• Gabby

    BF MAJ 2020

    Jag är i v. 11 och har inte så mycket symptom förrutom när jag rör mig. Går jag upp till övervåningen hemma får jag knappt luft och blir sjukt andfådd. Igår gick jag på en liten promenad på lunchen och höll inte på ta mig tillbaka, och då gick jag knappt 2 km totalt. 
    Har varit väldigt aktiv under alla år men nu är de som att jag gått in i en vägg. Jag får ingen luft :/

  • Gabby
    LinneaWookie skrev 2019-10-10 14:32:06 följande:
    Jag har också varit fysiskt aktiv alltid alltid och har normalt god kondis, men nu är det samma för mig som du beskriver ovan. Ok, inte riktigt så illa att jag inte får luft, men jag blir andfådd av bara en trappa, känns helt sjukt.
    ankan6 skrev 2019-10-11 06:45:59 följande:
    Samma här! Är vanligtvis rätt aktiv och har hund som jag är ute mycket med och så, men nu blir minsta promenad som att försöka springa ett lopp med astma! Får sätta mig ner och vila ett par gånger på varje promenad... Det är riktigt segt :-/
    Känns skönt att några andra känner hyfsat lika iaf :)! Väldigt frustrerande att inte orka gå upp för en trapp ens..

  • Gabby

    Var på UL idag och fick se en livlig krabbat. Hon mätte och de stämde på dagen, 11+3 :)

  • Gabby
    27/4 - Daphodil

    29/4 - vilja

    1/5 - Heilena, Gabby

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie flickan89

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

    Är i v 18 och har inte känt några rörelser än. Inte som jag kan tolka är bäbisen iaf. Är mitt andra barn och börjar ha sjukt ont i höger skinka. Tröttheten börjar också komma tillbaka som ett slag i ansiktet, annars känna de bra. Magen går inte att dölja och om ca 2 v är de RUL :) 
  • Gabby

    Vi har inte tagit reda på vad vi ska få, såg inget på RUL heller så vi får se i april/maj :)

  • Gabby

    Vi har inte tagit reda på vad vi ska få, såg inget på RUL heller så vi får se i april/maj :)

  • Gabby

    Mitt första barn kom i början på april, 4 v för tidigt så vi hade inte med oss något! Blir man kvar några dagar så räcker de med några bodys och byxor, beror lite på hur mycket kräks de kommer bla. Vi hade endast en overall och filt i vagnen och självklart mössa :)

  • Gabby
    Daphodil skrev 2019-12-19 09:25:42 följande:
    Babyskydd om man har bil, vagn, spjälsäng, amningskudde om man tänker amma, skötbord med blöjor och våtservetter (rekommenderar ett skötbord för varje våning om ni har tvåvåningshus), några kläder i strl 50, en filt eller två. Vi hade också ett sovnäste, men det är inte alla som använder det.

    Detta är en personlig åsikt och ingen sanning såklart
    Håller inte med om amningskudde.. Jag köpte en som aldrig användes. Tyckte den bara var klumpig. Spjälsängen började vi använda först efter typ 6 månader. I början sov sonen mellan oss i ett babynest. Tänker man sova som oss så behöver man inte heller köpa säng innan bäbisen kommer. 
  • Gabby
    Hejåhå skrev 2020-01-08 11:04:43 följande:
    Jag har köpt en Kronan Duo S. Tycker den känns både smidig och stabil, med lagom gung. Jag tycker den känns stilren och priset är ganska trevligt också. Babyskydd kommer vi köpa det som passar till adapterna. Man har två att välja mellan, men vi kör på Maxi Cosi. Har haft det med båda tidigare barnen och varit nöjd. 
    Kör också på Kronan Duo S. Älskar den! :)
  • Gabby
    Bettan84 skrev 2020-01-08 18:33:30 följande:

    Vi har också varit på RUL (äntligen ) och allt såg bra ut :).

    Det visade sig vara en liten pojke som ligger där inne precis det jag(vi) önskade oss då vi har en tjej på 5 år.

    Hon var överlycklig att en lillebror låg där :)!

    En annan sak, jag har börjat känna av fogarna på nätterna , men även på dagen och magen spänner som bara den. Just magen känns såååå stor och det känns som att den kommer att spricka ibland . Det är visst mycket som händer nu där inne , men det känns lite läskigt med all värk då det är flera månader kvar :O

    Någon annan som känner värkar/sammandragningar?


    Började få ont för flera veckor sedan men nu har de blivit betydligt värre. Har inga problem med sömnen än så länge men har problem att vända på mig, så de vaknar jag av. Känner att jag sitter för mycket på jobbet och har ganska ont dagtid men brukar bli bättre när jag kommer hem och rör på mig lite mer. 
    Har dock också väldiga problem med att de känns som att magen är för tung och ska lossna. Vet inte alls vad man kan göra åt det :/. Skulle vilja gå och hålla upp den :P
  • Gabby
    Andreaaaa skrev 2020-01-09 11:33:48 följande:
    Stackare! Vad gäller den sista punkten ska det finnas bra bälten som håller upp och ihop - googla
    Ja, så är de nog, jag får nog kolla upp det! :)
  • Gabby
    nenababe skrev 2020-01-11 23:09:06 följande:

    Halloj!

    Här uppe i norr väntas det en nummer 6, en pojke med BF 31 maj. Det är frugan som är bärande mamman. Fler runt umeå?


    Umeå här :)
  • Gabby
    malliiinnnn skrev 2020-01-22 21:26:57 följande:

    Tack för era svar, när man hör att andra upplever liknande så förstår man att det inte är en själv det är fel på, så som den där BM ville få det att låta.

    Idag har jag känt mer rörelser, är glad för det, vill verkligen inte behöva gå och kolla upp det igen.

    Slänger iväg en annan fråga: jobbar ni heltid och hur långt innan BF vill ni gå på ledigt? Jag tänkte jobba heltid till påsk, då är det ca 3 veckor kvar, men känner mig väldigt trött redan nu, kommer man orka...


    Jag tänkte jobba hela vägen in i kaklet. Men får se lite närmare hur de känns :). Har kontorsjobb så inget tungt jobb. 


    Förra graviditeten skulle jag också jobba hela vägen men då kom sonen nästan en månad för tidigt med vattenavgång på jobbet, hehe :). Så jag vet egentligen inte hur tungt de blir på slutet. 

  • Gabby
    malliiinnnn skrev 2020-01-23 20:35:34 följande:
    Vattenavgång på jobbet, hjälp! Haha. Jag vågar inte jobba till sista dagen just ifall barnet skulle komma tidigare. Jobbar också på kontor men har upplevt den här graviditeten värre än förra, och känner mig så trött på eftermiddagarna. 

    Förra graviditeten jobbade jag inte alls och fick vila hur mycket som helst, mådde jättebra. Den här gången har jag mått illa och kräkts nästan dagligen i ca 3 månader, haft konstant huvudvärk och trött som aldrig förr. Till råga på det så blev jag sjuk i 8 veckor med bihåleinflammation och förkylningar som aldrig gick över, men jag jobbade på ändå samt att jag har en tvååring att hantera nu också.
    Ja, de kom som en chock! Skulle resa mig upp från kontorsstolen och så bara rann de mellan benen :P haha! 
    De låter som du haft en tuff graviditet, då förstår jag att man vill gå hem och vila upp sig lite :). Känner också att denna gången får man knappt tid till vila när man har en aktiv snart tvååring.
  • Gabby
    Heilena skrev 2020-01-26 23:41:32 följande:
    Jag vet inte om det är sammandragningar, men jag får som en tyngdkänsla i livmodern! Eller iaf i nedre delen av magen. Känns som om det hänger och jag vill gå och hålla upp magen med handen, fastän det inte behövs, haha. Så lustig känsla!
    Precis så känner jag med!!
  • Gabby

    Grattis!! <3 :)


    EmmaAF skrev 2020-02-06 06:05:40 följande:

    Nu är nog trådens första bebis född! <3

    Vår lilla prins kom igår med ett akutsnitt då jag drog på mig infektion i livmodern.. Han ligger i respirator men mår jätte bra trots omständigheterna.. Väger 1015 gr och det är en super bra vikt.. Vår starka kämpe Texas är såååååå fin <3 Och vi är överlyckliga samtidigt som man pendlar mellan en enorm oro såklart <3


  • Gabby

    Jag är i v 30 och hade en riktig dipp i helgen. Så energilös, trött och värk men kändes som att ingen förstod mig. 
    Har rejäla foglossningar vissa dagar och halsbränna. Står jag för länge får jag ont i benen och de börjar bli svårt att vända sig i sängen. Har kontorsjobb och tanken är att jobba tills de är dags. Får dock se hur de utvecklar sig med foglossningen för jag har otroligt svårt att sitta längre perioder.
    Förra graviditeten gick vattnet på jobbet 3,5v för tidigt så jag håller tummarna för något liknande nu :).

    Känns så frustrerande för jag får känslan av att man helst inte ska gnälla som gravid. Andra har svårt att förstå att man är galet trött och orkeslös och behöver vila. Ev är de bara hormonerna som spökar :)

Svar på tråden BF MAJ 2020