Inlägg från: frokenannorlunda |Visa alla inlägg
  • frokenannorlunda

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Du måste ju vara sjuk i huvudet.

    Och ja, jag är bonusmamma.

    Till två barn.

    Jag ser ingen skillnad på om dom är hans eller mina. När jag valde honom, valde jag dom också. Till 100%.

    Det är barn du pratar om, inte en älskarinna. Dom söker tröst, en trygg famn. En förebild.

    Hade hon hatat dig hade hon aldrig gått till er. Då hade hon sökt sig till vänner.

    Om hon inte vill vara hos mamma måste det vara något knas där. Funderat på att fråga henne om det?

    Nädu. Mitt tips är att du flyttar ut. Det där var nog inget jobb för dig.

    - mvh hon som är så jävla trött på alla bonus päron som klagar på barnen. (Som att det kom från ingenstans att er partner hade en familj.) wow.

  • frokenannorlunda
    sextiotalist skrev 2019-08-15 08:56:47 följande:
    Vet du, det finns sådana tonåringar. Jag hade en gammal kompis som var sådär, hon gjorde allt för att jäklas med sin pappas fru. Hon hade ett enda stort fel, hon var gift med min kompis pappa. Och ja, hon kunde åka dit, speciellt om hon visste att småsyskonet var sjukt och föräldrarna sovit dåligt, för att jäklas lite extra (kan väl säga att hon inte är en vän längre, eftersom även jag tröttnade på hennes fasoner att styra omgivningen och straffa dom som inte dansade efter hennes pipa). Hon ville inte ens se sina halvsyskon som syskon.
    Sambon har också två barn sedan tidigare, numera är de utflugna och vuxna och under tonåren kunde de vara rejält odrägliga, men till skillnad från i TS fall, så fanns det en pappa och en mamma som inte alls tolererade detta. Dvs de tog sitt föräldraansvar och jag kunde backa undan rejält.
    Nej, jag valde inte dom alls, de kom med på köpet. Däremot så har vi haft en ömsesidig respekt. Och jag har inga problem med att erkänna att den relation jag har med sambons barn är helt annorlunda än den jag har med vår son (men relationen med sambos barn är väldigt bra)
    Jag är, till skillnad från dig, medveten om att ungdomar kan bete sig väldigt illa och även uppsöka den/de som de inte gillar för att förpesta för personen.
    Ja, man får klaga på bonusbarnen, man får klaga på sina egna barn. 
    Ja, det finns tonåringar som beter sig rejält illa, det finns tonåringar som utger sig för att vara stand-in för föräldern.
    TS skrev dessutom i början att dessa barn har saboterat tidigare förhållande.
     
    Wow, här kommer det komma ett långt svar.
    1. Självklart finns det hemska tonåringar (var en sådan själv).
    Däremot så blir dom inte hemska utan anledning. Där borde pappan steppa in och se efter, vad gick fel egentligen? Vart? Varför?

    2. Okej, du är en sån. Du vill göra skillnad på barn och barn, där är vi olika ser du. Jag tror att det skapar mönster och människor som känner sig oälskade, ovälkomna och som alltid kommer vara sökande efter tröst hos andra. Jag vill inte vara med och skapa såna individer. I vårat hushåll ska alla vara lika. Biologiskt som bonus. Även bonus barnens nya syskon hos deras mamma är välkommet under vårat tak. Syskon mellan ska inte se skillnad på vilket hem dom får komma in i. Hos oss äter vi alla tillsammans.

    3. Jag kan absolut se att ungdomar kan bete sig illa, men där kan du läsa punkt 1 igen.

    Och självklart ska man få klaga, det ingår i livet. Men det är nog inte det som är problemet här. Att klaga på vardagen är en sak, att bli tillsammans med en far, och sen kräva att han slänger ut sin egen dotter ur deras gemensamma bostad är hemskt. Tyvärr, men dottern kommer komma före.
    OCH om ungen är så hemsk, vad gör du kvar?! Pappan verkar en total mes, hade aldrig stannat i förhållandet.

    Det jag menar är att det stora problemet ligger inte på dottern eller TS i sig, utan hur hela deras relation fungerar ink pappan. Vart är han i det hela och ta tag i situationen?! Det skulle ha gjorts redan från start. Har det gått så långt är det inget att ha, bara att lämna över nycklarna och dra.
    Livet är för kort :)
  • frokenannorlunda
    Anonym (Elaka styvmorsan) skrev 2019-08-15 10:07:07 följande:
    Du är bonusmamma säger du men hur gamla är egentligen barnen? Sitter du och gullar med två små gullungar i lägre åldrar så är det inte så konstigt att allting är rosa fluff och gullegull omkring dig. Undrar hur du hade grejat att träffa en man med två tonåringar som på förhand har bestämt sig för att du är en häxa som ska ut ur deras liv? Det är flera kvinnor som råkar ut för detta så jag tycker att du kan dämpa dig något. Tonåringar kan vara hemska, biologiska såsom bonusar kan jag tala om.
    Haha! Till å börja med kan du dämpa dig själv om du nu ska använda sådant ordval. För det andra blir allt det du precis skrev fullständigt meningslöst, för om det är så från start, ja då är det väldigt enkelt, du går vidare.
    Funkar inte allt med familj, relation osv är det inget att ha.
    Du går in i ett förhållande som kommer bygga på problem, strul! Det är ingen relation att ha.
  • frokenannorlunda
    Tow2Mater skrev 2019-08-15 22:17:02 följande:
    Men att trycka in dem hela dagarna i skolan i 12 års tid utan betänkligheter går bra for de flesta av er, oavsett vad barnen känner.

    Fosterbarn har vad jag vet heller inget att säga till om vilka de bor med. Inte adoptivbarn heller.
    Men nu måste du ändå skämta med mig?
    Hur kan du dra en likhet mellan bonus barnet i detta fall till fosterbarn osv.
    I detta fall tycker inte TS om dottern. En förutsättning till att man väljer att skaffa fosterbarn eller adoptiv är att man klickar med barnet. Det är ett val i sig.
    Här möter du dock raka motsatsen. TS vill inte veta av detta barn.
    Hör du hur detta låter eller måste man förklara ännu mer?!
  • frokenannorlunda
    Tow2Mater skrev 2019-08-15 22:53:53 följande:
    Likheterna handlar om 'barnens val' i båda situationerna.
    Ja, fast nej. Man kan inte se det så avskalat.
    I en vanlig familjesituation ser man till relationer. I detta fall lämnar inte dotter pga bandet till pappan.
    I en fosterfamilj har barnet inga skyldigheter och relationer att se till på samma sätt. Inga känslomässiga band som påverkar hur man mår i boendet.

    Som i detta fall. Hon känner ju att hennes PAPPA, människan som ska älska henne oavsett vad, lämnar hennes parti för en främlings skull. Nu ska hon anpassa sig för ett val som hennes far gjorde.

    Man måste se sånt ur flera perspektiv för att få en rättvis bild.

    Men nej, tycker absolut inte att det är samma sak.
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!