• Tow2Mater

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Ni sätter väl barnen i jobb med att laga middag till alla t ex iallafall en dag i veckan, städa, tvätta, klippa gräs, etc? Kanske de foredrar ert hem på heltid om de slipper ifrån hushållssysslor?

  • Tow2Mater
    Anonym (LL) skrev 2019-08-15 21:58:07 följande:
    Så bra skrivet av dig, håller helt med!
    Och som en annan skrev, barn har inte bett om att bli födda. De har inte heller fått välja sina föräldrar (eller bonusföräldrar) och hamnar därför redan från början i ett underläge. De har inget val, ingen makt över sin situation och är inte heller mogna nog att hantera eller förstå allt som händer (utvecklingsmässigt, hjärnan är inte helt "klar" före 25-årsåldern, vilket inte många heller fattar). Därför krävs det extra av alla vuxna inblandade i en sån sits.

    Tänk om man som vuxen blev tvingad att bo med någon man inte valt själv som sin familj, hur många här som klagar på barnen skulle acceptera detta??
    Men att trycka in dem hela dagarna i skolan i 12 års tid utan betänkligheter går bra for de flesta av er, oavsett vad barnen känner.

    Fosterbarn har vad jag vet heller inget att säga till om vilka de bor med. Inte adoptivbarn heller.
  • Tow2Mater
    frokenannorlunda skrev 2019-08-15 22:42:06 följande:
    Men nu måste du ändå skämta med mig?
    Hur kan du dra en likhet mellan bonus barnet i detta fall till fosterbarn osv.
    I detta fall tycker inte TS om dottern. En förutsättning till att man väljer att skaffa fosterbarn eller adoptiv är att man klickar med barnet. Det är ett val i sig.
    Här möter du dock raka motsatsen. TS vill inte veta av detta barn.
    Hör du hur detta låter eller måste man förklara ännu mer?!
    Likheterna handlar om 'barnens val' i båda situationerna.
Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!