Inlägg från: EnglandsSvenskan |Visa alla inlägg
  • EnglandsSvenskan

    Flytta till England med barn

    Grattis till pre-settled status!

    Det finns som sagt inte personnummer här utan det är National Insurance Number (NI) du behöver skaffa. Du behöver det för att kunna öppna bankkonto, skaffa jobb etc. 

    Du kan inte ställa dig i kö för skolor förrän ni bor i England och du blir då erbjuden plats på den skolan närmast dig där det finns plats. Er 6-åring skulle förmodligen då börja i year 2 beroende på när på året barnet är fött. De brukar inte vara så villiga att sätta barnen i året under utan de räknar med att de lär sig språket snabbt vilket de absolut också brukar göra. 

    Det är dyrt att ha barn i England, mycket dyrare än i Sverige, men det finns också massor med fördelar. Särskilt när de kommit upp i skolåldern och får gratis skolgång. 

  • EnglandsSvenskan
    Lilalampa skrev 2019-09-05 21:06:21 följande:
    Vill du berätta lite mer om fördelarna som du tycker finns? Nyfiken på att lära mig allting nu när vi har så mycket nytt och spännande att se fram emot!

    Hur är det med aktiviteter efter skolan? Finns t.ex dans och gymnastik? Är det dyrt?
    Det här med aktiviteter beror nog lite på vart ni kommer att bo (stad eller på landet), vi bor i en mindre stad och har alla möjliga sporter (till och med ishockey), yoga, dans, teater, shack, friidrott, långdistans springing, musik, sång etc. Något som är vanligt här är scouterna. Mina döttrar gick båda på brownies som det heter och de flesta i klassen gick på det i låg och mellanstadiet. 

    Vissa saker är dyrare än andra. Lagsporter, brownies och dans är inte dyrt. Skolorna har också oftast klubbar efter skolan som de kan gå på och då är det oftast jättebilligt. Mina tjejer gick på cheer leading, science club, netball och rounders genom skolan och det kostade inte många pund. 
Svar på tråden Flytta till England med barn