• ankan6

    BF MAJ 2020

    Hallå är det någon annan som har svårt att förstå att det liksom är dags snart? Detta är ju mitt första barn och om nu snittet blir av så vet jag att han är ute om 2,5v. Så torsdag om 3 veckor är vi antagligen hemma hela familjen och har en helt ny vardag. Hur sjukt är inte det haha, helt omöjligt att föreställa sig

  • ankan6
    Söderlund skrev 2020-04-16 08:58:58 följande:

    Nej alltså förstår det gör jag ju inte alls, men åh andra sidan är jag så less nu på att vara gravid och otymplig och SÅ peppad det nya livet vi har väntat på så länge! Jag vet inte hur mycket jag har berättat just i den här tråden men vi kämpade i 2 år för den här lille och tillslut blev det IVF för oss. Dom säger att vi är oförklarligt barnlösa, samtidigt strulade min ägglossning med för låga progesteronvärden efter ägglossningen. Så för oss har det verkligen varit en lååång känslosam process att ta oss hit. Jag blev typ helt deppig tänkte att det är ju inte meningen att vi ska få barn, min kropp kan ju inte naturligt osv... Men nu jäklar, jag ser verkligen fram emot att få känna att den kunde ju! Det kommer nog först efter bebis är ur och vi är ute på andra sidan.


    Åh jag förstår verkligen att det känns extra mycket när ni kämpat så! Hur långt har du kvar nu? Vi har absolut inte haft sådana svårigheter, men hade ett missfall i maj förra året så det här med att vara trött på att vara gravid kan jag verkligen skriva under på eftersom det känns rent fysiskt som att jag i princip varit gravid i ett år i sträck.

    Men som sagt, nu är det inte långt kvar och jag känner mig extra taggad när det dessutom börjar bli riktig vår och jag föreställer mig (säkerligen helt orimliga ) mysiga sommardagar med bebis!
  • ankan6
    Söderlund skrev 2020-04-16 14:21:06 följande:

    3 veckor kvar idag enligt bf :) Vi hade också ett missfall i mars förra året, precis i pausen innan vi började med IVF blev vi spontant gravida, hann få se ett tickande hjärta på ultraljud med sen tog det slut fyra dagar senare.

    Ja men så tänker jag med! Jag föreställer mig långa vagnspromenader redan, får se hur snabbt kroppen återhämtar sig bara för just nu är det promenader på 20 minuter jag kan ta sen får jag för ont i bäckenet, haha. Men jag tror vi alla har en härlig tid framför oss!


    Så fantastiskt att det gick så bra tillslut! Nu får vi hoppas dessa sista veckor springer förbi fort
  • ankan6

    Förresten yogaappen Down Dog har 2v gratis just nu! De har en "prenatal yoga" version som är jättebra!

  • ankan6

    Förresten yogaappen Down Dog har 2v gratis just nu! De har en "prenatal yoga" version som är jättebra!

  • ankan6

    Angående BB, här i Västra Götalandsregionen verkar partner inte få stanna någonstans. Men innebär det också att man inte riskerar att få dela rum med annan mamma? Tänker på ev smittorisk...

  • ankan6
    Saga92 skrev 2020-04-17 11:09:44 följande:

    Jo det kan man nog behöva göra, dela rum alltså. En följd av att kvinnorna behöver stanna något dygn extra på BB i Västra Götaland (i Skövde närmare bestämt) är ju att det blir fler inneliggande mammor på BB och rummen räcker då inte till om alla skall få var sitt. Visst finns det en smittorisk som inte kommer gå att ta bort men genom att plocka bort papporna från BB-avdelningen så har man minskat risken lite i alla fall.


    Attans, hade hoppats på att det var motsatsen...Kan man läsa mer någonstans om detta att stanna längre? Jag har bara sett notiser om tidig hemgång för att frigöra platser.
  • ankan6

    Hur tänker ni kring corona och era nyfödda sen? Kommer ni vara extra restriktiva med att låta familj/vänner hälsa på eller träffa bebisen?

  • ankan6
    SweetCA skrev 2020-04-18 10:08:11 följande:

    Vi kommer fortsätta isolera oss tills det lugnat ner sig. Så onödigt att riskera både familjen och bebis


    +HejsanJenny & Heliena

    Tack för svaren! Jag tänkte i princip isolera mig nu för att minimera risken att bli dålig såhär sent inpå eller att man ligger helt utslagen när det väl är dags. Men sen vet jag inte alls hur vi skall göra. Jag känner personligen att jag gärna hade isolerat oss den första tiden, för att minska risken för både bebis och oss, men det känns ju samtidigt tråkigt att inte kunna dela vissa stunder med familj när det är första barnbarnet för de vi har nära. Nåt som är jobbigt är att svärmor är rätt tjatig och oförstående redan nu, så det lär väl bli en pärs att försöka få henne att förstå att man egentligen inte vill umgås ens nu och att hon dessutom inte kommer få träffa bebis konstant sen.....
  • ankan6

    Försökt hitta rekommendationer för små barn, finns det något sånt? Står ju bara att barn inte drabbas lika ofta eller hårt, men det kan väl inte vara bra att utsätta spädbarn för något slags virus ändå...?

Svar på tråden BF MAJ 2020