Forum Första trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF MAJ 2020

  Tis 3 sep 2019 20:48 Läst 0 gånger Totalt 3640 svar
  Visar endast inlägg av Trostar - Visa alla inlägg
 • Tis 3 sep 2019 20:48 #226

  Hoppar in här :) Plussade i förrgår 4+0. Tror jag har BF 9-10 maj.

  Har haft ett MA i vecka 7 förra året och en kemisk graviditet detta året. Nu håller jag tummarna för att det ska gå hela vägen denna gången!

  Trodde inte det skulle bli ett plus denna månaden, men efter flera dagar av illamående så gav jag med mig och testade..

  Nu är symptomen trötthet, ömma bröst och illamående.

  Lite orolig för att brösten inte ömmar lika mycket som förra gravidteten. Fick starkare streck på graviditetstestet denna graviditeten (då fick aldrig gravidtestet "full" styrka) än den förra så hcg kanske stiger bra ändå. Vid mitt MA så slutade brösten att ömma när missfallet kom så därför jag oroar mig lite...

 • Fre 6 sep 2019 06:55 #250

  Är på äl+19 idag och testade igen för att se en stegring. När blir teststrecket lika starkt som kontrollstrecket?

  Bilden där det är fyra gravtest är tagen ca 1 timme efter testning. De svagare är tagna på äl+14 och äl+15. De två starkare idag.

  Bilden med två gravtest är tagen inom 5 minuter. Blir de starkare eller är detta max?

 • Fre 6 sep 2019 07:10 #251

  Hur har era symptom varit?

  I vecka 4+5 nu och symptomen varierar väldigt mycket. Ibland hårda coh svullna bröst, ibland mindre svullna. Ibland väldigt öm i dem, ibland knappt alls. Ibland illamående, ibland inte. Sedan före jag visste att jag var gravid har jag vaknat av att jag behöver kissa 1-2 gånger på natten. Inatt var första gången på en vecka som jag inte vaknade. Har också yrsel ganska ofta

  Det enda som är konstant är tröttheten.Somnar sittandes i soffan nu på kvällarna och det är inte likt mig.

 • Fre 6 sep 2019 08:27 #253
  Annie14 skrev 2019-09-06 08:23:07 följande:

  Jag fick en blödning imorse, har haft mensvärk under natten. Kan nidblödning komma så här sent? Är i vecka 4+6. Blää ingen rolig känsla.


  Nidblödning kommer alltid före BIM eftersom den uppstår då ägget fäster (ca 7-10 dagar efter ägglossningsdagen). Så är du i vecka 5-6 är det inte en nidblödning, men blödningar är vanliga under första tiden så det behöver absolut inte vara någon fara! Hade du mycket växtvärk i livmodern inatt kan det vara ett blodkärl som spruckit när livmodern vuxit.

  Men förstår din känsla. Har haft missfall tidigare och vågar knappt titta i trosorna på grund av att jag är så rädd för att se blod...
 • Fre 6 sep 2019 10:22 #261
  EmmaAF skrev 2019-09-06 08:59:04 följande:

  Dom är väääääldigt sega med sina maxade utslag kan jag tycka.. jag fick maxat 1,5 vecka efter bim.. och då hade jag testat positivt redan på bim-7..


  Skönt att höra. Vid mitt missfall så ökade styrkan på strecken väldigt långsamt och nådde aldrig full styrka utan stannade av runt BIM+5.

  Har (såklart...) sparat mina gamla stickor från den graviditeten och styrkan på mitt gravtest på BIM är lika starkt som styrkan på mitt gravtest Bim+5 var då. Hoppas på att det är ett bra tecken.

  Vet att det inte hjälper att testa och försöker att tänka att de flesta graviditeter går ju faktiskt bra, men väldigt svårt när man har haft missfall...
 • Fre 6 sep 2019 11:46 #265

  Nä!! Jag är så orolig. Nu har testen torkat helt och jag tycker inte det är någon skillnad på det från äl+15 och det äl+19!! Borde inte stegringen vara större?

  Så trött på att vara orolig, men kan inte vara annat efter mina missfall.

 • Fre 6 sep 2019 17:41 #273
  Rebeckall skrev 2019-09-06 13:01:57 följande:

  Jag ser stor skillnad så det går nog åt rätt håll :D


  Tack för att du svarade! Jag testade att blanda testen några gånger och sedan plocka ut de starkare när jag inte visste vilket som var vilket och det var ju inte några problem... syntes vilka som var starkare men gillar ändå inte att de bleknade så myclet när de torkade då de såg ut såhär en timme efter testtid (de två mörkare testen på bilden):  Vad tror ni andra?
 • Lör 7 sep 2019 08:17 #284
  Saga92 skrev 2019-09-06 23:07:44 följande:

  Jag har också haft missfall tidigare, två stycken denna sommar. Båda i v.6. Nu är jag gravid igen i v.6 och det är så fruktansvärt nervöst. Jag förstår dig fullt ut. När hade du missfall och hur långt gången var du då? Jag har precis som du tagit upprepade gravtest och denna gången sett att dom blivit starka och tydliga. I förra graviditeten som då slutade i missfall så hände det nästan ingenting med styrkan på testerna efter BIM och jag hade små blödningar ända från BIM till mitten på vecka 6 då jag slutligen fick missfall. Dessa två veckor i den nya graviditeten har varit så påfrestande psykiskt eftersom jag varit med om två missfall så nyligen. Det är en stress varje gång jag ska gå på toaletten, kommer det vara blod nu när jag torkar mig..? Skönt att vi ändå är två i detta.

  Kram


  Jag började blöda i vecka 7 men fostret vsr dött sedan vecka 5. Har även haft ett missfall i vecka 5, men där visste jag redan från början att det skulle gå åt skogen eftersom testerna var svaga hela tiden. Önskar att man kunde slappna av men det går inte....
 • Lör 7 sep 2019 12:25 #287

  Hade ett test kvar så tog det idag på äl+20 när jag vaknade. Tänkte att antingen blir jag förtvivlad eller lugnad. Blev lite lugnad.  Efter 5 min.  Efter 1 timme.  När testet torkat helt.

  Tycker strecket var lite starkare idag. Nu kommer jag inte att testa något mer utan jag får försöka lita på att min kropp fixar detta.

  Idag när jag åt frukost så gick första smörgåsen ner. Andra smörgåsen växte i munnen och till slut fick jag springa till toaletten och spotta ut det jag hade i munnen. Satt och hulkade men inget kom upp. Äckligt men lite lugnande ännu.

 • Sön 8 sep 2019 18:13 #334
  Blivande3barnsmamma skrev 2019-09-08 16:55:24 följande:

  Nu kom illamåendet från ingenstans, jag vill verkligen inte spy, usch bläää.


  Samma här. Känns tidigt för jag är bara i vecka 5+0.

  Idag var brösten mer ömma och svullna än tidigare med, jag har haft molvärk, massa flytningar, trött och illamående. Brösten och tröttheten har varit ganska lika sedan före jag plussade.

  Har haft ett förjävla humör med den här helgen, men när man är trött och illamående är det svårt att gå runt och vara glad.

  Hoppas hoppas hoppas att detta är positivt och betyder att det växer och går som det ska där inne.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll