• Bettan84

    BF MAJ 2020

    Tack för era svar ???? det viktigaste är nog välmåendet , både ens eget och bebisens . Blir så glad att allas graviditeter har gått bra hittills , vi är så STARKA allihop.

    <3

  • Bettan84

    Jeg Kan inte heller citera nu .. konstigt

    Jag tror inte att någon här som har ett mål att se fit ut under graviditeten , det var mer av nyfikenhet jag frågade ellet om någon hade besvär med vikten ( upp eller nedgång vilket som )

    Sen så kan en stor viktuppgång för vissa vara en stress faktor om det påverkar ens välmående både psykiskt och fysiskt och här är man välkommen att prata av sig om sånt också :) . Som sagt det kan vara skönt att prata av sig med andra här i samma sits .

  • Bettan84

    Jag har ansökt om sjukpenning. Var hos läkaren i fredags (för andra gången nu) pga onda sammandragningar (är i vecka 25) och hemsk foglossning. Jag har också fått mycket högre vilopuls pga sömnbristen, yrselattacker (höll på svimma 2 gånger på väg till jobbet ) och har även kräkts några gånger ....

    Hon sa att jag måste vila så magen lugnar sig och även kroppen kommer ner i varv.

    Hon skickade intyg till försäkringskassan och även mitt jobb har fått det nu då jag är sjukskriven hela februari.

    Man är lite orolig om försäkringskassan kommer att bevilja sjukpenningen , det känns så trist att bara för att man är gravid så ska man behöva oroa sig så mycket för ekonomin när man behöver mest stöd ....

  • Bettan84

    Idag var jag på kontroll hos BM för att mäta blodtrycket, blodvärdena och mäta magen.

    Allt såg jättebra ut (är i vecka 27) och vi bokade tillväxt ultraljud om några veckor för att se hur pojken växer där inne , jag sa att magen känns relativt stor men hon tyckte det var normalt. Hon frågade inte ens om min vikt vilket kändes så befriande på något sätt men jag vägde mig själv imorse hehe och jag har gått up 10 kilo .

    På onsdag nästa vecka ska jag till förlossningen och prata om kejsarsnitt (pga traumatisk förlossning sist) så jag vägrat (tyvärr) föda vaginalt igen :(.

    Hoppas den blir beviljad .

    Grattis på alla ?? dag fina ni

  • Bettan84
    EmmaAF skrev 2020-02-16 12:04:17 följande:

    Lille älsklings Texas <3

    Idag är han 28+4 och allt går väldigt bra framåt.. Kommit till hemsjukhuset nu och en lång sjukhusvistelse framför oss väntar.. Men vad gör det när man sitter där med honom i famnen och snosar och ser att allt går så bra <3


    Så himla söt :). Skönt att alla ni mår bra <3 Tack att du orkar skriva till oss här <3
  • Bettan84

    Vecka 28 , har fått beviljad sjukpenning så jag tror inte jag kommer att kunna gå tillbaka till jobbet .

    Fruktansvärd foglossning , minimalt med sömn har resulterat i hör puls, yrselattacker och spänd mage .

    Inge kul alls då det är jag som har högst inkomst hemma men min och bebisens hälsa går före. Det var jobbigt att acceptera det i början men nu måste jag tänka mer positivt och få all energi jag behöver de sista veckorna för att kunna ta hand om bebis sen men också min femåring hemma .

    Jag börjar dock få lite panikångest om själva förlossningen .

    Den första förlossningen var traumatisk för mig (vill inte skrämma någon här för alla förslossningar är unika ) så jag fick prata med en barnmoska på aurora mottagningen här i Stockholm.

    De tycker att det inte finns medicinska skäl för att jag föda med ks och att jag måste tänka positivt inför denna ...(det är inte så lätt ) . Hon höll med mig om att vården hade svikit mig på alla plan men att den här gången kunde hon nästan ?garantera ? att det kommer bli enklare och mer positiv upplevelse...

    Jag är så rädd, kluven och förvirrad ...

  • Bettan84
    Heilena skrev 2020-02-26 10:41:26 följande:

    Går på graviditetspenning idag, halleluja!


    Grattis !! Vad skönt för dig !!

    Jag har varit sjukskriven hela februari och imorgon träffar jag läkaren för att se hur vi gör inför mars/april (BF 23/5) men jag kommer med stor sannolikhet inte kunna återgå till jobbet.

    Jag fick beviljad sjukpenning från FK (även om det inte är så mycket pengar ) men jag är så glad att jag har sjuklön via jobbet som ger mig upp till 90% av lönen upp till 3 månader .

    Vi har också föräldrarlön via jobbet så när man är mammaledig då får man upp till 80% av lönen upp till ett år vilket underlättar enormt när man drar in mest av inkomsten här hemma.

    Kram på er alla och kämpa på <3
  • Bettan84

    Hej alla fina mammor

    Var på tillväxtultraljud idag. (Vecka 31 går in i 32 om 2 dagar )

    Han väger 2600 kg och är 44 cm lång , verkar ligga perfekt på tillväxtkurvan.

    Håll ut alla fina mammor för ute och ta hand om er

  • Bettan84
    HejsanJenny skrev 2020-03-18 10:36:05 följande:

    Gud va mysigt, grattis! På de tillväxtultraljuden jag har varit på så vill de aldrig svara på längd, bara vikt.


    Tack snälla , det känns jättebra <3 Nu är det inte så lång tid kvar ...Hoppas du och din bebbe mår bra , oroa dig inte för vikten de kan växa till sig snabbt nu på slutet :)
Svar på tråden BF MAJ 2020