Inlägg från: Anonym (Confused) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Confused)

    Börja röka?! Hjälp!

    Jag har hamnat i ett dilemma och känner att jag måste skriva av mig och få höra era tankar om situationen!

    Har träffat en kille dom senaste 3-4 månaderna som jag verkligen tycker om och jag vet att han även tycker om mig väldigt mycket. Problemet är att han röker vilket ingen av mina tidigare partners gjort och jag har själv aldrig heller varit någon rökare. Men av någon konstig anledning har jag börjat röka så smått nu när jag är med honom. Det började med någon cigg när vi var ute och festade en gång och efter det har jag fortsatt feströka med honom. Sen blev det så att jag började hänga med honom ut för att röka efter att vi haft sex och det har jag också bara fortsatt med. Nu dom senaste veckorna har jag till och med tagit ett par cigg med honom utan anledning en helt vanlig vardagskväll. 
    Jag har alltid varit den där sportiga tjejen som tränat mycket, ätit nyttigt och levt hälsosamt. Är 30 år och har nästan aldrig rökt en enda cigg innan jag träffade honom och trodde aldrig att jag skulle börja röka. Är inte beroende men har gått från att tycka det är ganska äckligt till att verkligen uppskatta ciggen. Det sjukaste av allt är att jag faktiskt trivs ganska bra med det här och gillar känslan av att röka. Fattar ju såklart hur dumt det är att röka men ändå gillar jag det och dras till det på något sätt!? 

    Vad ska jag göra? Är jag superkorkad eller kan jag få unna mig den här lasten? Finns det någon mer som har börjat röka på grund av att er partner röker? Hur lång tid tar det innan man blir beroende på riktigt? Hjälp mig!

  • Svar på tråden Börja röka?! Hjälp!
  • Anonym (Confused)
    Anonym (Jag också) skrev 2019-08-23 19:55:27 följande:

    TS: Hur går det med rökningen? Är lite nyfiken eftersom du verkade vara vid ett vägskäl, men inte skrivit något mer i tråden efter trådstarten.


    Ber om ursäkt för att jag varit dålig på att svar i tråden. Visst var jag vid ett vägskäl och känner att jag nog fortfarande är det egentligen. Jag har fortsatt ungefär som tidigare och har rökt när jag är med min pojkvän men röker inte i vardagen när jag är själv.
    Det som är nytt är att jag var ute och festade med mina tjejkompisar förra helgen och efter några öl blev jag väldigt sugen på att röka. Så mitt under kvällen gick jag och köpte mitt första paket cigg någonsin. Mina vänner vet att jag feströkt några enstaka cigg här och där med min kille men jag har inte riktigt berättat hur mkt jag rökt senaste tiden så dom blev väldigt förvånade när jag köpte ciggen. 
    Rökte upp nästan hela paketet under den kvällen men har lyckats låta bli att röka upp dom som blev kvar.
  • Anonym (Confused)
    Anonym (Awwea) skrev 2019-12-12 18:50:24 följande:

    Är lite nyfiken, hur har det gått dig TS? Är i en liknande situation som du (fast yngre) där jag känner att jag är på väg mot att börja röka på riktigt om jag fortsätter så här..


    Mitt råd är att verkligen tänka igenom situationen nu innan du blivit beroende! Fortsätter du kommer du förr eller senare märka att beroendet har kickat in och då blir det väldigt lätt så att du fortsätter även om det inte var meningen från början.

    Jag rökte länge 3-4 cigg om dagen, lite mer vid fest eller andra speciella tillfällen. Var förvånad över att jag inte kände av något beroende och jag hade inga problem med att hålla upp någon dag då och då när jag inte kände för att röka. Började nästan tro att jag kunna hålla mig på den nivån utan att bli rökare på riktigt. Men var nyligen på semester i två veckor och då rökte jag nästan ett paket om dagen. Efter det har jag tyvärr varit helt fast, märkte direkt på flyget hem att det var jobbigt att vara utan ciggen. För mig är det ingen stor grej, jag trivs ganska bra med att röka. Har alltid varit lite av den duktiga flickan som gjort allt rätt så njuter av att få vara lite rebellisk nu. 
  • Anonym (Confused)
    Anonym (Motivation) skrev 2019-12-16 18:01:01 följande:
    Får väl hälsa dig välkommen till klubben.

    Röker du ett paket om dagen?
    Tack antar jag Cool

    Nä, runt ett halvt paket om dagen för det mesta.
  • Anonym (Confused)
    Anonym (Jag också) skrev 2019-12-16 19:06:40 följande:
    Förstod nog att du skulle hamna där att du började röka på heltid. Kan nästan sakna den fasen när det var lite nytt med delvis andra rutiner än tidigare. Kvar är ju känslan av hur bra det känns att få ta en cigg när man är ordentligt röksugen och kanske inte rökt på ett tag.
    Ja just nu känns det faktiskt ganska nice, speciellt det sociala vid fester, middagar osv. Men antar att det också blir vardag och rutin efter ett tag..
  • Anonym (Confused)
    Anonym (Jag också) skrev 2019-12-13 17:28:21 följande:
    Hur har det faktum att du börjat röka som 30+ tagits emot bland vänner och familj? Jag fick mängder av förvånande och ibland ganska nedsättande kommentarer, bara ett fåtal var förstående eller neutrala.
    Det har varit blandade reaktioner för mig. Några vänner har varit ganska fördömande men ett par stycken har mer skrattat lite åt det och tyckt jag är lite knäpp men ändå haft förståelse. 

    Tycker att det jobbigaste har varit kollegerna. Att helt plötsligt börja röka på rasterna som 30-åring är tydligen inte helt socialt accepterat. 

    Mina föräldrar har jag inte vågat berätta för än.. hur har ni andra gjort? 
Svar på tråden Börja röka?! Hjälp!