Inlägg från: Söderlund |Visa alla inlägg
  • Söderlund

    BF MAJ 2020

    Andreaaaa skrev 2020-10-11 20:32:58 följande:

    Hmm men han har hela tiden haft det lite jobbigt med magen va? Ni kom aldrig på om han är känslig för något?

    Jag har uteslutit mjölkproteinöverkänslighet sedan länge, det verkar varken göra till eller från, men ägg och vete är väl halvvanligt också...det har funkat så pass hyfsat på sistone att jag inte orkat börja testa för fler födoämnen, tänker att det visar sig när man börjar med smakportioner, men funderar som sagt fortfarande pga mängden gas...


    Yes, kolik i 2,5 månad och eventuellt känslig mot mjölkprotein. Jag har varit mjölkfri sen typ vecka 2, det blev något bättre efter ungefär 1 månad med mjölkfritt men sen successivt bättre fram till 2,5 månad innan skrikperioden slutade. Vi tror egentligen inte att det berodde på mjölkproteinet utan helt enkelt kolik som inte har någon förklaring, men vi vågade ju inte chansa, så vi får se nu när han blir 6 månader, då ska jag försiktigt börja introducera mjölk igen medan han fortfarande ammar. Han har inte reagerat på något sen det lugnade ner sig men han länge behövt hjälp att bajsa och få ut pruttar med pysventil. Och som nu när han behöver prutta/bajsa på natten är han ju väldigt störd av magen, men han har inte ont och skriker och gråter som under första tiden.
  • Söderlund

    Är det någon fler som har en otroligt jobbig bebis nu?... Min kille på 5,5 månad bara gnäller och är frustrerad och uttråkad, måste roas hela tiden annars blir han gnällig. Dessutom har han börjat krångla med amningen. Suger 30 sekunder sen släpper han och vrider sig och vill åla iväg som en mask, så det känns som en kamp varje gång. Jag låter honom vara en stund sen tar jag tillbaks honom till bröstet men sen gör samma sak igen. Otroligt påfrestande och jag är bara sååå less. Han äter gröt på kvällen och lite fruktpure till mellis men jag vill bara börja ge ännu mer så vi kan börja trappa ner amningen snart, hoppas kunna skjuta vid 8-9 månader. Men just nu sover han skräp igen och vaknar 6-7 gånger per natt så han vill gärna amma för att komma till ro också...

  • Söderlund
    Heliena skrev 2020-11-11 20:04:24 följande:

    Sonen blir 6 månader om 6 dagar.. Har inte hängt med alls i tråden, så ni kanske har diskuterat detta. Men är det fler vars bebisar vänder sig till mage i sömnen och väcker sig själva? Han kan inte vända sig tillbaka till rygg, så han vaknar och gnäller.. Är jag inte tillräckligt snabb att vända honom vaknar han till ur sömnen och gallskriker. När kan de vända sig tillbaka själva?! Jag vill sova! Haha..


    Min son sover fortfarande med babynestet i spjälsängen. Är helt övertygad om att han skulle göra samma sak utan det, nu lägger han sig gärna på sida men där tar det ju stopp.
  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2020-11-18 06:57:32 följande:

    Så trött!

    Hur mycket uppvak har ni om nätterna?

    Jag ammar fortfarande varannan timme under natten sedan typ 3v tillbaka, driver mig till vansinne att aldrig få sova längre pass.


    Väldigt olika just nu men ofta. Igår 9 uppvak... Jag och maken sover isär nu och försöker dela upp nätterna så att vi båda ska få lite avlastning men vi håller på riktigt på att bli tokiga, vi är som i en jävla dimma... En bra natt kan han somna så "första sovningen" blir 2-4 h i sträck, sen vill han äta och efter det kan han vakna en gång per timme eller efter 1-2 h och sen då inte gå att söva om på 1-2 h. Han har alltid krånglat med sömnen men sen han blev 4 månader har det bara blivit värre, då skulle han äta varannan timma helt plötsligt, nu behöver han inte äta varje gång men han vaknar massor ändå och sover otroligt och har blivit omöjlig att söva igen på kvällarna. Igår kväll tog det 3 h och massa gråt och gnäll för han är ju så himla trött.

    Vi känner oss helt värdelösa som inte fattar vad det är han behöver för att få ro... Men tyvärr så har han ju alltid sovit dåligt och vi får honom inte att sova för timmar, han snittar 12 h/dygn varav max 3 av dom då är fördelat på 3 sovningar på dagen. Så han skrapar ihop 7-9 h/natt totalt från 20-08.
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2020-11-24 19:26:53 följande:

    Ni som ammar hur länge tänker ni amma ?


    Hade hoppats vid 8-9 månader men tror mer och mer att det är kört då han både äter mat sämre och sover sämre och därför vill snutta mer, så snarare kring 10-11 månader då.
  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2020-12-01 22:53:54 följande:

    Åh, vad skönt för er, bra jobbat!!!

    Ikväll ammade hon fr läggning kl 19-20, sedan vaknade hon IGEN klockan 21 och ammade nästan en halvtimme och IGEN kl 22.30, jag ammar nu. Kommer väl som vanligt bara få tvåtimmarspass sömn inatt.

    Om jag skulle försöka söva henne som ni gjort skulle jag sannolikt inte få sova på hela natten, så jag måste på nåt sätt få ner frekvensen uppvak först... Hon tar inte napp heller...

    Åh jag önskar det fanns nån expert man kunde prata med, på vårt BVC är de ärligt helt värdelösa kring sånt här (

    Orkar typ inget kul julfix under dagarna när jag aldrig får nån sammanhängande sömn. Brukar älska julstök men tappar all motivation när ögonen går i kors


    Låter som det brukar vara hos oss ungefär. Från 4 månader blev det aningens bättre när vi började med gröt. Men när vi började med smakportioner vid 6 månader blev det sådär igen... Om det var för att han blev hård i magen, tänder på gång, separationsfasen eller vad det nu är, han sov uruselt... Vi har gett gröten på kvällen men sen någon vecka har han ätit mindre och mindre och bara gnällt, så sen i fredags skippar vi gröten helt (ville inte ha på morgonen heller) och istället får han smakportion även till middagen, så smakportion till lunch, lite päron till mellis och smakportion middag, övrigt amning precis som vanligt, ammar inte mindre ännu och sedan dess sover han i alla fall 3-4 timmars pass och lugnt emellan. Annars har han kunnat vakna mellan amningarna också och sovit så himla oroligt. Vår räddning är ändå att sova isär, vi kör varannan natt att man börjar i ett annat rum så att man har en chans att få lite sammanhängande sömn ostört, sen byter vi mitt i natten beroende på när han ammat men kring 2-4.
  • Söderlund

    Kan ju tillägga att det betyder betydligt mer sömn för maken, dom nätter han börjar i andra rummet kan han ibland få sova ostört till 4. När jag börjar i andra rummet ska jag ju ändå upp och amma minst 2 gånger på den tiden. Men vi ser det bara som en vinning ändå, vi båda har ändå fått betydligt bättre humör sen vi började sova isär. Nån natt fick jag 4 timmar ostört och det känns nästan som man sovit en hel natt, då fattar man hur tufft det är med alla uppvak.

  • Söderlund

    En annan grej som vi börjat med är att hålla sovningarna på dagen lika långa. Han sover 3 tillfällen, och förut fick han sova så länge han ville på förmiddagen, då kunde det bli 1,5 h ibland. Nu får han inte sova mer än 45 minuter åt gången, alltså 3x45. Oftast vaknar han av sig själv innan, men nu har det varit ett par dagar då jag får väcka honom.

  • Söderlund
    Stenbocken93 skrev 2020-12-17 12:51:34 följande:

    Visst ska man klaga! Jobbigt med maten. Hoppas hon får ordning på det snart. 

    Jag längtar tills jag går tillbaka till jobbet. Halva FL har ju gått åt till att försöka förstå varför han inte vill sova hyfsat rutinerat dagtid. Jag tror att det har funkat 2 av veckans 7 dagar och resten har det varit skit. Har provat fler sovstunder, färre, olika lång vakenhetstid etc. Snart får det bli mannens problem istället. Det hjälper ju inte när 1177 anger att 15-16 timmar är hyfsat normalt för en 3-12 mån att sova. Pojken sover 13-14h totalt på hela dygnet om jag anstränger mig och går ut på långa promenader.  Detta har han gjort sen han var 4 mån.  Är det normalt att vissa har mindre sömnbehov?

    Jag har haft två stora utbrott denna veckan där mannen fått ta fullt ansvar för sonen tills läggning. Sist åkte jag bort och slängde skräp i två omgångar på tippen. Behövde verkligen avreagera mig med att göra något nyttigt för hushållet. Tråkigt bara att jag blir så otrevlig mot mannen. 

    Vilja: Som du var mensen tillbaka vid 4 mån. Den är väl typ normal, 31 dagar lång, men jag kan inte ha menskopp vilket jag tyckte om innan. Bäckenbotten är väl inte van så efter 8h timmars användning känns det som att någon boxat mig i underlivet. Så ömt. Jag besökte sjukgymnast förra veckan eftersom jag inte tror att jag kan knipa rätt. Det står ju i alla foldrar man får att man ska knipa bakifrån och fram, det kan inte jag, ändtarmen är inte kontaktbar! Då sa hon som undersökte mig att skita i ändtarmen (inte bokstavligt men ni fattar). Gör det lyft som passar dig och kör på det. Nu är jag 1000 gånger mer motiverad att knipa och få ordning på bäckenbotten. 


    Det är normalt så länge ingen verkar må bra har vi kommit fram till. Vår kille sover 11-12 timmar per dygn, och då är nästan 3 av dom fördelat på 3 tillfällen dagtid, så max 8-9 h totalt per natt med flera uppvak. Han har alltid sovit så lite och nu är han 7,5 månad snart. Vi tycker också att vi har provat allt, men vi har insett att så länge han mår bra så är det nog individuellt, han är go och glad ändå fastän han sover så lite. Våran räddning är att dela upp nätterna så att vi föräldrar orkar med.
  • Söderlund
    viljaa skrev 2020-12-17 11:26:03 följande:

    Hallå hur står det till i ERA kroppar? Känner ni er återställda?

    Jag känner mig återställd och har fått tillbaka mensen sen hon var 4 mån. Den har varit någorlunda regelbunden dessa cykler, typ diffat några dagar. Ska vara på dag 19 nu. I 4 dagar har jag haft som bruna flytningar, tänkte först att det var pga ägglossning. Har dock aldrig haft mellanblödningar innan graviditeten. MEN jag mår även illa, har som mensvärk, är allmänt hängig, så sjukt trött och vill bara gå och lägga mig hela tiden. Någon som känner igen sig?


    Jag fick tillbaka mensen typ direkt, alltså först avslaget såklart men bara någon vecka senare fick jag mens igen. Blöder lika regelbundet som förut men mer, dock med mycket mindre mensvärk! För övrigt så har jag gått ner all vikt, gick upp 15 kg under graviditeten men är tillbaka på samma vikt som innan, har dock en liten övervikt kvar. Har kommit igång med träningen lite lätt men har börjar få så himla ont i ena ljumsken så besökte en sjukgymnast förra veckan, tror ni inte jag har foglossning fortfarande!? Hade all sjukt ont baktill i bäckenet i slutet av graviditeten men nu är det framtill som strålar i ljumsken, och när hon gjorde testerna provocerade hon fram smärtan baktill också så nu har jag typ lika ont som i slutet av graviditeten igen. Känns skit. Har bara vilat sen dess. Får ont av promenader, att lyfta/bära saker. Vill bara komma igång och stärka mage/rygg/rumpa men känns som jag hamnat i en ond cirkel, får ont av träningen och ont av att inte röra på mig, suck...

    Någon annan med foglossning som inte gett med sig?
  • Söderlund
    Andreaaaa skrev 2021-01-12 23:18:10 följande:

    Någon annan som har en extremt klängig bebis just nu? Hon är supermammig, vill vara hos mig hela tiden, amma en massa etc. Har börjat vakna en massa på natten (igen!) Drygt 7,5 mån gammal nu.


    Här har du en. 8 månaders kille som haft en bättre period med sömnen ett tag, men nu är det helt uruselt igen. Vaknat 8 gånger/natt i helgen, vill bara vara nära/samsova och det är bara jag som duger på natten, blir helt hysterisk när pappa försöker på natten... SUCK. Är väl den berömda separationsfasen.
  • Söderlund
    Bettan84 skrev 2021-02-23 05:48:24 följande:

    Ger ni burkmat eller lagar ni maten till era små ?


    I princip bara burkmat och gröt. Min snart 10 månaders är supersuperkänslig med bitar och jag fattar inte hur han ska kunna lära sig men det är klart att han gör det. Han får inte bara kväljningar utan han sätter på riktigt i halsen tills han kräks upp allting han har ätit, är inte kul alls... Så vi mosar till och med bitar i 8 månaders burkarna. Provar ge små, små bitar av frukt, ärtor och mjukt bröd ibland, men han superskeptisk och det äcklad ut och plockar oftast med dom en stund tills han försöker få bort det från händerna.

    Jag är mest bara glad att han har börjat äta så mycket och gillar mat, även om det är i puréform, håller precis på att sluta amma, ammar bara en gång/natt nu.
Svar på tråden BF MAJ 2020