Inlägg från: Anonym (Elaka styvmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elaka styvmorsan)

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Jag lever med en man som har en tonårig dotter som snart är 17 år gammal plus att vi har två små gemensamma barn.

    Från början var hon här varannan vecka men sen blev hon ovän med sin mamma och bor numera hos oss på heltid och jag måste säga att hon har blivit så mycket jobbigare och uppkäftigare mot mig. Lite som att hon straffar ut mig eftersom hon har dåligt samvete över att hon inte längre har sin egna morsa att hacka på.

    Jag vet att det är skitjobbigt ibland och jag förstår din irritation tillfullo men tyvärr kan du inte neka henne att bo där på heltid. Nu kan ju hennes pappa neka henne att bo hos er men frågan är om det inte förvärrar situationen i längden? Det ni däremot kan göra är att leva på ert liv precis som vanligt, ska hon bo hos er får hon väl passa upp på sig själv höll jag på att säga. När föräldrarna har barnen varannan vecka så ska det vara ett himla passuppande och skjutsande överallt hela tiden men har ni henne på heltid så får hon väl finna sig i den vanliga ?trista vardagen? hemma hos er. Hon tröttnar kanske på det i längden...

    Står du inte ut så hyr isåfall en egen bostad, gör detta istället för att du blir för aggressiv och hatisk på kuppen.

  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-13 20:20:30 följande:

    Förstår bara inte varför hon inte vill vara med sin mamma som är singel och bor i ett stort hus jättenära. Hon gillar ju inte ens mig och när man är 16-17 vill man väl hellre bo mer med sin mamma än att komma till pappan där alltid kvinnan finns med som hon inte tål att se?!


    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-13 20:17:03 följande:

    flickan är snart 17 år och har aldrig haft en pojkvän, vill aldrig umgås med kompisar eller någon hobby, hon vill bara vara hemma alla dagar, kvällar och helger. därför är det extra jobbigt


    Det kanske är som så att hon ser sig som pappas lilla fru och känner att hon ska vara hemma och vakta på honom. Du är en konkurrent och den ?andra kvinnan? som hon tävlar om hela hans uppmärksamhet.

    Låter lite så och det här är fruktansvärt tufft som kvinna och bonusmorsa att hantera. Svårt för andra att förstå men det här inte kul eller sunt någonstans.

    Den enda som kan rädda det här och göra något åt den situationen är din sambo. Om han hanterar detta snyggt så kan den här osunda och destruktiva trenden med hans lilla mini wife till dotter att brytas, annars går det inte. Du kommer att bli galen på det där!
  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    Anonym (Pappan) skrev 2019-08-13 20:41:17 följande:

    Tacka fan för att hon mår skit med en sån häxa till bonusmamma som dig! Gör den stackars familjen en tjänst; flytta ut och kontakta aldrig dom igen


    Du samlar enkla poäng på förutsägbara floskler. Bonusfarsor brukar inte ens bli 1/10 så hårt synade i sömmarna som bonusmorsor blir så du kan stoppa upp din attityd någonstans i farstun.

    Att du och flera andra inte finner det oroväckande att mannens dotter har satt käppar i hjulet för pappans tidigare relation också är skrattretande. Det är som att de vuxna ska vara gisslan under sina barns egoistiska styre fram tills den dagen dom flyttar hemifrån. Bestämmer dom för att han ska leva ensam så ska det tydligen få vara så enligt familjelivkåren.
  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    Anonym (Gräsänka) skrev 2019-08-14 06:40:28 följande:

    Exakt så känner jag! Att i Sverige ska skilsässobarn styra och ställa över sina föräldrar. De ska straffa föräldern att aldrig få vara lycklig igen med någon ny partner, för att de inte fick sin kärn-familj!! Varken mamman eller pappan tillåts någonsin bli lyckliga med någon ny av dessa barn. De tjatar ständigt om att mamman som inte valt någon ny partner (trots att det var hon som lämnade pappan) är så mycket bättre och inte lika egoistisk som pappan som måste ha en kvinna i sitt liv och som inte i alla lägen väljer barnen före. Om han reser iväg med mig så surar dottern genom att inte komma till honom nästkommande vecka. Hur normalt är det? Så nu vågar han inte resa ensam utan barnen med mig!! Båda barnen hotar ständigt med att flytta till mamman för gott om han skäller eller inte gör som de säger. Kallar ni det normalt??? Det är ett straff nog att man blivit lämnad av mamman. Ska man sedan dessutom aldrig mer få träffa en kvinna i sitt liv pga bortskämda och hemska barn som ska styra och ställa?? Förstår inte hur ni tänker?!


    Jag håller med! Tonåringar ska ju snart bli vuxna där dom ska gå ut i livet och leva sina egna liv, fokuset bör ju ligga där och inte på att bete sig som krävande fågelungar som ska kontrollera sina föräldrar. Pappan bör ju få skapa sig en relation med någon han älskar och vill bli gammal ihop med, barnen kommer ju inte finnas där då utan dom kommer att vara utflugna så han har all rätt i världen att få lägga fokus på sitt egna kärleksliv.

    Det där med att barnen alltid ska vara med på resor har stört skiten ur mig också hör. Mamman åker på flera resor med sin pojkvän utan några som helst problem men mannens dotter ska minsann vara med på alla våra resor. Det krånglades t o m när vi hade bokat in en egen weekend utan några barn, våra små fick inte följa med men gissa vilka som krånglade om det? Jo hans dotter och ex såklart. Nu har det blivit lite bättre men det beror mest på att jag har tagit mig ton i mitt eget hem och står upp för mig själv. Det här är mitt hem också och jag har all rätt i världen att må lika bra som alla andra i den här bostaden! När jag var tyst och mesade så blev jag totalt överkörd!

    Så det är väl det råd jag kan ge dig. Oavsett vad du gör så kommer du ändå att klassas som en bitch och den elaka styvmorsan så det är bara att stå på dig!
  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    frokenannorlunda skrev 2019-08-15 04:24:21 följande:

    Du måste ju vara sjuk i huvudet.

    Och ja, jag är bonusmamma.

    Till två barn.

    Jag ser ingen skillnad på om dom är hans eller mina. När jag valde honom, valde jag dom också. Till 100%.

    Det är barn du pratar om, inte en älskarinna. Dom söker tröst, en trygg famn. En förebild.

    Hade hon hatat dig hade hon aldrig gått till er. Då hade hon sökt sig till vänner.

    Om hon inte vill vara hos mamma måste det vara något knas där. Funderat på att fråga henne om det?

    Nädu. Mitt tips är att du flyttar ut. Det där var nog inget jobb för dig.

    - mvh hon som är så jävla trött på alla bonus päron som klagar på barnen. (Som att det kom från ingenstans att er partner hade en familj.) wow.


    Du är bonusmamma säger du men hur gamla är egentligen barnen? Sitter du och gullar med två små gullungar i lägre åldrar så är det inte så konstigt att allting är rosa fluff och gullegull omkring dig. Undrar hur du hade grejat att träffa en man med två tonåringar som på förhand har bestämt sig för att du är en häxa som ska ut ur deras liv? Det är flera kvinnor som råkar ut för detta så jag tycker att du kan dämpa dig något. Tonåringar kan vara hemska, biologiska såsom bonusar kan jag tala om.
  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    Anonym (K 2) skrev 2019-08-15 18:21:14 följande:

    Kan ni inte ses hemma hos dig på hans barnfria veckor?


    Barnfria veckor? Nu vill ju inte dottern att pappan ska ha någon sådan så hur ska det gå till? Eller du och dina likasinnade här i tråden tycker att tonåringar ska kontrollera och styra sina föräldrars kärleksliv helt och hållet.
  • Anonym (Elaka styvmorsan)
    frokenannorlunda skrev 2019-08-15 21:11:56 följande:

    Haha! Till å börja med kan du dämpa dig själv om du nu ska använda sådant ordval. För det andra blir allt det du precis skrev fullständigt meningslöst, för om det är så från start, ja då är det väldigt enkelt, du går vidare.

    Funkar inte allt med familj, relation osv är det inget att ha.

    Du går in i ett förhållande som kommer bygga på problem, strul! Det är ingen relation att ha.


    Det är upp till föräldrarna att styra upp sina ungar, beter sig sina tonåringar omotiverat respektlöst från första början när en ny partner introduceras så är det föräldrarnas ansvar att ta dom i örat. Jag tycker inte att otrevligt bemötande ska premieras med att få sin vilja igenom hela tiden, då har man misslyckats kapitalt i sin uppfostran.

    Sen tror jag att problemen kommer med tiden och visar sig sällan vid första mötet. Sen så är det sällan som precis allt funkar till 100 % från början i såna här familjekonstellationer, om alla bitar ligger på plats så beror det isåfall på att föräldern har sin ?shit together? när det kommer till sitt föräldraskap eller så är barnen små och nyfikna på den nya. Så att ha som mall att alla relationer bara ska funka får man släppa, som med alla andra så växer det med tiden när man lär känna varann.
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!