• Aiyana

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Jag förstår att du tycker situationen är jättejobbig men faktum är att du inte kan göra något åt det. Du får antingen gilla läget eller flytta. 

    Man kan inte förbjuda barn att bo hemma hos sina föräldrar, det är ju deras hem också. Att din man inte lyckats bättre med att prata och kommunicera med sina barn är synd och att de missunnar honom lycka likaså. Men dottern verkar må dåligt och hennes uppförande kan vara ett rop på uppmärksamhet och hjälp. 

    Anntingen får acceptera henne och vänta ut situationen tills hon är vuxen och flyttat hemifrån eller så får du flytta. Men du kommer aldrig kunna ändra på verkligheten så valet är ditt hur du vill ha det. 

  • Aiyana
    sextiotalist skrev 2019-08-15 08:56:47 följande:
    Vet du, det finns sådana tonåringar. Jag hade en gammal kompis som var sådär, hon gjorde allt för att jäklas med sin pappas fru. Hon hade ett enda stort fel, hon var gift med min kompis pappa. Och ja, hon kunde åka dit, speciellt om hon visste att småsyskonet var sjukt och föräldrarna sovit dåligt, för att jäklas lite extra (kan väl säga att hon inte är en vän längre, eftersom även jag tröttnade på hennes fasoner att styra omgivningen och straffa dom som inte dansade efter hennes pipa). Hon ville inte ens se sina halvsyskon som syskon.
    Sambon har också två barn sedan tidigare, numera är de utflugna och vuxna och under tonåren kunde de vara rejält odrägliga, men till skillnad från i TS fall, så fanns det en pappa och en mamma som inte alls tolererade detta. Dvs de tog sitt föräldraansvar och jag kunde backa undan rejält.
    Nej, jag valde inte dom alls, de kom med på köpet. Däremot så har vi haft en ömsesidig respekt. Och jag har inga problem med att erkänna att den relation jag har med sambons barn är helt annorlunda än den jag har med vår son (men relationen med sambos barn är väldigt bra)
    Jag är, till skillnad från dig, medveten om att ungdomar kan bete sig väldigt illa och även uppsöka den/de som de inte gillar för att förpesta för personen.
    Ja, man får klaga på bonusbarnen, man får klaga på sina egna barn. 
    Ja, det finns tonåringar som beter sig rejält illa, det finns tonåringar som utger sig för att vara stand-in för föräldern.
    TS skrev dessutom i början att dessa barn har saboterat tidigare förhållande.
     
    Jag hade också en kompis som uppförde sig helt förfärligt mot sin bonusmamma. Bonusmamman var en jättefin människa som verkligen försökte att ha en bra relation med min kompis och hennes brorsa och accepterade dem fullt ut. Men min kompis hade som mission att bryta ner henne, enbart för att hon gift sig med kompisens pappa. Ändå var det mamman som ville skiljas för att hon hittat en ny.

    Kanske många döttrar upplever pappans nya som ett hot och blir svartsjuka. I alla fall så flyttade bonusmamman och de skiljde sig för hon stod inte ut längre. Idag har min kompis sjukt dåligt samvete över var hon gjorde och erkänner att bonusmamman var hur bra som helst och verkligen förtjänade bättre. Hon och hennes pappa har idag en urdålig relation pga av vad hon gjorde. Så visst finns det ungdomar som helt går in för att bete sig illa mot sin bonusförälder. 
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!