Inlägg från: Nextchapter |Visa alla inlägg
  • Nextchapter

    BF MAJ 2020

    Andreaaaa skrev 2019-11-14 16:32:40 följande:

    Lyckat KUB idag, blev flyttad fr 12+0 till 12+5, bf 22 maj. Är så otroligt lättad


    Åh så Spännande! :)

    Jag va på mitt TUL i torsdags äntligen och vi fick se en liten som sprattlade, skuttade och mådde bra :) fick också ett nytt datum- 22/5 :) Så kul att vi har samma :)
  • Nextchapter

    Hej på er,

    Längesedan nu! Har också varit lite inaktiv men nu när man kommit förbi första trimetern och varit på ett TUL och fått se att det faktiskt är en liten bebis därinne blir allt lite mer verkligt :)

    Snart kanske jag vågar gå med i fb gruppen. :)

    Hur mår ni alla?

    Har ni berättar för familj/släkt/vänner än? :)

    Här är mitt uppdaterade datum i den nya listan:

    29/4 - viljaa

    1/5 - Heilena

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5- Trostar

    14/5 - LinneaWookie flickan89

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

  • Nextchapter
    Lillfina skrev 2019-11-23 22:54:09 följande:

    På måndag går jag in i vecka 18. Bara jag som känner mig jävligt fet och inte ens känner "gravidmagen" ? (Har lite kvar sen första graviditet). Magen blir större för de märker jag på vanliga kläder men de som stör mig att den är" mjuk". Jag tror jag är nästan 100 säker att jag känt bebis några ggr så de får ju en såklart och bli lite lugn. Vet ej vad jag ville med detta inlägg haha. Känner mig väl bara fet och inte gravid..


    Jag tycker likadant, är i vecka 15 nu men ändå, känner mig typ lika ?tjock? som innan fast lite mer svullen typ. Vill också att man skall se o känna en liten bula iallafall. :/
  • Nextchapter
    viljaa skrev 2019-11-25 06:42:58 följande:

    Hejhej!

    Jag är i v 18 och jag mår bra. Börjar bli piggare men har mycket foglossning. Vi har berättat för alla nu, ingen hemlis längre. Börjar bli omöjligt att dölja magen så tänkte att vi föregår eventuella frågor. Vi börjar också så smått ta in att vi ska bli föräldrar, men det känns fortfarande lite smått overkligt! Vi tror att vi kände rörelser långt ner i bäckenet i helgen också :) hur mår du själv? Har du gjort kub eller vanligt UL?


    Va skönt att du mår bra!

    Åh, tror också jag blivit drabbad av lite foglossning, har ont o problem med ryggen i vanliga fall, men detta är en annan smärta som sätter sig typ runt svanskotan bak i ländryggen typ, det liksom nyper till/låser sig mm. Annars mår jag bra, oförskämt faktiskt, känns inte så mkt alls vilket gör ännu mer att det är svårt att greppa att det faktiskt är på riktigt :)

    Vi har berättar för dom flesta, men känns ff overkligt, inte sagt nått på jobbet än. Jag har lite hull att gömma magen under så hittils går det bra, känns bara lite mer svullen än tidigare, inget annat trist nog. :P

    Vi blev erbjudna ett tidigt ultraljud här där jag bor. Som införde detta 2018 läste jag, så vi fick se bebis förra veckan, en sjukt overklig o häftig upplevelse, och en lättnad att de att det var liv där inne. :) åh va spännande med rörelser! Jag längtar! :) är i vecka 15 nu så borde kanske komma inom de närmaste veckorna. Hur vet man om ens moderkaka ligger fram eller bak? Frågade aldrig det men såg på bilden att den låg ?nedåt?/nedanför bebis?, är det bak då?
  • Nextchapter
    LinneaWookie skrev 2019-11-25 09:31:52 följande:

    Bara att säga till om du vill gå med, PMa mig så addar jag dig på FB och bjuder in Grattis! <3


    Tack! :)

    Yes, avvaktar lite till, den kanske jag hojtar till ;)
  • Nextchapter
    Stenbocken93 skrev 2019-11-25 18:19:02 följande:

    Vet att det är långt kvar till BF men jag har redan börjat se över att köpa barnvagn nu när det kommer en julrea om en månad. Är det helt tokigt att köpa barnvagn innan årsskiftet eller? Visst ska man inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken (fött barnet) men man kan väl få våga tro att det kommer gå bra?


    Jag har också tänkt tankarna och funderat på att kika, tänker att man säkert sparar en del pengar, men sen tänkte jag iallafall att det är skönt att vänta till efter RUL ändå . :) vilken vecka är du i? :)
  • Nextchapter
    Stenbocken93 skrev 2019-11-26 12:34:19 följande:

    Då köper jag nog vagn inom kort. Har efter många överläggningar och två besök i affär fastnat för Emmaljunga NXT60F 2020 med lufthjul. Försökte tänka steget längre och köpa en vagn som kan bära två barn senare, ifall man får ett lillasyskon innan den första vuxit sig ur vagnen, men det var mer ekonomiskt att isåfall köpa en syskonvagn i ett senare skede. NXT90 modellen kan bara ha två delar samtidigt om man inte använder Flat sittdelen (och jag vill definitivt inte ha deras ergonomiska sittdel).

    Till min glädje har en lokal butik bästa priset vilket gör mig glad. Viktigt att stötta fysiska butiker också så inte allt stänger igen.


    Har också kikat på dessa :) vilka fördelar/nackdelar såg du med Respektive av dessa? Har mest funderat på NXT90F. Men har inte kikat nått i butik ännu.
  • Nextchapter
    Stenbocken93 skrev 2019-11-28 19:02:42 följande:

    Jag är idag i 16:e veckan, 15+5, och RUL är 23e december. Själv?

    Jag tror också jag håller ut tills RUL med barnvagnsköp men det är alltid så svårt att låta bli att köpa när ett bra erbjudande lockar. My Baby erbjuder ett bra paketpris men det krävs att man tar sig till Torslanda, Gbg, för att hämta allt. Dock har de inget öppet köp eftersom det är en beställningsvara. Alltså väldigt klokt att vänta till RUL är avklarad.

    Först tänkte vi köpa 90 för att kunna ha möjlighet att ha två syskon i den ifall nr 2 kommer tätt inpå (vilket vi hoppas) med hjälp av Go Double tillbehöret. Tyvärr går inte Flat sittdelen att använda till denna lösning och jag vägrar den ergonomiska sittdelen. Jag hade inte velat sova på det sättet som ergo-delen tvingar min kropp att göra så jag är tveksam till det för mitt barn. Då insåg jag att det blev meningslöst att betala 2000 kr extra för att ändå inte kunna nyttja den bästa funktionen med 90, två syskon i en vagn. Jag gillar även de större däcken.

    60 tänkte jag hela tiden skulle vara för liten med pluttiga små hjul men vi provade den och gillar den lika mycket. Jag tror också man blir lurad av att prova en, tillsynes lätt, lite större vagn som 90 och sen få en chock när barnet och all last är i. Då sparar man ca 2 kg tror jag med 60-chassit. En butiksassistent sa att hjulens mindre storlek är helt okej bara man är uppmärksam på rötter och andra ojämnheter ifall man rör sig i skogen. Vi vill ha lufthjul med grovt däckmönster men tror att vi klarar oss med de mindre hjulen på 60.

    Hoppas dessa tankar hjälper reda ut vagnröran


    Okej, jaha, ja F-delen vill jag också ha så bebisen kan ligga ner helt.! Jag trodde 60 va mkt mindre i både liggdel, sittdelen o hjulen, men det är bara hjulen och vilken då? Vi bor ute på landet, så är lite halvt tveksam till den 60 om hjulen är mindre.. Hmms, svårt det där.

    Visste faktiskt inte att man kunde ha 90 som en syskon-vagn. Har bara läst om den som en mer rejälare vagn är 60 som kallas city vagn. Säkert för den lite nättare storleken då.

    Dock har jag lite problem med ryggen och är kort, så vikten är också viktig. Jag har även kollar på upababys sortiment, speciellt Vista, men tror inte man kan kolla på den i nån butik i närheten som jag bor tyvärr. :/

    Det med mjuklift, använder man den i liggdelen då? Är det något som Emmaljunga också har? Eller får man köpa en annan o lägga i?

    Inte lätt detta med vagn, o babyskydd mm, vill gärna kunna haka på babyskyddet på vagnen med helst.
  • Nextchapter
    Andreaaaa skrev 2019-11-29 08:52:37 följande:

    Om du kör på mjuklift så köper du inte en liggdel utan fäster den direkt i den nerfällda liggdelen - eller så är det iaf på Britax vagnar, jag har inte stenkoll på Emmaljunga. 

    Vi köpte också en vagn med tillhörande babyskydd som kunde fästas på vagnen, men den funktionen använde vi aldrig. Det var alltid lättare att bara ta babyskyddet på armen om man skulle bära en kortare väg, eller ställa det direkt i kundvagnen om man skulle handla. Men det är säkert olika Fördelen med att köpa ett babyskydd som inte nödvändigtvis går att sätta på vagnen är att det går att komma ner lite i pris och att man kan välja ett skydd efter lättaste vikt och inte kompatibilitet, så vikten kommer nog att få styra vårt val den här gången, och så vill vi ha ett skydd som går att fästa med isofix i vår bil men med bälte om vi skulle åka med någon annan (fast det tror jag går med de flesta isofix-skydd...) 


    Okej, jag kikade lite, och har supersvår att hitta en mjuklift som kan passa i en Emmaljunga? känns som om det är svårt att veta om de passar till deras vagnar för hittar bara varumärkestillhörande saker. Har ni några förslag på vad jag kan veta efter?
  • Nextchapter

    Så roligt att lösa om alla som varit på RUL mm, mitt är inte förrän 3:e januari, så känns långt borta :)

    Vi tror dock inte att vi vill ta reda på könet nu med första barnet, men vill så gärna se h*n samt se så att alla organ mm ser bra ut.

    Jag tycker bara jag känner mig extra fet o svullen just nu, vill ju se en mer tydlig bevismage som känns lite stum liksom. Skall nog berätta på jobbet nästa vecka, har hitttils inte kännt för det plus att det går att följa med lite pösiga tröjor än, vilket jag typ alltid har också :) har nu berättat för alla runt om samt jobb ännu?

  • Nextchapter
    LinneaWookie skrev 2019-12-08 15:57:25 följande:

    Har de senaste 4 dagarna (ungefär) känt enstaka rörelser som känts som en buff/liten spark inifrån, men inte vetat till 100% att det är pyret, då magen ibland gör konstiga saker ändå (bubblar, kurrar, gaser)...

    Men igår och idag, OMG...! Har känt det ofta och flera gånger på raken, och när jag lagt handen på magen och tryckt lite lätt så här jag känt det utifrån också! Till och med sambon kände igår då jag bad honom lägga sin hand där efter en buff, och då kom en till jättetydlig. Världens mest magiska känsla!!! Helt sjukt <3 v17+3 idag!


    Men åh va mysigt!!

    Jag har känns lite småsaker och ibland nått större men har mestadels av tiden tänkt att jag inbillar mig och att det är gaser eller nått, men kanske är knodden ändå? :) är i vecka 17(16+4), är det för tidigt att känna nått då?

    Igår va det tillochmed så att jag lade ifrån mig mobilen när jag kollade på ett klipp och bara kände efter liksom, kändes typ som nått knödde, typ som om att den vände sig eller nått :P

    Eller så kan det vara bubblor haha!
  • Nextchapter
    Andreaaaa skrev 2019-12-08 23:24:04 följande:

    Är det någon annan som har (daglig, i mitt fall) huvudvärk? Jag har aldrig det i vanliga fall. Ibland hjälper det om jag dricker enorma mängder vatten men oftast inte. Har tagit Alvedon ibland men känns läskigt att börja med det varje dag. Erfarenheter, tips?


    Har också mycket huvudvärk, frågade bm om det hade med graviditeten att göra men det hade det nog inte eftersom trycket såg bra ut mm. Så jag har gått på nackmassage och det hjälper mycket, så det och vatten är tips från mig :)
  • Nextchapter
    Trostar skrev 2019-12-10 11:56:55 följande:

    I vecka 17 så kände jag pet och någon buff med npgra dagars mellanrum. I vecka 18 buffar minst en gång om dagen. Nu i vecka 19 känner jag bebis tydligt flera gånger om dagen :) Har moderkakan i bakvägg!


    Åh, då kanske det inte varit inbillningar ändå. :) hoppas jag börjar känna mer regelbundet snart :)
  • Nextchapter

    Åh, idag är dagen för RUL, så spännande och även lite nervöst! Hoppas verkligen att allt är bra med plutten :)

    Vi har inte tänkt att ta reda på könet, men vi får väl se om det syns tydligt eller inte :) för min bästa kompis gick det inte att missa vad det va. :) spännande även att se om man blir flyttad något. Dock stämmer datumet vi har nu hyfsat med våra egna beräkningar, men man vet ju aldrig :)

  • Nextchapter

    Hej på er!

    Nu har vi äntligen varit på RUL och allt såg jättebra ut! Phu! Nu kan jag våga slappna av lite och verkligen glädjas åt detta på riktigt och berätta. Har haft en sån oro. Såklart i onödan men svart att inte va nervös alls :)

    Vi har även kikat lite på barnbarn, och den jag va inne på som hade passar bra för mig som bor lite ute på landet Emmaljunga nxt90f kändes lite för klumpig o tung tyvärr, så nu är vi inne på en Britax Smule 3 istället, tror det blir mkt bättre :)

    Har fler av er beställt/ kikat bestämt er för vagn o babyskydd mm? :)

    Nu känner jag mig redo att gå med i facebookgruppen. Vem va det som hjälpte till med den nu igen? :)

  • Nextchapter
    Daphodil skrev 2020-01-08 08:21:10 följande:

    Grattis! Men är det inte lite tidigt att tänka på barnbarn?

    Vi har en superbra Stokke-vagn sen innan, men den började användas först från sittålder med dottern. Ser så mycket fram emot att få sätta på liggdelen, som jag tycker är så fin.


    Haha! Fattade först inte vad du menade tills jag såg att jag skrivit helt galet! :P

    Ja, kikade lite på stokke också, men jag som är så kort tyckte den va lite för hög för mig :)
  • Nextchapter
    HejsanJenny skrev 2020-01-08 06:51:00 följande:

    Vi var också inne på Emmaljunga rätt länge, eller rättare sagt, innan vi faktiskt varit inne i en fysisk butik och känt och klämt och provrullat. Vi bor i innerstan (Stockholm) och kände precis samma som ni, den var alldeles för klumpig och tung. För oss kommer det bli en Bugaboo Fox.


    Ja precis, det ca lite samma här, den kändes perfekt innan jag hade testat den i en fysiskt butik :) får hoppas att britax smile 3 kommer kännas bra :) var inne på en cybex också, men den kostar ju lite mer och blev tveksam till att den va såå mkt bättre :) det är en djungel därute :)
  • Nextchapter
    Hejåhå skrev 2020-01-08 11:04:43 följande:

    Jag har köpt en Kronan Duo S. Tycker den känns både smidig och stabil, med lagom gung. Jag tycker den känns stilren och priset är ganska trevligt också. Babyskydd kommer vi köpa det som passar till adapterna. Man har två att välja mellan, men vi kör på Maxi Cosi. Har haft det med båda tidigare barnen och varit nöjd. 


    Ah, den har jag läst lite om men har ingenstans i närheten som man kan prova den tyvärr.
  • Nextchapter
    Trostar skrev 2020-01-08 12:45:54 följande:

    Vi har köpt en Emmaljunga NXT90F just för att den är lite stadigare :) Ett barn jag är barnvakt till ganska ofta har en sån och jag tycker den har fungerat bra både i skogen och på asfalt och grus. Funderade på en NXT60 med, men sambon tyckte bättre om 90 :)

    Men förstår vad du menar med tung!! Inte roligt när man måste lyfta vagnen!


    Ja men exakt, både jag o sambon tyckte att den kändes stadig o så, o lite mer rejäl, men eftersom jag har dålig rygg och inte är så lång o stark kommer den tyvärr bli lite för tung o klumpig att vika ihop o ta med i bilen mm. Men om jag bara skulle köpt en vagn för att ha hemma så hade det blivit en Emmaljunga nxt90f :)
  • Nextchapter
    Bettan84 skrev 2020-01-08 18:33:30 följande:

    Vi har också varit på RUL (äntligen ) och allt såg bra ut :).

    Det visade sig vara en liten pojke som ligger där inne precis det jag(vi) önskade oss då vi har en tjej på 5 år.

    Hon var överlycklig att en lillebror låg där :)!

    En annan sak, jag har börjat känna av fogarna på nätterna , men även på dagen och magen spänner som bara den. Just magen känns såååå stor och det känns som att den kommer att spricka ibland . Det är visst mycket som händer nu där inne , men det känns lite läskigt med all värk då det är flera månader kvar :O

    Någon annan som känner värkar/sammandragningar?


    Jag har också börjar få ännu mer foglossning :/ har känner av lite från och till från v 16-17 men nu är det mkt värre :/ vet inte vad jag skal göra eller ta mig till. Sover sjukt dåligt på nätterna och har ont i höfterna,ländryggen massor både dag o natt. Vet inte hur detta skall sluta. Nån som vet om övningar hjälper eller vad kan man göra gör att lindra/underlätta mm? Försöker sova med en kudde imellan knäna, men behöver vänta mig ofta för för ont i axeln och höften när jag ligger för mkt på ena sidan, och för ont i ländryggen o höften när jag ligger på rygg, blir tokig :/
Svar på tråden BF MAJ 2020