Forum Skydd - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Inget preventivmedel?

  Fre 23 aug 12:25 Läst 0 gånger Totalt 28 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Bee) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Bee)
  Återställ
  Fre 23 aug 12:25 #6
  Anonym (Elina) skrev 2019-08-23 09:52:44 följande:

  Jag börjar känna att jag är trött på att behöva ha preventivmedel, jag vill egentligen bara vara fri från allt det där, men samtidigt vill jag inte bli gravid.

  Jag vill inte ta hormoner då jag mår väldigt dåligt av dom, har provat alla möjliga ppiller, pstav etc. Har just nu kopparspiral men är orolig att även kopparen inte är så bra för kroppen egentligen, jag mår inte dåligt utav den vad jag vet, men tanken att tillföra kroppen en massa koppar känns inte bra då det är känt att för mycket koppar är en hälsorisk..

  Vad finns det för andra alternativ på preventivmedel?

  Och ni tjejer som inte har något alls, hur tänker/gör ni då? Använda kondom varenda gång?


  Jag använder inget preventivmedel och har inte gjort under större delen av mitt liv. Utom när jag inte har haft något förhållande då jag kört kondom.

  Jag kör dels alltid avbrutet samlag oavsett var i menscykeln jag är, (ifall att jag har räknat fel på ägglossning).
  Jag har också koll på min ägglossning via app och undviker helt penetrerande sex under 3 dagar före + ägglossningsdag eller kompletterar med kondom.
  Har istället typ oralsex/smeksex då jag vet att det är extra risky.

  Funkar utmärkt. 
 • Anonym (Bee)
  Återställ
  Fre 23 aug 12:28 #7
  Anonym (Tess) skrev 2019-08-23 10:15:14 följande:

  Min man o jag körde utan skydd i elva år utan att bli gravida. Han drog ut den varje gång (helt sjukt när jag tänker efter, han måste ha dragit ut den hundratals gånger). Sen ville vi ha barn, då slutade han dra ut den och vi blev gravida samma månad.

  Jag hade varit orolig för att inte kunna bli gravid eftersom vi kört oskyddat/avbrutet. En av mina vänner (hon är både plump och rätt dryg, och jag önskar att hon vore mer en bekant...) har gång på gång sagt till mig att vi måste vara sterila eftersom vi inte blivit gravida på alla dessa år.

  Så om man vågar fungerar avbrutet. Kanske inte för alla, men det gjorde det för oss.


  Har varit exakt likadant för mig. Har under flera år, då graviditet inte gjorde så mycket, kört avbrutet även under ägglossning utan att bli gravid. När vi sen ville ha barn gick det hur lätt som helst. Det är en säkrare metod än man tror.

  Med det sagt så är det ju bra att ha koll på ägglossning och vara extra försiktig då om man vill vara 100% säker.
 • Anonym (Bee)
  Återställ
  Lör 24 aug 14:30 #16
  Anonym (Elina) skrev 2019-08-23 14:56:05 följande:

  Vad är det för app? Vill gärna prova denna! Alla säger dock att det är så risky för att jag är ung och superfertil, är 25 och min kille 30. Vi vill ha barn i framtiden men inte nu..


  Jag använder bara en vanlig gratis mensapp. För att ha koll på var jag är i min menscykel. Det finns säkrare appar där man kan komplettera med att ta sin egen temperatur osv. Tex natural cycles. Man kan också komplettera med att kolla sitt sekret, vid äl får man ägglossningssekret som är som äggvita.

  Obs! För att vara säker så kör jag som sagt avbrutet samlag även på de ickefertila dagarna utifall att jag skulle få ägglossning tidigare än förväntat och använder extra skydd om jag har sex på de fertila.

  Om du vill ha ett hormonfritt preventivmedel att komplettera med utöver kondom så skulle jag rekommendera pessar.
 • Anonym (Bee)
  Återställ
  Lör 24 aug 14:34 #17
  Anonym (B) skrev 2019-08-23 16:04:17 följande:

  Håller med. Risken är högre än 20% att bli gravid under ett år med avbrutet samlag medan den är i princip obefintlig med t ex kopparspiral.


  Inte om man vet när man har ägglossning och använder skydd eller undviker penetrerande sex under ägglossning. Kvinnor kan bara bli gravida max 4 dagar /månad.
 • Anonym (Bee)
  Återställ
  Lör 24 aug 15:32 #19
  Anonym (B) skrev 2019-08-24 15:09:22 följande:

  Det går säkert att få ner risken en hel del genom att kombinera båda metoderna som du säger men att endast ha koll på ägglossningen är faktiskt ännu mer riskabelt än avbrutet samlag (24% vs 22% blev gravida vid typisk användning). Poängen är att båda metoderna i sig själva är väldigt otillförlitliga vilket sannolikt innebär att de även tillsammans fortfarande inte kommer i närheten av andra preventivmedels effektivitet. Kanske vid perfekt användning men det är få människor som klarar av att aldrig någonsin slarva år efter år.


  Jag har aldrig blivit oönskat gravid och använt metoderna i ca 20 år. Den extremt lilla risken som finns med denSå kallade försatsen elimineras ju till 100% om man helt enkelt inte har penetrerande sex under ägglossning. Och jag har mest levt i fast förhållande med mycket sex. Det är det naturliga sättet att ha sex och att leva för mig att veta var jag är i min menscykel, aldrig ta sperma i mig, det är inget jag skulle kunna slarva med.

  Däremot känner jag minst 4 personer som blivit gravida med spiral. Och min egen mamma åt tydligen p-piller när hon blev gravid med min syster.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll