Inlägg från: Bananböjaren |Visa alla inlägg
  • Bananböjaren

    Jag är politiker

    Varför tycker du att du har rätt att reglera och bestämma över andra människors privata och familjära sfär? Får politiker ribba av att utöva makt över andra människor och bestämma sånt som dom inte har nått att göra med?

  • Bananböjaren
    KillBill skrev 2019-08-23 19:21:40 följande:
    Politiker är folkvalda och agerar på mandat av folket.
    Nope. Partierna är folkvalda medan politikerna sorterar ut sig själva. Mandat av folket har dom inte heller, folket har inte gjort systemet, det har politikerna själva. Vad och vilka områden politikerna ska bestämma över har inte heller folket valt, det har politikerna gjort själva.

    Ifall Sverige inte hade ett demokratiskt system, vem tror du skulle bestämma då? Precis samma människor som sitter där nu, enda vad demokratin kan göra är att begränsa deras makt litegrann så att den inte är absolut.

    Du är otroligt naiv, men det visste jag redan sedan tidigare.
  • Bananböjaren
    KillBill skrev 2019-08-25 11:07:22 följande:
    Vi röstar på partier och vilka personer/politiker som företräder partierna framgår av de röstsedlar som vi väljer när vi röstar så visst är våra politiker är folkvalda. 

    Vad menar du med "Ifall Sverige hade ett demokratiskt system"? Sverige är ligger i topp bland alla världens länder när man rankar demokrati.
    Försök en gång till. Om du nån gång bemödade dig att läsa igenom inläggen innan du svarade så kanske det inte skulle bli så tokigt.
    Men du kanske också är politiker? Politiker är ju experter på undvika att svara på direkta frågor och vrider dom till att handla om nått helt annat.
  • Bananböjaren
    KillBill skrev 2019-08-25 11:38:28 följande:
    Sorry, missade ordet "inte"  Nej jag är inte politiker. 

    Det är fritt för vem som helst att bilda nya partier eller att ge sig in i politiken, bedriva personvalskampanj o.s.v. Man är lat om man skyller på politikerna. Vi har de politiker vi förtjänar. 
    Vi behöver inga politiker. Inte en käft.
  • Bananböjaren
    VillaVillerkulla skrev 2019-08-25 20:13:13 följande:
    Vad politiker har något att göra med beror på vilken ideologi man har. Jag har inte för avsikt att diskutera ideologiska frågor här. Kommunalpolitiker tar förvisso vissa beslut som påverkar folk i vardagen (som vissa taxor i omsorgen och var skolbyggnader ska ligga), men sätter inga lagar.
    Alla politiker har samma ideologi, maximera sin egenmakt och kontroll över andra. Dom kan ha olika metoder som dom går efter för att nå slutmålet men ideologin är den samma. Vidrig och korrupt.
    Aldrig har jag träffat en enda politiker som sagt sig arbeta för att minska sin egen makt och låta människor bestämma själva. I alla fall inte efter att de blivit invalda.
Svar på tråden Jag är politiker