• Anonym (MM)

    Hans tonårsbarn hatar mig!!

    Att kliva in som bonusmamma är ingen dans på rosor, särskilt inte om det är tonårsbarn det handlar om. Det tar tid att bygga en relation, särskilt om det blir ansträngt från början.

    Men du verkar glömma att du är den som är vuxen i relationen till dina bonusbarn. Att ha inställningen att du inte tycker om dom säger mig att du gör nog bäst i att hitta dig en man utan barn. Gå bara vidare om du inte ha förmågan att inse att du har det största ansvaret att försöka bygga något bra.

    Du kanske inte förstått det men även tonårsbarn pendlar i perioder där dom har större behov att vara nära den andra föräldern lite mer. liksom när dom är små och är mammiga eller pappiga
    Hon känner nog extra tydligt också att du roffar åt dig av hennes pappa genom att visa att hon inte är välkommen där under mammaveckorna. vilket gör att bekräftelsen av pappa blir ännu större.

    Jag har själv erfarenhet av en bonusmamma som inte kunde acceptera mig och min syster. Idag (i vuxen ålder) mår vi båda dåligt i perioder då hon fortfarande än idag motarbetar våran relation med våran pappa. Man har rätt till sina föräldrar och det ska ingen elak styvmor/far få förstöra.

    Jag har även erfarenhet av "elak bonusmor" till mina egna barn. Det har slutat med att relationen till deras far är väldigt dålig och min yngsta har varit väldigt ledsen och utåtagerande under flera år pga av detta.

    Så sluta grina över att det verkar synd om dig. Det är du som är vuxen här så ta ditt förbaskade ansvar och acceptera barnen, VÄX UPP. Ge dom nån form av omtanke och bekräftelse så ska du se att du får det tillbaka en vacker dag. Annars tycker jag att du ska bespara familjen mer smärta och hitta dig en man UTAN barn.

Svar på tråden Hans tonårsbarn hatar mig!!