• Anonym (Längtan efter en 2a)

    Ledsen - välja bort ett till barn eller separera?

    Jag och min sambo har ett gemensamt barn, han har barn sedan tidigare och jag vill gärna ha ett till barn men han känner att han inte vill ha fler. Jag vet inte hur jag ska göra i den här situationen, har 2 dåliga alternativ att välja på känns det som - stanna kvar i relationen och avstå från att skaffa ett barn till eller separera och hoppas att träffa någon ny att skaffa nästa barn med alternativt inseminera mig. Jag är 38 år och känner att det finns egentligen inte heller några garantier för att jag kommer att hinna träffa någon ny eller att jag ens kommer kunna bli gravid igen. Det känns inte heller kul att lämna min lilla som redan finns och börja med varannanveckas boende för någon som inte ens finns ännu samtidigt som jag känner att jag kommer att ångra när jag blir äldre att jag inte skaffade åtminstone ett barn till :( Känner mig rådlös, någon som varit i samma situation? Hur får man någon att ändra sig? Någon som kommit över barnlängtan efter nr 2? Känns inte ens som att det egentligen är något jag VILL komma över.... :(

  • Svar på tråden Ledsen - välja bort ett till barn eller separera?
  • BurningDiamond
    Tecum skrev 2019-08-17 19:08:23 följande:
    Tror jag inte, du är rätt vettig ibland. Men du kanske bara minns när vi bråkar...
    Jag minns sällan mer än två trådar bak...
  • Anonym (Längtan efter en 2a)
    BurningDiamond skrev 2019-08-17 18:51:14 följande:

    Ett nej i "planeringsstadiet" väger alltid tyngst. Antingen får du acceptera inga fler barn eller så får du lämna. Finns ingen kompromiss.


    Ja självklart är det så, blir det ett slutgiltigt nej så kommer jag självklart acceptera det och då fundera över om jag ska lämna eller avstå fler barn. Skulle aldrig se till att bli gravid mot min sambos vilja, detta är självklart inte ett alternativ överhuvudtaget.
  • Anonym (Längtan efter en 2a)
    Anonym (Viktigt) skrev 2019-08-17 19:07:52 följande:

    Om det är så viktigt att skaffa ett barn till och lämna din man/sambo och få ditt lilla barn till att bo vv så separera och inseminera dig då men lägg inte den skulden på mannen


    Det är en svår fråga, det är därför jag startat tråden, jag har inte alls tagit något beslut än. Jag lägger ingen skuld på min sambo, han är en fantastisk pappa åt sina barn men barnlängtan sitter djupt och jag kan tyvärr inte bara släppa den även om jag skulle vilja....
  • Tecum
    BurningDiamond skrev 2019-08-17 19:31:17 följande:
    Jag minns sällan mer än två trådar bak...
    Jag minns knappt så långt...
  • Anonym (Separera inte)

    Jag tror du kommer ångra djupt om du separerar. Är ingen hit med vv och ensamstående till en liten. Jag ville så gärna få ett tredje barn. Och det fick jag tillslut. En sladdis. Och blev själv med trean. Är väldigt tufft och två barn är mycket jobbigare än ett. Kan säga att din dröm om en tvåa är förskönad. Tänk mera på vad du har. Ibland har man inga val. Man får göra rätt för sitt barn som man redan har och vara tacksam. Istället för att fokusera på vad man inte har.

    Du kommer garanterat inte bli lyckligare av att sitta ensam med en bebis och träffa ditt barn varannan vecka.

    Om din nuvarande sambo är bra för övrigt vill säga.

  • Fjäril kär
    Anonym (Längtan efter en 2a) skrev 2019-08-17 19:53:47 följande:

    Det är en svår fråga, det är därför jag startat tråden, jag har inte alls tagit något beslut än. Jag lägger ingen skuld på min sambo, han är en fantastisk pappa åt sina barn men barnlängtan sitter djupt och jag kan tyvärr inte bara släppa den även om jag skulle vilja....


    Vet du.. Barnlängtan är biologisk och måste skiljas från behov/måste/vill/kräver/verkligheten. Att känna biologisk barnlängtan betyder inte att det är ett bra beslut att skaffa barn. Det är inte alltid det bästa alternativet. Helt enkelt för att biologi och verkligheten sällan är samma sak.

    Barnlängtan kan vara stark genom hela fertila perioden genom livet även fast man inte alls vill ha barn, man har bestämt sig. Och ändå kickar biologiska klockan in.

    Jag är steriliserad sedan snart 7 år sedan och hela min kropp tokskriker efter flera barn ändå. För att biologin fortfarande fungerar i min kropp. Den tar inte hänsyn till att jag är snörad på insidan.

    Så ta ett djupt andetag och tänk ur ett större perspektiv.
  • Anonym (Abc)
    BurningDiamond skrev 2019-08-17 18:51:14 följande:

    Ett nej i "planeringsstadiet" väger alltid tyngst. Antingen får du acceptera inga fler barn eller så får du lämna. Finns ingen kompromiss.


    Insemination tycker jag absolut är ett tredje alternativ. Om man kommer fram till att alternativet att få barn är viktigare än att vara kvar i förhållandet och man känner att en insemination och ensam förälder är ett alternativ så är det väl helt enkelt partnern som sedan får bestämma om han vill lämna eller vara kvar i relationen.
  • Anonym (K)

    Om du lämnar finns, som du nämner, risken att du ändå inte får ett barn till. Och då kommer du ha ditt barn varannan vecka= halva livet. Jag hade inte gett upp så mycket tid med mitt barn.

  • mamaleona

    Det ligger mycket i vad nån här ovanför skriver om att barnlängtan är biologisk. Kvinnor har en benägenhet att "vilja ha ett till" oberoende om dom har 1 el 5 sedan tidigare, för att "snart är det ju försent". Det hör ihop med en slags sorg över ens fertila ålder, en epok är över. Och det är normalt att känna så. Försök att inte sätta för mycket energi på dessa tankar, utan lev i nuet med dom du har runt dig. Om mannen är bra annars, ser jag inte din tanke som ett klokt alternativ - ursäkta - utan mer som ett sista steg i din biologiska tunnel innan dörren stängs.

Svar på tråden Ledsen - välja bort ett till barn eller separera?