätta karriär arbete och självegoism i första rum ,då bortprioriterar sin familj och sitt hem. Min frågan är så varför man väljer att leva så? Och sedan se ner på andra som väljer annat och har sina prioriteringar i livet på annat än just självegoism och ego-tänk? Inte så konstigt att barn lider av stressrelaterade sjukdomar och att bris telefoner aldrig varit så heta...
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 12:57:58 följande:

    Varför så elak? Är du verkligen nöjd med din livssituation?


    Som man svarar mig får man svar tillbaka... ganska enkel grammatik

    Och konstlad självömkan klär dig inte
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 13:07:04 följande:

    Du förstår att jag inte är samma användare du skrev inlägget jag citerade till?


    Jepp det förstod jag, svarade lika spydigt som personen tilltalade mig här ex:

    ?Det är tydligt i alla fall i mina ögon att du prioriterar dig lägst, och jag tycker uppriktigt sagt synd om dig. Hoppas du inte tutar i din dotter/dina döttrar amma unkna föråldrade värderingar om ni nu olyckligtvis har några.?

    Så nu kanske du bättre förstår varför jag gav svaret jag gjorde på det du skrev mig
  • Anonym (D)
    Sandra99a skrev 2019-08-14 13:16:55 följande:

    Skillnaden är att mitt svar endast är en reflektion av det du skrev. Eller har du helt plötsligt ändrat inställning från dina tidigare inlägg?


    Jag tror att ditt sätt att leva är det sista jag vill, så att du skulle ändra min inställning är nog lika sannolik som att jag skulle få dig att ändra din inställning. Vi prioriterar olika saker i livet helt klart och ärligt, om det är det som gör dig lycklig är det jättebra. För mig att välja bort familjelivet och allt som gör mig hel och harmonisk finns inte på kartan. Tycker inte att namecalling är särskilt givande , oas om det är din reflektion till min text och känns mer som ett påhopp och att jag skulle vara en dålig förebild för min dotter , men hey, precis som jag skrev till dig (eller om det var någon annan här) att dina (hens) åsikter är oviktiga för mig. Jag gör precis det som gör mig och mina kära lyckliga, det är vad som är givande och betydelsefullt i längden.
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 13:24:35 följande:

    Så frågorna i ditt första inlägg i tråden var enbart ställda till kvinnor? Det är enbart de som ska prioritera att sköta hemmet och servera mat? Din man jobbar mer än heltid, du jobbar mindre, så varför är det inte likvärdigt med att båda föräldrar delar på hem och familj? Du behöver egentligen inte svara, jag förstår att du är helt fast i ditt tankesätt, hoppas iallafall att du tänkt på att gardera dig för framtiden.


    Nja, hela denna trådstarten är riktad till kvinnor så vad är det du vill försöka förmedla? Eller är det så att det är din tolkning av det jag skriver som vrider till saker nu för dig? Eller är det så enkelt att du faktiskt inte själv kan svara på mina frågor och försöker omdirigera hela denna diskussion till något helt annat än vad är avsikten med min text? Är det därför du så maniskt blandar ihop mina texter som är riktade till dig och andra texter som är riktade till en helt annan person?
  • Anonym (D)
    Anonym (Y) skrev 2019-08-14 13:28:06 följande:

    Så vad menade du då med konstlad självömkan?

    Och nej jag tycker inte att ni var på samma nivå.


    Varför gör vi inte så att du först svarar på dom frågor jag ställt igenom hela denna tråden och många riktade till dig, så kan vi ta denna diskussionen vidare eller är du bara ute efter att tjafsa? Isåfall råder jag dig rinta din ilska till personen som du faktiskt är förbannad på, din chef? Kollega?
  • Anonym (D)
    Anonym (Erik) skrev 2019-08-14 13:43:50 följande:

    +1

    Var träffar man en kvinna som dig?


    Vi är en liten utdöende art ... får nog leta mer söderut skulle jag tro där familjelivet än så länge fortfarande värdesätts
  • Anonym (D)
    Akidoki skrev 2019-08-14 13:44:36 följande:

    Så med andra ord är din man bitter och utnyttjad och kommer att hamna i förtidspension och sållar bort familjen?


    Nja , han är utomordentlig familjefar som tjänar bra med pengar så att när företaget rullar på kommer kunna anställa fler löneslavar som personerna i tråden här ex och sedan ta sin välförtjänta semester på obegränsad tid. Som med alla nystartade företag så tar det tid från familjen men under en begränsad period. Lyckligtvis har barnen två föräldrar och en som alltid är närvarande tillskillnad fån många familjekonstellationer idag.
Svar på tråden Ni som gör allt hemma!