Inlägg från: Anonym (Kikki) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kikki)

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Det är du som flyttat in i hans familj, hon har aldrig valt dig. Du har valt honom och då får du barnen på köpet. Acceptera det. Om hon mår så dåligt bör du ju stötta henne och visa att du finns där istället för att visa att hon inte är välkommen. Herregud. Hon kanske har det tufft hemma hos sin mamma med och vet inte var hon ska ta vägen, kanske är det ändå bättre hos pappan. Prata med henne, försök bli vän med henne, hon är ju nu en del av din familj! Det är tufft för barn att se nya partners i sina föräldrars liv, ge henne tid och ha tålamod. För honom, om han är en bra pappa ska barnen alltid gå först! Du får vänja dig med det.

  • Anonym (Kikki)
    Anonym (G) skrev 2019-08-14 10:06:49 följande:

    Fast... det är ju hennes hus. Och det är ditt hus med. Skulle du acceptera att inte få komma hem till ditt eget hus eller din egen familj?

    De är en befintlig familj. Du tillkom till familjen. Inte tvärt om. Tror att din inställning till att de ska ses som varannan vecka och externt till dig och mannen gör att det inte funkar.

    Det är du som måste smälta in i familjen. Inte tvärt om. Men det betyder inte att du inte får markera om de beter sig illa. Och pappan ska ju självklart se till att de beter sig uppfostrat


    Exakt!! Ts ska smälta in i familjen, inte tvärtom.

    Tjejen mår dåligt och uppför sig säkert illa som ett rop på hjälp och uppmärksamhet som någon skrev här ovan. Ts ska vara den vuxna och stötta, hon är ju trots allt en ny familjemedlem. Pappan ska uppfostra och se till att barnen uppför sig och kan klara av ett liv sen som vuxen samt visa att han finns där eftersom tjejen mår dåligt (förmodligen även pojken).
  • Anonym (Kikki)
    EnAnonumius skrev 2019-08-14 10:51:46 följande:

     Nu resonera du tokigt här. Helt upp åt väggarna tokigt.

    Ett barn ber inte om att bli född. Inget barn ber om att bli född, så nej ett barn kan inte "förverka rätten"  att bo hos ena föräldern, då barnet aldrig bad om att bli född och föräldrarna har gjort ett åtagande som förälder att ta hand om ett barn tills barnet blir vuxen.

    Och har man som vuxen bestämt sig för att skaffa barn så är det deras jobb och PLIKT, att ta hand om barnet som i att ge dem mat, kläder, tak över huvudet. Även lära ungarna hur man skall bete sig på vettigt sätt mot andra personer i omgivningen oavsett ålder. Även lära barnet hur man betalar räkningar, tvättar kläder, laga mat, etc..

    Ditt förslag du lägger här går ut på i praktiken på att:

    "Misslyckas farsan och morsan att uppfostra sitt barn, så skall man straffa barnet i stället och ge barnet skit i stället"

    "Pappan misslyckas som förälder, låt oss nu belöna pappan med att slippa sitt jobbiga barn genom att se till att mamman enbart tar hand om det".

    Nej jag säger INTE, att tonåringen beter sig rätt. Självklart skall hon få straffas för det, och det är både mammans och pappans gemensamma jobb att se till att tonåringen slutar upp med att bete sig så som hon gör. Ja även pappans plikt. Han skall inte belönas med att slippa ta ansvar för sitt barn bara för att barnet beter sig väldigt dumt.


    Klockrent!
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!