• Wolfie13

    Vill inte lämna bort min dotter till barnvakter

    Bestemor skrev 2019-08-22 15:28:00 följande:

    Jobbar ingen av er? Går ni alltid till affären tillsammans?

    Även om ni alltid är tillsammans kan man drabbas av sjukdom, både ni eller barnen.

    Hur många barn och vuxna som helst hamnar på sjukhus på grund av mer eller mindre allvarlig sjukdom.

    Det är inte bara andra det drabbar. Jag menar inte ni skulle lämna er barn hos andra, men barn bör ha andra de är trygga med.


    Ja håller faktiskt med här. Låt barn få trygghet i andra personer också, och dessutom är det bra träning för framtiden. Barnet kommer av flera anledningar inte sitta fast i sin förälder senare och då är det väl bra att iaf övat lite på att vara utan mamma å pappa ett tag då å då?
  • Wolfie13
    Catnap skrev 2019-08-22 16:03:29 följande:

    Generellt sett är de till för att diskutera frågan/frågorna i trådstarten. Om du läser tillbaka lite så det du att trådstarten inte handlade om mitt liv och mina val, dvs inte det som ska diskuteras i den här tråden.

    Men om du vill så kan vi istället diskutera ditt behov av att lägga dig i hur främlingar lever och ordnar sina liv.


    Mina barn har haft jättemycket glädje och känt trygghet av att vara med mormor å farmor tex, utan oss. Att de vet att de har en större familj de kan lita på är ju bara skönt. Själv hade jag en väldigt liten släkt och tyckte det var lite tråkigt som barn... och om nåt skulle hända.

    Sen har det varit jättenyttigt ibland att få en paus från varandra och mina barn har fått nya infallsvinklar i livet av att vara med andra människor, blivit ännu tryggare.. utvecklande liksom
  • Wolfie13
    Tjejhär skrev 2019-08-23 14:19:35 följande:

    Uppdatering sen jag min dotter hade barnvakt i 5 timmar så känner jag mig trygg med att min dotter kommer inte ha några problem o va hos andra medans jag ska föda och det var ganska skönt att få lite ensam tid med min sambo vi kunde göra saker vi inte har kunnat på nästa 1 1/2 år.. Det ända är ju att jag tror tyvärr våra barn kommer bara ha kontakt med bara fastern på sambons sida då han har problem med sin familj o inte litar på dem och tycker bara dem trycker ner honom. Han hade inte heller en bra barndom o han tycker det bara det är obekvämt när vi träffar dem och det är verkligen sant.


    Bra att ni fick lite tid för varann! Sen ska ni såklart aldrig lämna ert barn till människor ni inte litar på eller känner er trygga med! Eller om barnet visar att det verkligen inte är redo... det ska kännas bra! Och man ska kunna ha kontakt med barnvakterna förstås..

    Vi gjorde mjukstartar med mormor och farmor och sen utökades det över tid. Min son älskar vara hos mormor, som bor en lite längre bit bort. Det har varit gott för alla, så många ggr :)
Svar på tråden Vill inte lämna bort min dotter till barnvakter