• Anonym (.)

    Min man berättade idag att han mår dåligt och har ångest över tanken att ha sex med mig

    Anonym (drevet?) skrev 2019-08-22 00:37:47 följande:

    Hade rollerna varit ombytta (kvinnan hade talat om för mannen att hon mår dåligt varje dag över pressen att ha sex) så hade drevet gått om mannen sagt att han funderar på att lämna över detta.

    TS, du har full rätt till dina känslor, och mannen har full rätt till sina känslor. 

    Problemet som jag ser det ligger inte i sexet, utan kommunikationen. Mannen kan/vill inte kommunicera, och du vill/kräver kommunikation. Om ni inte kan mötas i samtal, antingen privat eller med samtalsstöd, så tror jag inte att relationen kommer fungera på lång sikt. Det går inte att leva med en annan individ utan att kunna prata med varandra, med eller utan barn.


    Hade rollerna varit ombytta hade det hetat att kvinnor är såna att de tappar sexlusten efter att de fått barn och att mannen borde skaffa sig en älskarinna.

    Ts, jag tycker att du borde försöka få med honom till familjerådgivning, och om han inte vill det finns det nog tyvärr inget hopp om att det kommer att bli bättre.
  • Anonym (.)
    Anonym (Alternativ) skrev 2019-08-23 13:08:35 följande:

    De alternativ jag ser:

    1. (Och det är det troligaste, om din man inte är över 45-50 år): han ljuger om att han inte har lust. Få yngre män tappar lusten bara så där, hur stressade de än är. Det finns EN sak som en man alltid orkar göra, hur utmattad han än är... I så fall har han antingen en älskarinna, eller så runkar han och fantiserar om andra, kollar på porr o.s.v. i hemlighet.

    Anledningen är i så fall, tyvärr, att han har slutat tända på dig helt enkelt. Men han vill ändå inte lämna dig, så han älskar dig på andra sätt. Det är ju tyvärr så, att kärlek och attraktion inte alltid går hand i hand. Man kan fortsätta att känna tillgivenhet, gemenskap o.s.v med sin partner - men inte kunda tända på hans/hennes kropp, som den har blivit nu. Och män är när det gäller detta mer visuella än kvinnor, d.v.s. de får inte upp den om kvinnan inte kommer över vissa gränser när det gäller attraktivitet. Och när du nu har fött barn och dessutom blivit äldre, så kan det vara så att din kropp inte längre räcker till för att han ska tända.

    Du kan försöka göra något åt kroppen (banta? träna? skönhetsoperation, typ fettsug på magen, bröstlyft?), eller så kan du acceptera att ni lever som bror och syster, eller så kan du initiera skilsmässa. Det är de val jag ser att du har.

    2. Det andra alternativet är att det är sant att han har tappat lusten. Då bör han gå till läkare, för det handlar antagligen om att han behöver hormontillskott, även om motion, mindre stress och bättre kost också förbättrar lusten. Det kan i värsta fall vara så illa, att det är någon farlig grundsjukdom (typ en tumör som producerar kvinnligt hormon) som ligger bakom. Så han bör verkligen gå till läkare om det är sant att han tappat lusten helt, och för sin egen skull också. 

    Skulle det sedan visa sig att han tappat lusten av någon extremt ovanlig men ofarlig och obehandlingsbar anledning (eller att han inte VILL behandla, och det kan man ju inte tvinga en människa till), så får du ju ta ställning till om du vill leva i celibat med honom eller försöka hitta någon ny. Bara du kan göra valet - det handlar ju om dina barn också, tänker jag. Ju större de får bli innan de måste börja åka mellan föräldrarna och kanske långa vägar till skola eller dagis varannan vecka, så desto bättre är det ju. 

    Här skulle jag även väga in vilka möjligheter du har att träffa någon ny - som är tillräckligt attraktiv för dig - i din tur. Om det är så att du har tappat mycket i skönhet på senare år, så kanske det inte blir så lätt? Och då kanske det är bättre att ha kvar familjen intakt, än att sitta ensam i en 2:a någonstans?


    Om sexlivet avtog redan sex månader efter att de träffades kan det knappast bero på förändringar i utseendet.
Svar på tråden Min man berättade idag att han mår dåligt och har ångest över tanken att ha sex med mig