Forum Skydd - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Inget preventivmedel?

  Fre 23 aug 09:52 Läst 0 gånger Totalt 28 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Elina) - Visa alla inlägg
  Anonym (Elina­)
  Återställ
  Fre 23 aug 09:52

  Jag börjar känna att jag är trött på att behöva ha preventivmedel, jag vill egentligen bara vara fri från allt det där, men samtidigt vill jag inte bli gravid.

  Jag vill inte ta hormoner då jag mår väldigt dåligt av dom, har provat alla möjliga ppiller, pstav etc. Har just nu kopparspiral men är orolig att även kopparen inte är så bra för kroppen egentligen, jag mår inte dåligt utav den vad jag vet, men tanken att tillföra kroppen en massa koppar känns inte bra då det är känt att för mycket koppar är en hälsorisk..

  Vad finns det för andra alternativ på preventivmedel?

  Och ni tjejer som inte har något alls, hur tänker/gör ni då? Använda kondom varenda gång?

 • Anonym (Elina­) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 23 aug 14:56 #9
  Anonym (Bee) skrev 2019-08-23 12:25:08 följande:

  Jag använder inget preventivmedel och har inte gjort under större delen av mitt liv. Utom när jag inte har haft något förhållande då jag kört kondom.

  Jag kör dels alltid avbrutet samlag oavsett var i menscykeln jag är, (ifall att jag har räknat fel på ägglossning).

  Jag har också koll på min ägglossning via app och undviker helt penetrerande sex under 3 dagar före + ägglossningsdag eller kompletterar med kondom.

  Har istället typ oralsex/smeksex då jag vet att det är extra risky.

  Funkar utmärkt. 


  Vad är det för app? Vill gärna prova denna! Alla säger dock att det är så risky för att jag är ung och superfertil, är 25 och min kille 30. Vi vill ha barn i framtiden men inte nu..
 • Anonym (Elina­) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 23 aug 14:57 #10 -1
  Fjäril kär skrev 2019-08-23 09:57:55 följande:

  Den mängden koppar är försumbar och gör ingen påverkan på kroppen. Det försurar miljön i livmodern så spermierna dör. Så använd spiralen du.

  Annars har du pessar som alternativ.

  Är du klar med barn? Då kan annars sterilisering vara ett alternativ.


  Nej, har Inga barn alls men vill ha i framtiden! Men vad jag läst så får vi redan i oss koppar i typ all livsmedel och vatten, så extra koppar i kroppen är inte att föredra enligt många. Och jag vet inte, men jag blir nojig att det kan påverka min kropp väldigt negativt..
 • Anonym (Elina­) Trådstartaren
  Återställ
  Fre 23 aug 20:26 #14

  Det är inte bara antagande. Jag är ingen forskare eller tillräckligt påläst för att säga vad som är rätt eller fel men enligt min vän som är nutrist så är för mycket koppar inte alls bra för kroppen och i och med att vi redan får i oss massa koppar behöver vi ju inte mer koppar i kroppen. Men visst jag vet inte svaret på det ena eller det andra i och med att jag mår bra nu men symptomen på kopparförgiftning kan vara diffusa och smyga sig på. Så det bästa enligt mig är väl att slippa extra intag av koppar om man kan de, så kroppen kan få vara och fungera som den ska..

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll