Forum Övrigt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Män som säger "jag vill inte ha barn"

  Tor 22 aug 2019 20:36 Läst 0 gånger Totalt 26 svar
  Tor 22 aug 2019 20:36

  Hej och hå! Nu har jag och visst folk diskuterat detta i evigheter. Och nu vill jag försöka få svar. Av er män som säger att ni inte vill ha barn. Jag har hört att de män som oftast säger så menar egentligen att de inte vill ha barn med just den kvinnan de säger det till men att det inte vågar säga det, så då säger man att man bara inte vill ha några helt enkelt. Sedan vill jag vet varför ni inte vill ha barn och hir ni ser på saken då ni träffar en tjej som säger att hon vill ha barn. Känns det ok att säga nej då? Eller känner ni att "om det inte passar är det bara att gå för dig (tjejen)? Känner en tjej (kvinna) som tror att han kommer att ångra sig. Vi har försöööökt få henne att fatta att det inte kommer att ske. Ska hon då slösa sina bästa barnafödar år på honom som aldrig kommer säga ja till barn?? Hmm..? Ja men grabbar hjälp mig nu att få lite klarhet i detta :)

 • Tor 22 aug 2019 21:41 #1

  Styrkekram. Det finns nog inget generellt svar på din fråga. Att skaffa barn tillsammans är ett mycket stort åtagande och inget man som man eller kvinna ska ta helt lättvindigt. Man bör ju inte säga ja bara för att göra sin partner glad.

  Jag förstår att det måste kännas jobbigt att vilja ha barn när partnern säger nej.

  sverigesradio.se/sida/avsnitt/696350

 • Fre 23 aug 2019 02:12 #2
  Rudbeckius skrev 2019-08-22 21:41:27 följande:

  Styrkekram. Det finns nog inget generellt svar på din fråga. Att skaffa barn tillsammans är ett mycket stort åtagande och inget man som man eller kvinna ska ta helt lättvindigt. Man bör ju inte säga ja bara för att göra sin partner glad.

  Jag förstår att det måste kännas jobbigt att vilja ha barn när partnern säger nej.

  sverigesradio.se/sida/avsnitt/696350


  Hej, tack för det: ) Men det är inte jag som har det så här :) Jag har partner och barn. Är bara en vän till oss (Tja egentligen 2 vänner) som har det så här. Och jag vill höra från männen hur de kanske tänker.
 • Fre 23 aug 2019 07:56 #3

  Förstår. Det är inte dig specifikt frågan gäller utan du frågar generellt.

  Min tanke kvarstår. Generellt tvekar väl män (såväl som kvinnor) inför föräldraskap pga känsla av att inte vara redo för det stora långvariga engagemanget (första gången eller för att göra om småbarnsår igen med sin andra eller tredje familjebildning). Det är ett stort beslut. Egna intressen, resor, jobb, ekonomi samt egen känslomässig mognad. Ibland kan dåliga erfarenheter från barndomen spela in. Det börjar ju bli hållbart modernt att inte skaffa barn alls, ett rätt nytt argument.

  Sedan har vi det lite krångliga med att vi killar (liksom tjejer) kan göra bedömningen att vår partner inte blir en bra mamma till våra barn. Attityd, flit, känslomässig stabilitet, missbruk av mobil eller shopping, kanske inte så smart... det är ändå någon man måste samverka med i lång tid framöver med om man blir förälder..

  Svårt att vara helt öppen med vad man känner ibland. Det kan såra mycket och man kanske inte vet riktigt själv heller.

 • Fre 23 aug 2019 08:04 #4 +1

  Kan vara så att man vill lära känna sin flickvän bättre innan man är redo att skaffa barn tillsamman.

  Det är ett rätt stort och långt åtagande.

 • Fre 23 aug 2019 08:17 #5 +2

  Det finns både män och kvinnor som känner till 100% att de inte vill ha barn. Då får man ju lite på det.

  Vissa ångrar sig sen senare i livet, det är ju inte konstigt för livet är inte statiskt och det som känns rätt när man är 25 är inte lika rätt vid 39. Inte konstigt alls.

  Generellt är ju kvinnor så sjukt stressade in i att skaffa barn när de närmar sig 30 att de vill göra det med vem som helst när de egentligen borde ta det lite lugnt. Det kanske inte är rätt man om ens bilder av framtiden skiljer sig så mycket åt?!?

 • Fre 23 aug 2019 08:33 #6 +2

  Sen finns det tyvärr de kvinnor som träffar det de tror är drömmannen och sen snabbt vill låsa fast honom och bekräfta förhållandet genom ett barn. När sen han tvekar blir hon kränkt och tror han inte älskar henne på riktigt.

 • Fre 23 aug 2019 08:35 #7 +1

  Jag har varit med om bägge delarna. En gammal kompis ställde ett ultimatum till sin kille, som inte ville ha barn, att de i så fall skulle göra slut om ett år om han fortfarande inte ville. Hårda bud, men jag är lite inne på att en sån relation ändå är dödsdömd om man inte ställer ett sånt ultimatum (om ena parten absolut inte vill och den andra inte kan tänka sig vara utan). Nu är de sedan många år tillbaka lyckligt gifta med flera barn, och han är en väldigt engagerad pappa, så i det fallet funkade det ypperligt.

  Jag var också helt övertygad om att jag inte ville ha barn. Sen ändrades det till att jag ändå kunde tänka mig det (slog alltså inte över totalt) och nu är jag väldigt glad att jag hann ändra mig i tid. Men har också *full* förståelse för de som inte vill skaffa barn.

  Så det är två fall när det har gått bra. Sen finns det en kvinna i min närhet som inte vill någonting annat än att ha en kärnfamilj. VVV. Och hon hittar ingen. I hennes fall har jag tyvärr känt att loppet varit kört när killarna sagt att de inte vill, och det beror väl delvis på att hon - pga åldern - blir för ?på?. Där förstår jag verkligen bägge parter. Jag hade, som man, INTE vågat skaffa barn med någon jag ?känt? i några månader. Inte innan man är förbi förälskelsefasen och kan se med klarare ögon vad det är för en sorts person man binder sig till för livet egentligen.

  Och jag förstår att hon inte vill binda upp sin sista fertila tid på någon som inte kommer att vilja, oavsett orsak. Men för varje gång det går åt helvete skapas det ju en negativ erfarenhet för henne som gör att hon kommer bli än mer stressad till nästa relation. (Nu låter det som att hon har hundra, och så är VERKLIGEN inte fallet.

  Jävligt jobbig sits för alla inblandade, helt enkelt.

 • Fre 23 aug 2019 08:39 #8 -1 +2

  Det är ju dock inte kvinnors fel att de blir stressade utan det är all yttre press som ljuger om att kvinnors fertila ålder är över vid 28-30 när vi egentligen kan få barn i ca 10 år till.

 • Fre 23 aug 2019 08:40 #9 +1

  De kommer med all sannolikhet inte ändra sig.

 • Fre 23 aug 2019 10:55 #10 +1

  Alla kan ändra sig men att tjata på en man som inte vill ändra sig ser jag som ett övergrepp i sig. Bättre då att ge honom ett ultimatum.


  Kvinnan blir ju lite mer stressad av detta med barn då hon inte har samma förutsättningar då en man kan bli pappa ända fram till sun död. Jag vet inte om naturen har gjort som så att vi oftast lever i en relation där kvinnan är ett par år yngre än mannen.


  Vill dina väninnor ha barn nu så tycker jag det är bättre för dem att göra slut nu. Det ger dem ett år extra. Dels tar det ju tid att hitta en ny man, samt vill man ju helst leva ihop ett tag så man vet vad man får för pappa till barnet.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll