• viljaa

    BF MAJ 2020

    Andreaaaa skrev 2020-10-30 23:55:06 följande:

    Hej! Älskar fö din trådstart, så peppig, och tänk att nu är vi här


    Tänk vad bra det blev:D <3
  • viljaa
    Daphodil skrev 2020-10-30 21:08:00 följande:

    Ja det är kul att ha tråden, för så mycket kul händer nu:

    -första tanden

    -börjar kunna sitta riktigt bra utan stöd

    -börjar med konsonanter (dada, gaga)

    -ikväll körde han underarmen i golvet och släpade sig fram några cm, precis som storasyster strax innan hon började krypa. (Betyder inte nödvändigtvis likadant förlopp nu, men ändå!)

    Vilken utveckling ser ni hos era?


    - första tänderna (nedertänderna) kom runt 3 mån. Ajajaj på mig haha.

    - sitter helt ok men tippar efter en stund haha

    - säger bapapapp, mamammmmamamam osv

    - ålar mot saker, kryper dock endast baklänges än haha

    - älskar husdjuren så mycket, förstår att de lever

    - ler mot alla

    - klarar av att vara vaken allt längre stunder

    - visar äntligen tecken på hunger, amningsstrejkat dagtid i typ 2-3 månader puhhh!!
  • viljaa
    Daphodil skrev 2020-11-02 12:10:18 följande:

    Ja, jag har också ammat problemfritt senaste månaden! Så skönt.

    Hur gammal är din nu?


    Åh vad skönt för er! Nästan 6 mån :)
  • viljaa
    Daphodil skrev 2020-11-02 17:42:39 följande:

    Wow, tidigt att ta sig framåt!


    Haha ja det verkar visst vara lite tidigt. ungen har tvärvägrat ryggläge sen hon var typ 3,5 mån iaf och nu verkar hon ha ledsnat på att ligga som en banan med huvudet uppåt! Fort går det ju inte visserligen :P Tycker att det är så himla roligt att se personligheten utvecklas! Hur är era barn som personer? <3
  • viljaa
    Maymom skrev 2020-11-04 15:45:56 följande:

    Kul att läsa vad man har framför sig från er som fick tidigt i maj. Min kille är precis 5 mån och:

    -ålar bakåt, ofta in under möbler:) Och rör sig i cirklar, mest högervarv

    -säger mycket mamamam nu, framförallt när han inte ser mig.

    -drar av sig strumporna/håller i fötterna

    -vill hellre sätta sig upp än rulla runt nu. (har knappt rullat runt från rygg till mage senaste månaden, men kul att han vill öva på att sitta)

    Han gnäller mer nu så det är skönt att höra att det är vanligt denna perioden och att det går över.:)


    Haha snopet att hitta lillen under möblerna! Tänk att de kan förflytta sig nu och kommunicera lite med oss!!

    Ja här är det lite gnälligt också, har precis börjat introducera mat så tror att det är lite knöligt med magen tyvärr :/
  • viljaa
    Daphodil skrev 2020-11-04 21:12:30 följande:

    Tycker min pojk är som bäbisar är mest: ofta glad, katastrofledsen om saker tas ifrån honom. Han verkar lite mer blyg än storasyster var, - hon var oftast bara nöjd på stora kalas medan han är mer avvaktande mot okända.


    Låter som du har en härlig liten pojk! :)
  • viljaa
    Heliena skrev 2020-11-11 20:04:24 följande:

    Sonen blir 6 månader om 6 dagar.. Har inte hängt med alls i tråden, så ni kanske har diskuterat detta. Men är det fler vars bebisar vänder sig till mage i sömnen och väcker sig själva? Han kan inte vända sig tillbaka till rygg, så han vaknar och gnäller.. Är jag inte tillräckligt snabb att vända honom vaknar han till ur sömnen och gallskriker. När kan de vända sig tillbaka själva?! Jag vill sova! Haha..


    Min tjej sover oxkså på magen. Hon rullar runt som en dåre i sängen, hsr kunnat vända tillbaks sen hon var 4,5 månad kanske.. häromdagen hittade jag henne med huvudet åt fotändan :P men jag vill helst att hon sover på ryggen så har en fet sovorm lindad runt henne, kanske kan va nåt för er med så han inte vänder sig lika lätt!!
  • viljaa
    Stenbocken93 skrev 2020-11-19 20:08:21 följande:

    Usch! Lider med dig. Jag kämpar för att få i honom 3h sömn dagtid. Just nu verkar en framgång vara att lägga honom 2h 15 min efter att han vaknat på morgonen. Då sover han kanske 1,5h utan större problem. Resten av dagen får man jobba för det: gå 1h promenad efter lunch men då får man inte stanna för då vaknar han och somnar ej om. Sen lägger jag honom vid 15:30 och då sover han 20 min. Läggdags 19. Nattetid 10-11h sömn med 2-3 uppvak. Det känns som en jäkla Lützen dimma här med tröttheten. Sonen får 150 ml mat till lunch (hemgjord mat med 1/3 protein, kolhydrat och grönsak samt någon form av fett), 60 ml mat vid 15-mellanmålet + flaska samt en hel portion Sempers gröt på kvällen. Nu vet jag att han vaknar på natten bara för att han behöver tröst och närhet eller har hamnat på magen och vaknat av det...eller för att det är gött med en flaska ersättning mitt i natten. Ger vi honom en flaska kl 23 och ytterligare en mellan 02-04 då vill han knappt ha mat på hela fm. Så han får ju i sig tillräckligt men det har hamnat fel på dygnet. 

    Bestämde mig igår för att ta den hårda vägen att bara trösta och trösta tills han somnar. Då vaknade han 00, 01:30 och 04:15 och jag lyckades motstå att ge honom flaskan fram till 04:15. Den måltiden jag vill ta bort för honom är en flaska som vi ger vid 23 på natten för han vaknar lik förbannat 3h senare och är ledsen ändå. Nappen hjälper inte så nu bär jag honom och lägger ner honom om vartannat tills han somnar efter 25 min. Så var det inatt i alla fall. Tack och lov att helgen snart är här för då får mannen ta över "jobbet" vid 06 på morgonen. Då ska jag SOVA!

    Men mitt i allt detta stök med sömnen så är jag väldigt lycklig och stolt att sonen är så okomplicerad med maten. Han tackar och tar emot av nästan allt jag lagar åt honom (renskavsgryta, lasagne etc) och har börjat testa att dricka vatten ur pipmugg. I början av varje måltid är han skeptisk när det kommer vatten ur muggen men mot slutet, när han får fruktpuré, så tar han en liten klunk efter var 4e sked puré. Så himla coolt!


    Vad skönt att allt kommit igång så bra med maten! Vi kämpar på. Hon hade intresse för mat innan men nu har hon typ slutat bry sig, OCH hon amningsvägrar från ca 5.30-18.00 utom inför sovstunder, så går set bra att amma.. sen ammas det minst 3 ggr per natt. Kanske ska köra på ditt knep där att försöka få bort en amning så hon iaf är nåt hungrig under fm...
  • viljaa
    Bettan84 skrev 2020-11-24 19:26:53 följande:

    Ni som ammar hur länge tänker ni amma ?


    Så länge jag kan <3
  • viljaa

    Hörrni är de nån som haft en bebis som blivit ordentligt förstoppad? Vi får nu ta typ 10 ml laktulos varje dag, har vi ökar för fort? Hur bryter man så att vi slipper laktulosen?? Min tjej ör ju strax 7 mån men började inte smaka mat förrän ca 5.5 månad så det är ju fortfarande nytt. Vad och hur mycket äter era på en dag och när började ni?

    Såhär ser en dag ut för oss typ;

    2:00 amma

    5-6 amma

    7-8 frukost ca 0,5 dl gröt och 0,5 dl katrinplommon

    9 amma

    12 plockmat av nåt vi äter, typ inget går ner

    13 amma

    16 fruktpure eller rån med leverpastej som plockmellis

    17 amma ibland smak av vår mat plock

    18.30 amma

    22 amma

    Annars började lillan krypa igår! Omg nu är hon överallt !! Stoppa tiden <3

Svar på tråden BF MAJ 2020