Inlägg från: Söderlund |Visa alla inlägg
  • Söderlund

    BF MAJ 2020

    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-21 20:00:50 följande:

    På mitt senaste besök hade måttet minskat 1 cm. Men barnmorskan sa inget utan bara att bebisen var supetfixerad därför har magen sjunkit lite.


    Kan inte det vara ett tecken på för lite fostervatten om det minskar? Fast då borde det väl ha kommit ut kan man tycka
  • Söderlund
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-21 20:15:26 följande:

    Det sa hon ingenting om, nu blir jag orolig. Jag har tid på torsdag så får se vad hon säger.


    Jag tror inte du behöver oroa dig, det är bara en tjej jag vet om som var med om att måttet minskat men hon trodde själv att det läckte fostervatten, märkte i trosorna först och sedan på en binda. Då kollade dom med ultraljud och mycket riktigt var det nästan inget fostervatten kvar. Så om du inte misstänker det är det säkert ingen fara! Menade inte att oroa :)
  • Söderlund
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    Men grattis!!! Så fantastiskt :)
  • Söderlund
    viljaa skrev 2020-04-28 09:19:25 följande:

    1 dag till BF nu. Trodde inte att jag skulle gå så här länge men nu känns det som att jag kommer vara gravid förevigt. Nån mer?


    Alltså jag har den känslan redan nu och det är 9 dagar kvar, haha. Jag har haft så mycket tryck/ilningar neråt under flera veckor, och innan helgen hade jag molvärk/ont i ryggen på ett sätt som jag brukar ha innan mens, men jag antar att det bara var förvärkar. Jag har i alla fall trott att vi skulle få i april, men nu är vi ju snart i maj och den känslan som bortblåst. Nu tror jag tror att vi kommer att gå över tiden och bli igångsatta, haha. Det finns inget mellanläge för mig... :)

    Mycket märklig tid att befinna sig i att bara vänta. Jag är så himla ofärdig just nu också. Har foglossning och nu har det blivit värre igen, har riktigt ont i bäckenet/ryggen och haltar/tar mig fram sin en pingvin. Och sedan helgen känns bäckenet typ helt instabilt. Det smäller och knakar så fort jag rör mig och när jag böjer fram det minsta gör det så himla ont. Fattar ju att det luckras upp för att bli mer rörligt till förlossningen men jag är så less på att knappt kunna röra mig..
  • Söderlund

    Jaha, barnmorskebesök idag 38+4. Min ordinarie var sjuk, så det var en helt ny pensionerad barnmorska som hoppat in. Var jättetrevlig och så, men jag fick som inte riktigt kläm på om jag ska oroa mig för nåt eller inte, haha. Blodsocker, järnvärde och SF-mått var bra. Däremot var mitt blodtryck 130/85, är ju knappt högt men högre än vad jag brukar ha, 120/80. Hon mätte två gånger och det blev samma. Då fick jag lämna urinprov. Och först var hon helt säker när hon visade stickan att nej det är ju ingen äggvita i urinen, "eller, är det lite lite lite grann ändå, hm". Fast det ser snarare ut som blod i urinen. Då vart jag helt ställd och kom av mig, haha. Men frågade sen vad hon trodde att det betydde, och då trodde hon mest att vi ska ha barn snart, att det kommer från livmodertappen typ. Men jag fick en ny tid för koll av blodtryck och ska lämna morgonurin nu på torsdag.

    Någon som varit med om samma? Mår bra i övrigt, kan inte säga att jag skulle ha några symtom på havandeskapsförgiftning annars.

  • Söderlund
    Mischa123 skrev 2020-04-30 02:11:32 följande:

    29/4, 4 dagar innan bf kom våran son :) Värkarna kom från ingenstans kl 2 på natten och var riktigt intensiva utan uppehåll ända från början, 5.30 var vi på förlossningen och 8.40 var han ute, en riktig drömförlossning <3


    Åh stort grattis!! Gud vad man längtar nu :)
  • Söderlund
    Mischa123 skrev 2020-04-30 02:11:32 följande:

    29/4, 4 dagar innan bf kom våran son :) Värkarna kom från ingenstans kl 2 på natten och var riktigt intensiva utan uppehåll ända från början, 5.30 var vi på förlossningen och 8.40 var han ute, en riktig drömförlossning <3


    Åh stort grattis!! Gud vad man längtar nu :)
  • Söderlund

    Återbesök imorse med anledning av mitt lätt förhöjda blodtryck och eventuellt liiiite, liiite äggvita i urinen i tisdags. Idag lämnade jag morgonurin och stickan visade ingenting. Däremot hade mitt tryck stigit ännu mer, från 130/85 till 130/95 och 130/91 när hon mätte andra gången...

    Har idag 7 dagar till bf, så tillbaka på tisdag för nytt urinprov och kontroll av trycket. Och så måste jag vara observant om jag får några symtom på havandeskapsförgiftning och ringa direkt till förlossningen isåfall.

    Känner bara suck!! Jag är bara så trött och less. Jag har en enorm trötthekänsla just nu, igår kändes det som jag var i min egen bubbla i huvudet typ.. men känner ju inget annat, ingen huvudvärk, flimmer för ögonen, tryck över höger sida på magen eller svullnad alls, har haft svullna händer och fötter men det har varit bättre i två veckor. Så det är väl bara att vara observant. Läser att del får högre tryck innan förlossningen kommer igång, hoppas ju att det kan vara så men så tur ska man väl inte ha.. blä jag känner mig lite nere..

  • Söderlund
    SweetCA skrev 2020-04-30 10:47:21 följande:

    Kämpa på! Vila och ta hand om dig. Hur tråkigt och frustrerande det än är. Jag har precis spenderat två dagar på soffan i samma trötthet, orkade inget. Men idag har det vänt lite så hoppas du får en liten vändning med!

    Visst känns det som om det inte är något ljus i tunneln men det borde det ju vara <3

    Skönt i alla fall att du inte har havandeskapsförgiftning än i alla fall.


    Tack för peppande ord! Behövde nog både få skriva ur mig lite och bröt även ihop totalt när syrran ringde, då kändes det lite bättre efteråt. Avskyr ju mig själv när man är på så negativt humör, tycker synd om maken, haha... Men åh andra sidan måste det väl få vara okej att må skit också ibland.

    Jo det brukar bli bättre med energin typ dagen efter när jag varit så trött men idag håller det fortfarande i sig, hoppas på en vändning till imorgon.

    Har du någon mer kontroll inbokad hos barnmorskan?
Svar på tråden BF MAJ 2020